dlaczego mam nie aktywną opje wytnij (zarówno jabłko + X jak z menu edit ) nie działają, czy ewentualnie trzeba to gdzieś ustawić,włączyć. I ewentualnie gdzie w macu mogę sprawdzić jakie są skróty klawiszowe. Bardzo PROSZĘ o pomoc bo doprowadza mnie to do szału.
Ok znalazem w ustawieniach klawiatury i muszy jakieś skróty ale to chyba nie to, zoom in, zoom out i takie tam pierdoły
Wytnij - wklej
Rozpoczęty przez
kundum
, 06 mar 2006 19:17
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 marca 2006 - 19:17
Napisano 07 marca 2006 - 00:40
Jeśli pozycja menu ma przypisany skrót, to jest on wyświetlony zawsze obok nazwy, jak tu:

Jeśli nie ma a chcesz mieć swój skrót, zobacz ten poradnik:
http://mac.chwilami....mac-os-x-tiger/
Co do nieaktywnych opcji wytnij/wklej to chyba już tak jest, że na Macu nie obowiązują dla plików, a jedynie dla fragmentów dokmentów (jak tekst czy zdjęcie). Pozostaje Ci przenoszenie myszką, ale spokojnie - przywykniesz i przestaniesz zwracać uwagę

Jeśli nie ma a chcesz mieć swój skrót, zobacz ten poradnik:
http://mac.chwilami....mac-os-x-tiger/
Co do nieaktywnych opcji wytnij/wklej to chyba już tak jest, że na Macu nie obowiązują dla plików, a jedynie dla fragmentów dokmentów (jak tekst czy zdjęcie). Pozostaje Ci przenoszenie myszką, ale spokojnie - przywykniesz i przestaniesz zwracać uwagę
Napisano 07 marca 2006 - 08:31
Dzięki
Napisano 07 marca 2006 - 21:51
Dodam jeszcze że przeciągnięcie pliku z wciśniętym klawiszem [jabłko] działa jak wytnij-wklej.
Napisano 07 marca 2006 - 22:22
Dodam jeszcze że przeciągnięcie pliku z wciśniętym klawiszem [jabłko] działa jak wytnij-wklej.
A to bardzo fajne
Napisano 08 marca 2006 - 16:56
A z option/alt się kopiuje (pokazywana jest ikoneczka plusika)Dodam jeszcze że przeciągnięcie pliku z wciśniętym klawiszem [jabłko] działa jak wytnij-wklej.
Napisano 08 marca 2006 - 16:58
a [alt] + [jabłko] robi alias (pokazuje się strzałka) :mrgreen:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych