Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak radzicie sobie z GG na maku?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#26 Yuki

Yuki
  • 12 postów
  • SkądWwa

Napisano 26 kwietnia 2006 - 15:29

Hmm, Gadu na Apple'u to nie aż taki wielki problem. Jak wspomnieli wcześniej inni ludzie tej społeczności, po prostu załóż Jabbera :)(polecam program Psi), ale jest też drugi sposób. Możesz ściągnąć kadu z [url]www.kadu.net[/url] . Początkowo był to program gg dla linux'a jednak teraz jest też wersja na Mac OS. Osobiście z linuxowego przyzwyczajenia używam ten program. Niewiele różni się od Gadu-Gadu pod Windą, ale jednym na pewno - nie wyświetlają się te dzikie reklamy ;) Czasem w kadu różne rzeczy umykają, ale jest wytłumaczone w pliku dołączonym do programu jak to naprawić, więc ogólnie nie jest źle ;)

#27 heretique

heretique
  • 334 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 kwietnia 2006 - 22:42

A ja mimo wszystko bym polecił JavuJavu - które niestety wbrew aktualnej modzie nie jest super-modularne i wspiera tylko ;-) dwa protokoły: GG i ICQ. Ale za to działa. Da się ustawić status, da się szukać znajomych.

#28 eyedropper

eyedropper
  • 940 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 kwietnia 2006 - 16:27

Ja używam adium(najnowsza wersja i sie nie wiesza), a konto w gg założyłem sobie na stronie gg jako uzytkownik piszący przez stronę a pózniej skopiowałem ustawienia do adium i wszystko dziala bez problemu i "trnasportu przez jabbera" ;) oprócz tego mam tam kilka innych klientów np. yahoo i google.

#29 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 28 kwietnia 2006 - 17:59

Uzywam Kadu i w zupelnosci mi to wystarcza,dla mnie jako poczatkujacego bawienie sie w jakies adium,z transportem jabbera itp, rejestracja kont na jakims chromie itp.jest za skomplikowane :lol: ,jak narazie,zreszta wszyscy znajomi uzywaja pc wiec zasuwaja na gg

#30 EnderTKD

EnderTKD
  • 351 postów

Napisano 29 kwietnia 2006 - 10:11

a czy ktos wie jak w PSI blokowac kontakty?

[ Dodano: 2006-04-29, 11:11 ]
?

#31 elrobsono

elrobsono
  • 1 516 postów
  • SkądBarcelona, ES

Napisano 01 maja 2006 - 01:42

No właśnie, w iChat da się jakoś zablokować jabberowe kontakty, bo jestem ostatnio nękany przez natrętów.

#32 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 maja 2006 - 01:58

Mozesz ich ignorować, wpisz w gg.chrome.pl wiadomość: ig 'numer gg' aby dodac do ignorowanych ui 'numer gg' aby 'odignorować' ;)

#33 elrobsono

elrobsono
  • 1 516 postów
  • SkądBarcelona, ES

Napisano 01 maja 2006 - 12:01

Hex, dzięki, zapomniałem o tej możliwości.

#34 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 17 października 2006 - 12:09

jest taki komunikator : Konnekt na PC szkoda ze nie zrobiono wersji na Maca bo niezle by zamieszal w srodowisku klientow gg, miranda i innych, jabber tez jest.

www.konnekt.info

a wtyczek min do rss i innego rodzaju fukcji jest od groma

#35 gall

gall
  • 98 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 października 2006 - 15:45

A moze po prostu kadu ? Dziala normalnie jak pod linuxem. Ekg albo ekg2 tez mozna ale konieczne bedzie reczne przeportowanie a i tak sa problemy z kompilacja. Wiec chyba lepiej pozostac przy kadu. Oczywiscie mowie o wersji pod OS X a nie przerabianej.

#36 Aida

Aida
  • 38 postów
  • SkądPL

Napisano 23 października 2006 - 21:02

A mnie adium w ogóle nie chodzi nie wiem dlaczego. Używam Kadu i całkiem nieźle zastępuje gadulca, póki co musi mi wystarczyć. A jakiś programów używacie do kontaktów z zagranicą? ICQ, MSN? Czegoś bezpiecznego szukam. :)

#37 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 23 października 2006 - 21:11

ICQ, MSN? Czegoś bezpiecznego szukam. :)

ajczat

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych