Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2G] iPhone bad / złe piksele

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

#26 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 04 września 2008 - 19:33

No i wszystko na ten temat, wystarczyło poszukać ;) Dzięki za info.

#27 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 04 września 2008 - 20:08

Z3T - napisz jaki efekt dało użycie tej aplikacji, koniecznie. ;)

Jaki? Ano taki, że faktycznie pixele po nagrzaniu i przemaglowaniu sie ekranu znikają, ale tak jak mówię, radość nie trwa długo bo wystarczy ze wygasze iPhone-a na jakies pare minut i pixele sie znowu pojawiaja... Jeszcze nie porbowalem, bo teraz nie mam zbytnio czasu ale w weekend moze sprobuje z tym programikiem z AppStore...moze on cos pomoze...

#28 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 września 2008 - 20:12

Ja mówiłem właśnie o tej aplikacji z App Store... ;)

#29 m0d3

m0d3
  • 14 postów

Napisano 15 września 2008 - 21:08

witam Dziś po ladowaniu na moim 3tygodniowym ip'ku pojawiło się około 8 białych pixel są bardzo drazniace szczególnie na czarnym tle... Wydaje mi się ze są to właśnie bad pixele:( kupiłem ipka na allegro nowego mam rachunek z orange za jego zakup. Jaka jest szansa ze dostanę nowy aparat? Z tego co wiem to dopuszczalna ilość martwych pixel przy różnego typach ekranach etc to 1-4 fakt orange nie dostarczył do telefonu żadnej pisemnej gwarancji co chyba działa na moja korzyść. Ale chciałbym zapytać was o zdanie. Pozdrawiam

#30 iFan_

iFan_
  • 72 postów

Napisano 16 września 2008 - 07:09

No musisz się dowiedzieć jaka jest dopuszczalna ilość dla iPhone. Powinno to podlegać gwarancji moim zdaniem.

#31 weronix

weronix
  • 184 postów

Napisano 14 października 2008 - 21:36

Jeśli pixele świecą się na czarnym na biało to znaczy że masz hot pixele. Jak ustawiłam na maxa jasność i policzylam to mi wyszlo 15 hot pixeli :( ktore mozna zauwazyc patrzac pod roznym kątem na matryce. Dlatego zmniejszam jasność zawsze ;) Postanowilam ze reklamowac nie bede bo nie chce zeby sponiewierali telefon w serwisie. W kazdym razie wada nie przeszkadza mi tak bardzo - poza tym zaloze sie ze w kazdym Iphonie znajdzie sie jakis piksel gdy ustawimy jasnosc na 100%. A tak w ogóle to jakość wykonania tego telefonu pozostawia wiele do zyczenia. Jestem rozczarowana.

#32 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 01 lutego 2009 - 23:47

tym zaloze sie ze w kazdym Iphonie znajdzie sie jakis piksel gdy ustawimy jasnosc na 100%.

Jakiś...

a to co ja mam?

Już trochę z tym żyję, próbowałem wszystkich mi znanych metod - programy, strony, naciskanie palcem itp. itd. ale te upierdliwe stuck pixele (o ile to są stuck pixele) nie chcą zniknąć. Najśmieszniejsze jest to, że one sobie "wędrują" czasami jest ich więcej, długi okres czasu cała górna belka była w stuck pixelach (jak jest teraz widać na zdjęciach). Wie ktoś może jak to usunąć?

iPhone 1st gen. także o gwarancji można zapomnieć.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#33 kalboy92

kalboy92
  • 458 postów
  • SkądKalisz

Napisano 02 lutego 2009 - 08:52

Miałem to samo w PSP. Strasznie drażni... =/ próbowałem też programami, zostawialem na kilka godzin i nic nie dawało :)

#34 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 05 lutego 2009 - 22:51

Nikt nie ma pomysłów na naprawę? :?

#35 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 17 października 2009 - 21:31

3. Wypatrz dokładnie gdzie masz tego piksela 4. Kliknij przycisk "Home" Czy może mi ktoś to wytłumaczyć bo nie bardzo te dwa podpunkty rozumiem...

#36 vt9st

vt9st
  • 169 postów

Napisano 22 listopada 2009 - 19:01

Myślałem, że może by mi to pomogło, jednak nic z tego.

Mój problem opisałem tutaj... eh.

#37 manaj

manaj
  • 77 postów

Napisano 24 marca 2010 - 21:29

Samo uciskanie pomoglo na 2 zielono-niebieskie pixele :)

#38 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 kwietnia 2010 - 15:44

sluchajcie ja mam w takim miejscu te pixele ze ten mrygajacy ekran mi na bad pixele nie wchodzi. Co mam zrobic ?

#39 DanielCW_92

DanielCW_92
  • 266 postów
  • SkądTarczyn

Napisano 17 sierpnia 2010 - 10:24

hmmm ... Co do pixeli akurat mam tu spore doswiadczenie , na 3g mialem 2 czarne 1 czerwony oraz pare bialych :) obecnie mam 3GS i mam ich 8/9 bialych przy 100% jasnosci 2 przy 50/60 % ustawinia ekranu i jeden doslownie na srodku ekranu , nie przeszkadza mi to poniewaz wiekszosc rzeczy robionych przeze mnie na iPhone ma jasniejsi odcien , przegladanie www. Itp. Do czego daze , iPhone ma podswietlenie LED wiec nie ma co marudzic ma to iz wyskakuja pixele , powyzej 5/6 pixeli przyjmuja w regenersis ( nie warto oddawac przez orange bo oni i tak oddaja do nich ) , ale jezeli stwierdza ze telefon nje podlega gwarancji , co jest calkiem realne to wasz telefonik wroci w sponiewieranym stanie , moj 3g jak nie mial rysy na ekranie i lekkie ryski na tyle bo noszony w etui wrocil z 2 glebokimi rysami na ekranie , poswiata przy przycisku wylacz wlacz glosnosc , a o tyle lepiej nie wspominac :) A wiec lepiej zaplacic 20PLN za diagnostyke ktora moze odbywac sie w twojej obecnosci i potem oddac telefon albo i nie :) PS. To juz nie mi sie przytrafilo ale slyszalem ze kiedys jakis wlasciciel iphone oddal go do regenersis z oryginalnym pudelkiem a gdy dostal nie przyjety do wymiany telefon , okazalo sie iz pudelko ma inny IMEI niz telefon

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych