Witam,
Jestem świeżakiem proszę się nie śmiać .
A tak na poważnie to jak usunąłem zdjęcia z iCloud z folderu "Ostatnio usunięte" to nie jestem w stanie już ich odzyskać na maca, iPhona lub iPada , jakkolwiek ?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 17 marca 2017 - 18:54
Witam,
Jestem świeżakiem proszę się nie śmiać .
A tak na poważnie to jak usunąłem zdjęcia z iCloud z folderu "Ostatnio usunięte" to nie jestem w stanie już ich odzyskać na maca, iPhona lub iPada , jakkolwiek ?
Napisano 17 marca 2017 - 19:13
Jeszcze możesz spróbować na stronie iCloud wejść w ustawienia (ostatnia ikona) i na dole po lewej masz zaawansowane. Tam jest jeszcze jakieś odzyskiwanie plików. Ale specjalnego sukcesu nie wróżę.
Nie czytam prywatnych wiadomości.
Napisano 17 marca 2017 - 19:21
A zrobiłeś może kopie w iTunes, iphone lub ipada z tymi zdlęciami?
Użytkownik landr edytował ten post 17 marca 2017 - 19:22
Napisano 17 marca 2017 - 22:37
Tak w iTunes ostatnią kopie mam z 3 marca 2017 r a zdjęcia oraz filmy które chcę odzyskać są z 20-27 lutego .
Tzn. ża mam teraz odpalić iTunes i odtworzyć kopie zapasową ?
Napisano 17 marca 2017 - 22:52
Tak, a potem z iphona, zapisz fotki na Maca.....
Użytkownik landr edytował ten post 17 marca 2017 - 22:52
Napisano 17 marca 2017 - 23:33
Super dzięki udało mi się odzyskać z kopi zapasowej
W iCloud mam dysk 50 GB i dochodzę do wniosku że trzeba będzie wyłączyć bibliotekę bo przy następnych wakacjach i tak będzie pełny i problem powróci.
Tylko przed wyłączeniem najpierw bede musiał przenieść wszystkie zdjęcia oraz filmy na twardy dysk maca prawda ?
A czy można sobie wrzucać do iCloud pliki tylko wybrane przeze mnie te najważniejsze tak abym oszczędzał miejsce ?
Jeszcze raz dzięki za pomoc
Napisano 30 marca 2017 - 08:35
Podczas wyłączania biblioteki Zdjęć iCloud system pyta co zrobić ze zdjęciami które są na urządzeniu i z tymi które są nie pobrane. Najprościej chyba włączyć bibliotekę iCloud na Mac z włączoną opcją pobierania pełnej wersji zdjęć, poczekać aż się wszystko pobierze i wtedy wyłączyć z wybraną opcją zachowania wszystkich zdjęć na komputerze - pod warunkiem że się zmieszczą.
Nie da się synchronizować selektywnie. Wszystko albo nic. Dla prostoty rozwiązania.
Synchronizacja jest pełna więc usunięcie na jednym urządzeniu usuwa też z innych. Dla klarowności rozwiązania.
Może zerknij na alternatywy? Google Photos może okazać się dla Ciebie tym czego szukasz.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych