najkorzystniejszy operator EDGE
Posted 10 February 2008 - 12:54
Posted 10 February 2008 - 13:18
Posted 10 February 2008 - 13:29
Posted 10 February 2008 - 13:57
Posted 10 February 2008 - 14:17
Posted 10 February 2008 - 14:52
Posted 10 February 2008 - 15:13
Posted 10 February 2008 - 15:25
Posted 10 February 2008 - 15:31
"orange wymiata"... ta, chyba w smietnikach. Jestem abonentem Orange od wielu alt, ale wlasnie od nich uciekam. Zasieg tej sieci jest syficzny. Nawet w duzych miastach, np. w Krakowie mam problemy z ta siecia na swoim osiedlu.
Ja przesiadam sie na Ere. Czy warto - zobaczymy.
a ja akurat jestem zadowolony z Orange tez jestem kilka lat i pewnie bede jeszcze kilka... kazdy ma jakies swoje zdanie... ja do ery bym w zyciu nie przeszedl...
Posted 10 February 2008 - 15:43
wartość doładowania: 5 zł
wartość środków na koncie: 5 zł
wielkość transferu za doładowanie: 16MB
okres ważności środków: 2 dni!
Posted 10 February 2008 - 15:47
Posted 10 February 2008 - 15:51
Posted 10 February 2008 - 16:11
Posted 10 February 2008 - 16:24
iPlus na kartę - SimData:
Starter simdata 20zł – ok. 65MB i 30 dni ważności konta*
- Zdrapka 10zł – ok. 33MB i 7 dni ważności konta*
- Zdrapka 30zł – ok. 98MB i 30 dni ważności konta*
- Zdrapka 50zł – ok. 163MB i 90 dni ważności konta*
- Zdrapka 100zł (doładowanie 115zł – 15zł gratis) – ok. 374MB i 180 dni ważności konta*
- Zdrapka 150zł (doładowanie 180zł – 30zł gratis) – ok. 586MB i 180 dni ważności konta*
*) + dodatkowo miesiąc tylko na odbieranie połączeń (po upływie ważności konta i dodatkowego miesiąca konto zostanie usunięte wraz z dostępnymi środkami, które przepadają)
Internet - 100 KB połączenia HSDPA/3G(UMTS)/EDGE/GPRS = 0,03 zł
Orange Free na kartę:
Starter Orange Free na kartę 20zł – 65MB** i 30 dni ważności konta*
- Zdrapka 5zł – 16MB** i 2 dni ważności konta*
- Zdrapka 10zł – 31MB** i 7 dni ważności konta*
- Zdrapka 25zł – 81MB** i 1 miesiąc ważności konta*
- Zdrapka 50zł – 162MB** i 3 miesiące ważności konta*
- Zdrapka 100zł (doładowanie 110zł – 10zł gratis) – 358MB** i 5 miesięcy ważności konta*
- Doładowanie elektroniczne 150zł (doładowanie 180zł – 30zł gratis) – 585MB** i 5 miesięcy ważności konta*
*) Jeżeli korzystasz z Nowego Orange Go, Orange Go, POP, Jednej Idei na Kartę lub Dla Każdego możesz się przełączyć na Orange Free na kartę wysyłając SMS pod numer 3033 o treści FREE
**) Podana wartość transferu do wykorzystania po doładowaniu określona przez operatora
Uwagi:
Po przekroczeniu terminu ważności połączeń wychodzących konto ulega WYZEROWANIU!!! (czyli krótko mówiąc tracisz wszystkie środki które miałeś na koncie). Czas ważności konta nie kumuluje się.
Internet - 100 KB połączenia HSDPA/3G(UMTS)/EDGE/GPRS = 0,03 zł
----------
Czyli - mogę polecić SIMDATA, a radzę uważać na Orange Free na kartę, z racji tego, że okres ważności konta jest bardzo krótki, a po jego przekroczeniu - tracimy wszystkie środki na koncie.
W powyższym podsumowaniu nie uwzględniłem BlueConnect Ery, bo nie występuje w ofercie pre-paid.
Posted 10 February 2008 - 16:33
Posted 10 February 2008 - 16:59
Posted 10 February 2008 - 17:19
Posted 10 February 2008 - 17:35
iPlus w telefonie
Zdecydowanie najlepsza oferta jaka znalazlem, ale tylko dla klientow abonamentowych Plusa. Za 60pln brutto mamy nielimitowany dostep do netu.
Jedynie transfer jest obcinany po przekroczeniu 1GB, ale nawet wtedy nie placimy za dodatkowe MB. Po prostu wolniej dziala.
Inna sprawa to, ze na EDGU raczej ciezko bedzie ten 1GB przekroczyc korzystajac z telefonu na miescie ( w domu korzystam z WIFI).
A co do YouTuba to ladnie dziala, ale stream jest slabszej jakosci niz ten po WIFI.
Uslugi uzywam w Wawie i dziala super. Nie wiem jak ze stabilnoscia w innych miejscach.
Za tydzien bede 5 dni w Kazimierzu Dolnym to potestuje w terenie i zdam relacje
Posted 10 February 2008 - 18:31
---- Dodano 10-02-2008 o godzinie 18:33 ----
Ooo, czy to nie jest to o czym wlasnie wspomnial bsokol?? Chyba przejde do Plusa...
---- Dodano 10-02-2008 o godzinie 18:48 ----
Pozwolę sobie na małe podsumowanie Orange Free i SimData
Bardzo ladne podsumowanko! A co z ERA? Nic tam nie maja ciekawego? Ktos moze pokusi sie o oferte abo Ery i Orange?
Posted 10 February 2008 - 18:52
Raz mialem goscia w firmie, ktory tylko swoimi znanymi sposobami dotarl do uslugi Plusa, gdzie oferuja nielimitowany transfer danych.
Ooo, czy to nie jest to o czym wlasnie wspomnial bsokol?? Chyba przejde do Plusa...
Dokladnie
Strasznie ciezko to znalezc na stronach Plusa dlatego pozwolilem sobie podac bezposredniego linka.
Ta oferta jest dla klientow indywidualnych, analogiczna jest takze dla firm.
Usluge mozna samodzielnie wlaczyc i wylaczyc za pomoca SMS'a albo z panelu klienta przez www.
Zadnych alpejskich kombinacji i dodatkowych umow czy wykupowania pakietow. Aktywujesz i po polnocy zaczyna to dzialac.
He he, chyba mi powinni zaplacic za reklame
Posted 10 February 2008 - 21:50
Posted 10 February 2008 - 22:16
Posted 10 February 2008 - 22:50
Mnie do Ery skusila oferta (tylko w pakietach biznesowych) polegajaca na mozliwosci wykupienia pakietu internetowego 500MB w cenie 39,00 zł (47,58 brutto). Kwote ta pobieraja z oplaty abonamentowej. Nie wiem tylko jaka jest minimalna wielkosc za jaka kasuja (gdzies tam jest to 20kb, gdzies nawet 500kb...). Jesli 500kb to moze sie okazac, ze to 500MB miesiecznie to bedzie malo.
Zadtanawia mnie bardzo ta oferta plusa o ktorej piszecie - ta z nielimitowanym internetem. Jesli da sie to dokupic do dowolnego abonamentu to nie wiem, czy przypadkiem nie wybiore plusa...
Gdzie znajde jakies szczegoly n.t. tej oferty?
Tez korzystalem na telefonie sluzbowym z tej uslugi Ery. Jedyny problem, ze licza sobie dodatkowa kase po przekroczeniu tych 500MB za kazdy kolejny MB.
Ja jednak wole zaplacic stala kwote i nie martwic sie czy przyjdzie jakies wyrownanie czy nie. Nie musze zastanawiac sie ile mi zjada KB przy nawiazania polaczenia i czy np. warto wlaczyc automatyczne sprawdzanie poczty co 15 min.
Po prostu place 60pln i korzystam kiedy chce i ile chce (a nawet sam telefon korzysta kiedy chce). To duzy komfort psychiczny
W moim wczesniejszym opisie iPlusa masz link na ich stronke i tam mozesz sobie sciagnac plik Regulamin.pdf.
Posted 10 February 2008 - 23:38
"orange wymiata"... ta, chyba w smietnikach. Jestem abonentem Orange od wielu alt, ale wlasnie od nich uciekam. Zasieg tej sieci jest syficzny. Nawet w duzych miastach, np. w Krakowie mam problemy z ta siecia na swoim osiedlu.
Ja przesiadam sie na Ere. Czy warto - zobaczymy.
A ja mam bardzo miłe wspomnienia z uciekania do Ery. Złożyłem rezygnację w Orange, bo kończyła mi się umowa, a to co mi oferowali w zamian za pozostanie w ich sieci, było o wiele mniej opłacalne niż wykupienie abonamentu w Erze jako nowy klient. Kusili długo i uporczywie, dzwoniąc do mnie i proponując różne usługi, których wcale nie potrzebowałem. Dopiero dwa tygodnie po złożeniu pisemnej rezygnacji (w trakcie tzw. miesiąca przejściowego) w punkcie Orage i podpisaniu przedwstępnej (niezobowiązującej) umowy z Erą, zadzwonił do mnie pan z Orange i zapytał się dlaczego uciekam do innej sieci, a że akurat miałem wolną chwilę i dobry humor, powiedziałem że oferta (podałem nazwę) w sieci Era jest dużo lepsza. Pan po dokładnym zapoznaniu się z ofertą konkurencji zadzwonił ponownie i zaproponował faktycznie lepsze warunki. Zostałem w Orange, bo nie dość że dostałem tańsze połączenia to i okres nowej umowy był o połowę krótszy niż w Erze, a poza tym nie musiałem wnosić opłat za przenoszenie numeru. Dodam tylko że było to w maju, i do tej pory oficjalnie nie ma oferty w Orange z której korzystam. Chyba jeszcze jedna istotna sprawa: na telefon wydaje miesięcznie około 50 PLN, więc nie jestem klientem przynoszącym jakieś wielkie zyski.
Jak widać, może być tanio, a na pewno taniej, niż proponują za pierwszym razem. Na zasięg nigdy nie narzekałem, tam gdzie używam telefonu jest ok, na wyjazdach również często znajomi z innych sieci gubią zasięg gdzie ja wciąż mogę dzwonić.
P.S.: Żeby nie wyglądało zupełnie jak off-topic: z internetu przez EDGE korzystam rzadko, faktycznie mogłoby być taniej, może da radę "indywidualnie" dobrać jakąś korzystną ofertę, bo to co przedstawiają w swojej ofercie na mnie nie działa kusząco.
Posted 11 February 2008 - 00:21
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users