Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kupno iPhone'a w Stanach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#26 Rockstyle

Rockstyle
  • 43 postów

Napisano 31 stycznia 2008 - 23:34

Dzisiaj kupiłem iPhone'a z FW 1.1.3 Zastanawia mnie tylko jak jest z aplikacjami i aktywacją, bo dwa źródła podają dwie różne wersje.
iPhone Status Document
Status firmware :: iPhone Blog

#27 pawbor

pawbor
  • 91 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 lutego 2008 - 18:33

Czy jak zamowie Z Apple store iPhona będe mogł zapłacić za pobraniem ?? Oczywiscie odbior iPhona na terenie USA ktos juz probowal?????

#28 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 lutego 2008 - 18:54

Witam! Mam pytanie. Jesli kupic fabryczny iPhone z 1.1.3. Czy działa przez turbosim bladox (siec Plus GSM)? Pozdrawiam!

#29 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Napisano 02 lutego 2008 - 19:54

Czy jak zamowie Z Apple store iPhona będe mogł zapłacić za pobraniem ?? Oczywiscie odbior iPhona na terenie USA ktos juz probowal?????

nie bedziesz mogl... tylko karta kredytowa inaczej sie nie da... w stanach nie uzywa sie praktycznie opcji "za pobraniem" karta sie placi jest wygodniej... nikt nikogo nie oszuka tym bardziej Apple...

#30 German!

German!
  • 48 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 lutego 2008 - 22:58

a jak to wyglada ... Jesli zamowie przez Apple Store... niebede musial podpisywac umowy z AT&T i iPhona bede mial bez placenia abonamentu?prosze o odpowiedz...

#31 German!

German!
  • 48 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 lutego 2008 - 16:05

prosze usunac posta.

#32 Linus

Linus
  • 19 postów

Napisano 05 marca 2008 - 08:28

Czysto hipotetyczna sytuacja. Kupuję 7 marca iP w stanach. Dojeżdża on do mnie, jednak nowy software z SDK jeszcze nie jest shackowany. Okazuje się, że Apple wprowadza na rynek uaktualnieni do tego softwareu. Hackerzy "przerzucają" się na odblokowanie nie tego pierwszego, lecz tego najnowszego softu, co jest oczywiście zrozumiałe. Stary soft może zostać nieodblokowany wtedy. Ja na moim urządzeniu mam jednak wersję pierwszą, bez możliwości odblokowania. I tutaj moje pytanie. Czy jeśli taka sytuacja miała by miejsce, miałbym możliwość zupdatowania iP przez iTunes do tego najnowszego softu i potem odblokowanie? Chodzi mi o to czy mogę zaktualizować software przez iTunes gdy iPhone jest całkowicie zablokowany?

#33 bartold

bartold
  • 30 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 marca 2008 - 14:39

jesli zamawia sie iphone ze stanow do jakiegokolwiek innego kraju to clo jest. chyba ze ktos kupi ci go na miejscu, wyjmie z pudelka, owinie szmatą, wtedy traktowany jest jako uzywany. inna metoda to send as a gift, ale to jest czysta loteria z celnikami. moga ci go rozpruc, nawet jesli prawo teoretycznie na to nie zezwala. a co do aktualizacji softu, nie wiem jak z ibrickerami i innymi ale standardowo po podlaczeniu do kompa najpierw musisz sobie wybrac abonament zeby moc z niego korzystac.

#34 Linus

Linus
  • 19 postów

Napisano 05 marca 2008 - 19:32

Ale iPhone nie będzie wysyłany, lecz przywożony przez pewną osobę. Wtedy też powinna je owinąć szmatką (mówię w liczbie mnogiej, gdyż iPhoney będą dwa)? Czyli rozumiem, że w przypadku mojej hipotezy będę miał cegłę, gdyż najpierw iP wymagałby zhackowania a później dopiero nastąpiła by możliwość updateu sofu? Sorry, że tak wypytuję dokładnie, ale chciałbym mieć pewność przed kupnem.

#35 Djmjk

Djmjk
  • 35 postów
  • SkądTarnów, Poland

Napisano 06 marca 2008 - 19:24

to jak teraz kupie IP w USA to co bede musial zrobic zeby moc z niego normalnie dzownic u nas ??? z mojej polskiej karty sieci era ??? czy bede mial problemy zeby np wgrac pl menu , bo czytam i torche sie gubie widze ze jest kilka wersjo softa i z kazda mozna co innego !! o co tu chodzi ??

#36 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Napisano 06 marca 2008 - 23:47

to jak teraz kupie IP w USA to co bede musial zrobic zeby moc z niego normalnie dzownic u nas ??? z mojej polskiej karty sieci era ??? czy bede mial problemy zeby np wgrac pl menu , bo czytam i torche sie gubie widze ze jest kilka wersjo softa i z kazda mozna co innego !! o co tu chodzi ??

jedyne co bedziesz mogl to go odblokowac i bedzie dzialac... nie ma strachu... prosze przeczytac dokladnie o dzisiejszym SDK i sie dowiecie co i jak...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych