Jak radzicie sobie z GG na maku?
Started by
perlazza
, 08 Mar 2006 23:34
36 replies to this topic
Posted 26 April 2006 - 15:29
Hmm, Gadu na Apple'u to nie aż taki wielki problem. Jak wspomnieli wcześniej inni ludzie tej społeczności, po prostu załóż Jabbera
(polecam program Psi), ale jest też drugi sposób. Możesz ściągnąć kadu z [url]www.kadu.net[/url] . Początkowo był to program gg dla linux'a jednak teraz jest też wersja na Mac OS. Osobiście z linuxowego przyzwyczajenia używam ten program. Niewiele różni się od Gadu-Gadu pod Windą, ale jednym na pewno - nie wyświetlają się te dzikie reklamy
Czasem w kadu różne rzeczy umykają, ale jest wytłumaczone w pliku dołączonym do programu jak to naprawić, więc ogólnie nie jest źle
Posted 27 April 2006 - 22:42
A ja mimo wszystko bym polecił JavuJavu - które niestety wbrew aktualnej modzie nie jest super-modularne i wspiera tylko ;-) dwa protokoły: GG i ICQ. Ale za to działa. Da się ustawić status, da się szukać znajomych.
Posted 28 April 2006 - 16:27
Ja używam adium(najnowsza wersja i sie nie wiesza), a konto w gg założyłem sobie na stronie gg
jako uzytkownik piszący przez stronę a pózniej skopiowałem
ustawienia do adium i wszystko dziala bez problemu i "trnasportu przez jabbera"
oprócz tego mam tam kilka innych klientów np. yahoo i google.
Posted 28 April 2006 - 17:59
Uzywam Kadu i w zupelnosci mi to wystarcza,dla mnie jako poczatkujacego bawienie sie w jakies adium,z transportem jabbera itp, rejestracja kont na jakims chromie itp.jest za skomplikowane
,jak narazie,zreszta wszyscy znajomi uzywaja pc wiec zasuwaja na gg
Posted 29 April 2006 - 10:11
a czy ktos wie jak w PSI blokowac kontakty?
[ Dodano: 2006-04-29, 11:11 ]
?
[ Dodano: 2006-04-29, 11:11 ]
?
Posted 01 May 2006 - 01:42
No właśnie, w iChat da się jakoś zablokować jabberowe kontakty, bo jestem ostatnio nękany przez natrętów.
Posted 01 May 2006 - 01:58
Mozesz ich ignorować, wpisz w gg.chrome.pl wiadomość:
ig 'numer gg' aby dodac do ignorowanych
ui 'numer gg' aby 'odignorować'
Posted 01 May 2006 - 12:01
Hex, dzięki, zapomniałem o tej możliwości.
Posted 17 October 2006 - 12:09
jest taki komunikator : Konnekt na PC szkoda ze nie zrobiono wersji na Maca bo niezle by zamieszal w srodowisku klientow gg, miranda i innych, jabber tez jest.
www.konnekt.info
a wtyczek min do rss i innego rodzaju fukcji jest od groma
www.konnekt.info
a wtyczek min do rss i innego rodzaju fukcji jest od groma
Posted 22 October 2006 - 15:45
A moze po prostu kadu ?
Dziala normalnie jak pod linuxem. Ekg albo ekg2 tez mozna ale konieczne bedzie reczne przeportowanie a i tak sa problemy z kompilacja. Wiec chyba lepiej pozostac przy kadu. Oczywiscie mowie o wersji pod OS X a nie przerabianej.
Posted 23 October 2006 - 21:02
A mnie adium w ogóle nie chodzi nie wiem dlaczego. Używam Kadu i całkiem nieźle zastępuje gadulca, póki co musi mi wystarczyć.
A jakiś programów używacie do kontaktów z zagranicą? ICQ, MSN? Czegoś bezpiecznego szukam.
Posted 23 October 2006 - 21:11
ICQ, MSN? Czegoś bezpiecznego szukam.
ajczat
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users