Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie można nawiązać bezpiecznego połączenia z serwerem na wielu stronach z SSL.

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 ber86

ber86
  • 5 posts

Posted 02 March 2017 - 19:14

Witam, 

Od jakiegoś czasu mam problem z Mackiem odnośnie stron, które wymuszają certyfikaty SSL (FB, YT, Outlook), na Safari i Chromie dostaje komunikaty jak w zrzutach ekranu. Po kilku krotnym restarcie komputera strony działają prawidłowo. Spotkaliście się z czymś takim?

Attached Files

Edited by cronopioverde, 02 March 2017 - 19:17.
Przeniesienie do właściwego działu i korekta tytułu.

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24350 posts

Posted 14 March 2017 - 13:30

Masz wszystkie aktualizacje? Bo trochę wygląda, jakbyś miał przedpotopowe ca-certs.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 ber86

ber86
  • 5 posts

Posted 14 March 2017 - 13:41

Masz wszystkie aktualizacje? Bo trochę wygląda, jakbyś miał przedpotopowe ca-certs.

Wszystkie aktualizacje mam zrobione. 

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5067 posts
Posted 14 March 2017 - 13:48

Sprawdź, czy tak samo działa z innym połączeniem z internetem. Problemem może byc zhackowany router, który przekierowuje połączenie na inny serwer. Może to być też atak na serwery DNS, z których korzystasz.

#5 ber86

ber86
  • 5 posts

Posted 14 March 2017 - 13:50

Też sprawdzałem, na routerze UPC, Multimedia i hotspota z telefonu. Aktualizacje i dostawce internetu wykluczam. 

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24350 posts

Posted 14 March 2017 - 14:11

Masz certy z linka niżej?

https://support.appl.../en-us/HT207189

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users