Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[WARSZAWA, TABAKA godz.17:00 17-02-08] Spotkanie urodzinowe MyApple.pl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
342 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: [WARSZAWA, TABAKA godz.17:00 17-02-08] Spotkanie urodzinowe MyApple.pl (0 użytkowników oddało głos)

1. TAK (39 głosów [48.75%] - Zobacz)

Procent z głosów: 48.75%

2. NIE (19 głosów [23.75%] - Zobacz)

Procent z głosów: 23.75%

3. NIE WIEM (22 głosów [27.50%] - Zobacz)

Procent z głosów: 27.50%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#151 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 06 lutego 2008 - 23:14

Co Wy z tymi sprzętami? :) Nie róbcie z kameralnego spotkania jakiegoś zlotu fanatyków jakich się spotyka np. w ZT którzy zamawiają hamburgery i grają w jakieś magiczne karty :) Proszę...

#152 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 06 lutego 2008 - 23:16

Pewnie że możesz, wszyscy są mile widziani, ale konsolę to sobie daruj... :D

BTW mam nadzieję, że Tabaka jest rozciągliwa bo chętnych przybywa w postępie geometrycznym a to jeszcze ponad tydzień... ;-)

Możesz możesz śmiało zapraszamy a co do Tabaki to jest spora tyle że napewno jeśli frekwencja dopisze to przy jednym "stoliku" w jednym zakamarku się nie zmieścimy - ale damy rade ... Prośba od szefa tabaki : może przeczytajcie menu i byśmy jakieś zamówienie wcześniej wstępne złożyli bo potem posiłek dla 30 osób ... to troszkę potrwa :)

---- Dodano 06-02-2008 o godzinie 23:16 ----

Co Wy z tymi sprzętami? :) Nie róbcie z kameralnego spotkania jakiegoś zlotu fanatyków jakich się spotyka np. w ZT którzy zamawiają hamburgery i grają w jakieś magiczne karty :) Proszę...

Jestem ZA :)raczej myślałem o swoim MBP po to by fotki zgrać i przez WiFi puścić innym w obieg ale spoko poradzimy sobie

#153 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 06 lutego 2008 - 23:29

Prośba od szefa tabaki : może przeczytajcie menu i byśmy jakieś zamówienie wcześniej wstępne złożyli bo potem posiłek dla 30 osób ... to troszkę potrwa :)

Ja będę wcinał Sultan Buftek, alkoholu nie piję, ale może okazja mnie do tego zmusi :D

Jestem ZA :)raczej myślałem o swoim MBP po to by fotki zgrać i przez WiFi puścić innym w obieg ale spoko poradzimy sobie

Fotki każdy zrobi i wrzuci czy to na serwer w formie .zip, czy to na Flickr. Naprawdę da się obejść bez komputerów, każdy raczej w końcu widział wszystkie możliwe modele. A chyba lepiej posiedzieć i porozmawiać niż wbić oczy w ekran.

#154 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 lutego 2008 - 23:30

Masz ci los, to teraz przez dziesięć najbliższych stron będziemy debatować o żarciu? Dobrze że już jestem po kolacji... ;-) No cóż, jeżeli o mnie chodzi to jako typowy ścierwojad na pewno nie pogardzę okazją do skosztowania dobrej baraninki - te kotlety hajduckie wyglądają zachęcająco. No i oczywiście dobrze podlane piwkiem... :P

#155 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 06 lutego 2008 - 23:33

Kurcze pamietacie moze opcje synchronizacji zdjec z iP bezposrednio na konto .maca? To by bylo niezle, przysylanie zdjec "na zywo" prosto do .mac gallery, do wgladu od razu czytelnikom myapple..

#156 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 06 lutego 2008 - 23:42

Masz ci los, to teraz przez dziesięć najbliższych stron będziemy debatować o żarciu? Dobrze że już jestem po kolacji... ;-)
No cóż, jeżeli o mnie chodzi to jako typowy ścierwojad na pewno nie pogardzę okazją do skosztowania dobrej baraninki - te kotlety hajduckie wyglądają zachęcająco. No i oczywiście dobrze podlane piwkiem... :P

Nie to po prostu tak jakbyśmy chcieli mieć podane wszyscy razem itp nie czekając zbyt długo na posiłek ... Taka sugestia tylko człowieka z Tawerny dla naszej wygody :) by sobie jakiś wstępny jadłospis zrobić :) a nie debatować tu na forum nad kuchnią :)

#157 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 00:07

OK,sam sobie odpowiem - Jesli ktos z Was ma iPhone'a, wystarczy ze bedzie robil zdjecia i po WIFI wysylal je na swoja WEB Gallery. Dzieki temu reszta uczestnikow w innych miastach bedzie mial relacje foto prawie "na zywo" z innego miasta. :)

#158 zbieraj

zbieraj
  • 1 016 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 01:58

Bu, a mój maczek niestety będzie mi towarzyszyć na spotkaniu (będę wracać z zajęć). No to sobie grzecznie będzie leżał w plecaczku :).

