Meizu M8 - Najwierniejsza podróbka Apple?
Posted 29 January 2008 - 14:28
Posted 29 January 2008 - 14:37
No to w takim razie proszę podać propozycję jak inaczej mógłbym to powiedzieć.
take it easy. przeciez ja to samo sugerowalem troche wczesniej. nie czepiam sie twoich slow tylko odnosze sie do tego zamieszania z data, powtarzanej potem plotki i calego tego watku. zgodzisz sie ze nie moze byc po i przed - tak jak nie mozna byc troche w ciazy.
logiczne jest ze w tym wypadku premiera to pokazanie swiatu urzadzenia a nie data rozpoczecia sprzedazy.
Posted 31 January 2008 - 19:09
Posted 07 May 2008 - 23:58
Posted 16 August 2008 - 10:49
cytat z Wikipedii:
Co do tege, ze meizu jest klonem iPhone'a... Meizu to bardzo duza firma, szczegolnie cieszy sie duza popularnoscia na Zachodzie. Dlaczego Apple jeszcze jej nie pozwalo? Gdzies czytalem, ze gdy Apple probowalo to zrobic, Meizu pokazalo im projekty z okresu, zanim Steve zaczal wymyslac nazwe dla nowego cackaMeizu CEO had announced the Meizu M8 four days before the announcement of the iPhone, but it was redesigned to be a direct competitor to the iPhone

sam posiadam Meizu M6... wersje 8GB. System przypomina ten z iPoda, meziu jest niewiarygodnie cienkie (7mm), a wyswietlacz ma taki jak w iPodzie (oczywiscie mowa o classicu). Jakoscia dzwieku bije na glowe wszystkie iPody! No i jeszcze mnogosc ustawien... Zakupilem ten sprzet z Chin. Po zakupie tego dosszedlem do wniosku, ze chinskie nie musi oznaczac gorsze.
Co do meizu m8, oto jego najnowsze fotki.

znacie moze polska firme Vedia? To, ze produkty sa wyprodukowane w Chinach to zapewne wiecie, ale czy wiecie ze firma ta kupuje gotowe modele z Chin i sprzedaje pod swoja marka? Podobnie robi mnostwo firm, np. pentagram
Posted 16 August 2008 - 20:34
Gdzies czytalem, ze gdy Apple probowalo to zrobic, Meizu pokazalo im projekty z okresu, zanim Steve zaczal wymyslac nazwe dla nowego cacka
jasne, jasne. wszystkie takie rewelacje zawsze laczy jedno - gdzies, ktos, kiedys. slowem zero konkretow.
Posted 16 August 2008 - 21:27
jasne, jasne. wszystkie takie rewelacje zawsze laczy jedno - gdzies, ktos, kiedys. slowem zero konkretow.
meizu Forums: The firsthand pictures of the model of mi
watek zalozony w lutym 2007...
Posted 17 August 2008 - 02:59
blog.fotogenia.info Nie dla psa kiełbasa
tekst ze stycznia 2007 napisany na goraco po premierze iphona...
Posted 17 August 2008 - 07:35

Posted 17 August 2008 - 10:10
Meizu M8 już w następnym miesiącu - Komórkomania.pl - najlepszy blog o komórkach
M8 został zapowiedziany przez Meizu wcześniej niż Steve Jobs ujawnił plany dotyczące iPhone’a.
jeszcze cytat z Wikipedii...
Meizu CEO had announced the Meizu M8 four days before the announcement of the iPhone, but it was redesigned to be a direct competitor to the iPhone. The current release period is unknown, estimates range from the second to the fourth season of 2008.
Posted 17 August 2008 - 11:51
Posted 17 August 2008 - 13:28
ja mam toucha, ale wiem, że nigdy bym go nie kupił, potraktowałem to jako prezent od losu, pozdrawiam
Posted 17 August 2008 - 17:14
wiarygdnosc takich zrodel jest niska. a taka koincydencja wydaje sie malo prawdopodobna. apple pracuje w tajemnicy nad majcym wszystko zmienic produktem - telefonem i nagle firma krzak z chin pokazuje na kilka dni przed prawie identyczne urzadzenie? albo to plotka - ktora wizela sie z tego ze iphona najpierw pokazano a potem zaczeto sprzedawac przez co gdzies nastapila pomylka i za date premiery uznano date rozpoczecia sprzedaży i ten blad jest teraz masowo powielany bo latwiej jest cos napisac niz przemyslec - albo to prawda ale wtedy tlumaczylbym to raczej szpiegostwem przemyslowym. jednak trudno mi w to uwierzyc. nie widzialem w sieci zadnych informacji o meizu przed iphonem a sledzilem ten temat i wtedy i teraz.
i tu uwidacznia sie wplyw reklamu na mozg. Z jakiego powodu uznajesz, ze to ktos skopiowal od Apple i to Apple wszystko wymyslilo? Gdyby spojrzec na ta sprawe z czysto logicznej perspektywy, to uradzenie, ktore pojawia sie pare dni pozniej, moze byc skopiowane. Bo niby na jakiej podstawie, urzadzenie, ktore zostalo zaprezentowane pozniej moze byc oryginalem? A dlaczego nie slyszales? O iPhone mowia nawet w telewizji (i w ogole dlaczego moiwa o iPhonie w tv? Pojawil sie HTC TouchDiamond i nikt o nim nie wspomnial...; idea telefonu z duzym, dotykowym ekranem pojawila sie wraz z nastaniem palmtopow PocketPC)
poza tym ta firma ma w swojej ofercie iPod killera... Mialem iPoda, mam i ich urzadzenie. Gdyby nie marketing, to iPod nie mialby zadnych szans z Meizu M6...
Ale nie chodzi juz o to, co kiedy powstalo, ale pls nie mowcie, ze to podrobka. To urzadzenie nie zostalo stworzone po to, by mialo imitowac znany telefon i dzieki temu nakrecac sprzedaz. W tym jest ogromna roznica. Gdyby Nokia zrobilaby telefon o podobnym wygldzie do iPhone'a to dalbym sobie rece uciac, ze nigdy nie powstalby temat Nokia XXX - najwierniejsza podrobka iPhone.
Nie mam nic przeciwko Apple. Sam przesiadam sie niedlugo na Maca. Ale nie rozumiem tego podejscia... Czy gdy Ford wypuscil swoj pierwszy samochod, to inne byly podorbkami? Tez mialy kola, okragla kierownice. I te pojdeiscie fanboyowskie... Jesli ktos ma zegarek Rolexa, to nie mowi przy kazdej okazji, ze jego zegarek jest lepszy, bo zrobila go znana firma i ze wszystkie inne to podroby.
Posted 17 August 2008 - 20:41
i tu uwidacznia sie wplyw reklamu na mozg. Z jakiego powodu uznajesz, ze to ktos skopiowal od Apple i to Apple wszystko wymyslilo?.
bo to fakt. a z faktami nie da sie dyskutowac. prosilem cie o podanie konkretow - podales link do wikipedii bo o komorkomanii nawet nie ma sensu wspominac. no to jest faktycznie podstawa do tego zeby stworzyc sobie teorie ze to meizu wymislil iphona a apple go skopiowalo. albo ze przez przypadek sa do siebie podobne - i to nie tylko z zewnatrz ale takze patrzac na GUI.
apple to firma ktora wprowadzila na rynek kilka juz kilka oryginalnych, nowatorskich i przelomowych produktow a takze kilka ktore okazaly sie komercyjnymi niewypalami gdyz pojawily sie zbyt wczesnie - zeby wymienic newtona czy chocby applowska cyfrowke.
apple od lat zbiera nagrody jako najbardziej innowacyjna firma wygrywa takze w branzowych plebiscytach - a meizu? nawet nie wprowadzila tego m8 do sprzedazy.
chlopie skadzes ty sie urwal?
sam piszesz meizu ma w ofercie ipod-killera a nie apple m6-killera. dostrzegasz roznice?
a co do nokii i tym podobnych podrobek - tu masz cala liste:
blog.fotogenia.info Atak klonów
wiec prosze zanim nastepnym razem zaczniesz troszczyc sie o moj mozg zapoznaj sie z faktami - informacje o apple znajdziesz w kazdej ksiazce ktora opisuje historie komputerow.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users