#159 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 07 lutego 2008 - 14:58

To by bylo niezle, przysylanie zdjec "na zywo" prosto do .mac gallery, do wgladu od razu czytelnikom myapple..

To byłoby złe. Najpierw CENZURA! :P

#160 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 23:29

No co wy, czyli nie bedzie pamiatkowego zdjecia zawalonej swiecacymi jablkami knajpy? ;D

#161 darkest

darkest
  • 92 postów
  • SkądWrocław / Warszawa

Napisano 08 lutego 2008 - 09:16

Zrobi się w fotoszopie :)

#162 M@thias

M@thias
  • 188 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 lutego 2008 - 22:36

hehe w sumie to Lutecki ma rację przecież chodzi o to aby się spotkać pogadać i lepiej poznać, a nie gnić przed kompem... to można w domu robić ;) ... a zdjęcie z japcem można zaimprowizować jakiś plakat i zrobić sobie wspólną fotę na jego tle ... ;)

#163 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 12 lutego 2008 - 00:00

I tam. Ja przytacham kompa, chociazby do zrobienia zdjecia ;D

#164 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 12 lutego 2008 - 00:02

Ja też przyniosę. Ale papierowego.

#165 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 12 lutego 2008 - 12:58

I tam. Ja przytacham kompa, chociazby do zrobienia zdjecia ;D

Hmmm ja może się nie znam, ale używam do tego celu aparatu fotograficznego :P

#166 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 12 lutego 2008 - 15:59

Nie no, dobra. Tylko nie rozumiem dwoch rzeczy. To ma byc impreza z okazji urodzin forum komputerowego, czyli jakby nie patrzec komputery sa niezbedne, bo wiekszosc ludzi idzie tam, zeby zaczerpnac opinii, wymienic sie pogladami, itp. Obiad mozna u cioci zjesc, pogadac o mackach juz nie do konca (chyba ze ciotka jest jablkoglowa ;D). Po drugie - podstawowym kryterium przy wyborze knajpki bylo Wi-Fi i miejsce na komputery. Na cholere to, skoro wiekszosc z was traktuje to jako "odskocznie" od komputera ;) Ja biore - najwyzej wyklniecie mnie od snobow, ale zdjecie ze stadkiem swiecacych jablek musi byc! :D

#167 Mamut

Mamut
  • 295 postów
  • SkądSkatowni

Napisano 12 lutego 2008 - 21:53

Hmmm ja może się nie znam, ale używam do tego celu aparatu fotograficznego :P

Ja wezme ipodzine i MB ktory nie dosc ze swieci to robi zdjecia :P a i martwi mnie czy pomiescimy sie bo moze byc z 40 głów ?? A i pytanie jeszcze jedno jest tam sisha ?

#168 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 13 lutego 2008 - 21:58

Z tego co widziałem (byłem wczoraj na kolacji) to Faje stoją... 40 głów się zmieści w lokalu ... przy kilku stolikach a w zasadzie kanapach napewno .... ale wtedy to lokal nasz :) Jakby co awaryjnie mam BluConnecta ... Aha i jeszcze raz mówię ... to jest Restauracja nie FastFood !! jak zjawi sie 40 osób (jest dla nas zarezerwowana sala) to samo przyjęcie zamówień na jedzienie od nas potrwa .... Żeby potem nie było że Ktoś czekał 20 minut a Ktoś 40 minut .... to Restauracja Potrawy są przygotowywane Dla Was :) Nie ustalamy wcześniej menu stad moje ostrzeżenie :)

PS.

Zwracam na to uwagę gdyż mi też ją zwrócono ... Tabaka ma doświadczenie w organizowaniu przyjęć dla grup "nasza-klasa" i stad zwrócono mi na to uwagę :)

#169 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 13 lutego 2008 - 23:01

Nie no, dobra. Tylko nie rozumiem dwoch rzeczy. To ma byc impreza z okazji urodzin forum komputerowego, czyli jakby nie patrzec komputery sa niezbedne,

Nie, nie... To nie jest forum komputerowe, tylko forum użytkowników produktów Apple. Są to zarazem komputery, odtwarzacze mp4, zestawy głośnikowe jak i telefon komórkowy.
Komputery są niezbędne przy korzystaniu z forum (chociaż i to już nie), a nie do rozmowy między ludźmi.

bo wiekszosc ludzi idzie tam, zeby zaczerpnac opinii, wymienic sie pogladami, itp.

I chcesz wymieniać poglądy poprzez komputer? Pewnie za pomocą iChata.
Mina mi zrzędnie, gdy słyszę, że tak naprawdę to "większość ludzi" traktuje spotkanie jako możliwość uzyskania porad i opinii. No ale są różni ludzie, każdy ma inny cel. Moim celem jest spotkanie się z osobami z którymi codziennie widzę się na forum. Z wieloma użytkownikami łączą mnie stosunki służbowe lub towarzyskie, ale nie ze wszystkimi.

Obiad mozna u cioci zjesc, pogadac o mackach juz nie do konca (chyba ze ciotka jest jablkoglowa ;D).

Ale do czego potrzebny jest Ci Mak? Fakt, jeśli idziesz po porady i po to aby ktoś Ci coś skonfigurował to Mak jest jak znalazł, ale wiele rzeczy można wytłumaczyć słownie, bez pokazywania na komputerze.

Po drugie - podstawowym kryterium przy wyborze knajpki bylo Wi-Fi i miejsce na komputery. Na cholere to, skoro wiekszosc z was traktuje to jako "odskocznie" od komputera ;) Ja biore - najwyzej wyklniecie mnie od snobow, ale zdjecie ze stadkiem swiecacych jablek musi byc! :D

Podstawowym kryterium to było raczej położenie w ścisłym śródmieściu, wielkość lokalu.
Nie mam nic przeciwko komputerom i innym urządzeniom - zaproponowałem tylko, aby nie robić z lokalu i imprezy fabryki i lasu z Makami, gdzie wszyscy wpatrzeni będą w ekrany. Zrozumiem jednak te uzależnione jednostki :)

Zwracam na to uwagę gdyż mi też ją zwrócono ... Tabaka ma doświadczenie w organizowaniu przyjęć dla grup "nasza-klasa" i stad zwrócono mi na to uwagę :)

Spokojna Twoja rozczochrana :D

#170 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 13 lutego 2008 - 23:05

Spokojna Twoja rozczochrana :D

Jestem przekonany że spotkanie wypadnie w 100% pozytywnie :) dlatego o tym pisze gdyż chciałbym po spotkaniu MyApple zostawić same miłe wspomnienia "Że spotkanie MyApple to było to" (jako że jestem raczej pozytywnie do ludzi i świata nastawiony to chciałbym byśmy mogli Sobie nawzajem My i Tabaka wystawić pozytywną opinię) i serdeczną drogę na przyszłość dla Naszych spotkań :) .... BTW ja i rozczochrany .... ehhhh :)

#171 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 13 lutego 2008 - 23:14

_igi, postaram się wpaść (nie będzie problemu z miejscem dla mnie, bo trochę późno i "niepewnie" się zgłaszam..?) i Cię odciągnąć od ekranu... ;)

#172 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 13 lutego 2008 - 23:16

_igi, postaram się wpaść (nie będzie problemu z miejscem dla mnie, bo trochę późno i "niepewnie" się zgłaszam..?) i Cię odciągnąć od ekranu... ;)

Chłopie wpadaj nie pytaj :) Jesteś mile widziany :)

#173 Mamut

Mamut
  • 295 postów
  • SkądSkatowni

Napisano 14 lutego 2008 - 01:39

nie martw sie dla mnie piwo robic sie dlugo nie bedzie a ze jestem troszke tlusty wiec sie odchudzam (udaje) dlatego nie jadam po 18 wiec piwko (nie prwada jest ze piwo tuczy to woda tylko zdrowsza bo ma wiele witamin i kolorowa) z dodatkiem fajki wodnej i jestem szczesliwy :)

#174 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 14 lutego 2008 - 02:01

Jak to ludziom wiele do szczęścia nie trzeba... :D Normalnie jak nie Makowiec :D

#175 carnil

carnil
  • 153 postów
  • SkądPoznań/Bydgoszcz

Napisano 14 lutego 2008 - 09:07

Jak mnie żona puści to też się pojawię :) Niestety przyjdę z iPhone'm chociaż lutecki może tego nie pochwalać :) Mac Mini zostawię w domu bo nie po to idzie się na piwo, żeby w gałki świecić sobie jabłkami.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych