Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Touch - nowe funkcje dostępne już od dzisiaj

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
254 odpowiedzi w tym temacie

#126 born2fight

born2fight
  • 443 postów
  • SkądILL WIND US

Napisano 16 stycznia 2008 - 05:42

gdzie to jest do kupienia mi sie tylko zrobil up do 1.1.3 i nigdzie niema czy chce kupic nowe apps...

---- Dodano 16-01-2008 o godzinie 07:06 ----
juz znalazlem i kupilem btw lipa z ta oplata...

---- Dodano 16-01-2008 o godzinie 07:23 ----
niedowiary zaplacilem odszedlem od kompa i myslalem ze sie sciagnie i zainstaluje i nic sie nie sciaglo co za shit!

#127 ratownik-dcf097708f

ratownik-dcf097708f
  • 33 postów
  • SkądGdynia

Napisano 16 stycznia 2008 - 07:35

ale pewnie było ustalone jako obrazek, a nie odbicie

Jest to odbicie a nie obrazek

#128 Aryman

Aryman
  • 678 postów
  • SkądEdinburgh

Napisano 16 stycznia 2008 - 08:10

Czy oprócz tego stalowego brzydkiego pawska cvokolwiek dodali?

#129 Symek

Symek
  • 10 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 stycznia 2008 - 08:11

To jest odbicie, mam u siebie 5 ikon na docku i dobrze wygląda. Kasa za iToucha SSIE. Już napisałem maila podobnego do waszych - że zawiedziony, że niemożliwe do kupienia w Polsce, gdzie iTouch jest w każdym sklepie z elektroniką... Jeszcze dopisałem, że do wczoraj lubiłem i szanowałem Steve'a. Co do upgrade - na razie nie robię, z 'legalnym' softem chciałem zaczekać do SDK (jadę na jailbreakowanym 1.1.1). Aha, czy dobrze zrozumiałem, że na podstawowym 1.1.3 nie da się nawet przestawiać ikonek?! Jeśli tak, to shit na maxa. 4$ za aplikację... Cenią się... Albo przeceniają. Czekam, że w ciągu tygodnia aplikacje będą za darmo. Może nawet od Apple'a. Bo, jak sądzę, nie tylko Polacy piszą zbulwersowane maile.

#130 Aryman

Aryman
  • 678 postów
  • SkądEdinburgh

Napisano 16 stycznia 2008 - 08:17

Czy w jakiś sposób mona edytować ten homescreen?

Bo zaczynam żałować ze wogóle zaktualizowałem go i czekałem godzinę żeby się firmware ściągnął -.-

---- Dodano 16-01-2008 o godzinie 10:49 ----
no i genialnie że po tym upie mi nawet wi-fi nie działa, ale jestem podłączony do maca....

---- Dodano 16-01-2008 o godzinie 11:10 ----
Kiedyś mnie rozwścieczyli w sklepie Ery i potem mnie rpzepraszali, bo powiedziałem: "dość tego, przechodze do Plusa" ;p

Weźmy tak wszyscy rozwścieceni użytkownicy apple na całym świecie napiszmy tak maile do apple xD, że przechodzimy do Microsoft ;p

KLIENT JEST NAJWAŻNIEJSZY. KLIENT MA ZAWSZE RACJE, KLIENT ZAWSZE MÓWI PRAWDE, nawet kiedy kłamie xD

#131 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 16 stycznia 2008 - 09:22

Zastanawiam się czy nie zrobić przywracania... :/
Brzydkie to, to jest...

...a jesteś pewien, że po instalacji 1.1.3 możesz wrócić do wcześniejszej wersji?
Gdzieś w internecie (hackint0sh.org) obiła mi się o oczy informacja, że się nie da.
Ale może to tylko o iPhone chodziło...

;)

#132 poboomster

poboomster
  • 36 postów

Napisano 16 stycznia 2008 - 09:33

po prostu masakra nie mam ipoda nawet miesiaca a juz sa "nowe " no debilizm normalnie .20$ chyba im sie juz totalnie w bani namieszalo .... jestem ciekawy w jaki sposob sie instalowanie tego platnego up'a odbywa czy bedzie mozliwosc jakiejs luki malej .Po 1 ze nie ma w polsce mozliwosci po 2 nie bede kupowal gift cardy tylko po to zeby miec kilka nowych fukcji

#133 duzers

duzers
  • 163 postów
  • SkądDolny Śląsk

Napisano 16 stycznia 2008 - 09:36

Zainstalujcie sobie Jailbrack'a 1.1.2 i będziecie mieli wszystkie te aplikacje, zmianę ikon na pulpicie i wybór między starym a nowym paskiem. No i czekajcie az Steve się nawróci i zniesie tę chorą opłatę.

#134 PowerbookFiend

PowerbookFiend
  • 619 postów
  • SkądLandsberg/Stettin

Napisano 16 stycznia 2008 - 09:45

O w morde! Te 20$ to plucie w twarz, żart i kpina! Proponuje ogólnopolski bojkot bo ktoś sobie z nas jaja robi.... Pozdrawiam tych, którzy kupili ipody w grudniu na święta - brawo Apple kolejny brudny marketingowy chwyt!

#135 Piotrek77

Piotrek77
  • 184 postów
  • SkądŁódź/Piaseczno

Napisano 16 stycznia 2008 - 10:16

No i dostałem moją odpowiedź. Dear Piotr, I understand that you live in Poland and you wish to purchase items on the iTunes Store. Unfortunately, we currently do not have an iTunes Store in your country. Although I cannot comment on future expansion plans of the iTunes Store, please rest assured that we are committed to bringing the iTunes Store to people around the world. Thank you for your interest in the iTunes Store. Sincerely, Barbara iTunes Store Customer Support

#136 JohnZi

JohnZi
  • 15 postów

Napisano 16 stycznia 2008 - 10:33

nie wierze, ze update, ktory zajmuje ponad 160 mega zawiera tylko te kosmetyczne zmiany:/ Cos tam jeszcze musi siedziec w srodku i czeka na odpowiednia pore:P

#137 Mieszko

Mieszko
  • 93 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2008 - 10:43

No i dostałem moją odpowiedź.

Dear Piotr,

I understand that you live in Poland

Gdyby rozumiala to by nie wciskala nam kitu tylko zaplakala nad Naszym losem ;-)

#138 JohnZi

JohnZi
  • 15 postów

Napisano 16 stycznia 2008 - 10:48

znalazlem na innym forum:
"jak masz piosenkę z tekstem w tagach to po kliknieciu na okladke wiadc tekst piosenki,

w Safari pojawia sie opcja “dodaj do Początku” po czym mozna stronę dodać do puliptu.

jak przytrzyma sie palec na dowolnej ikonce na Pulpicie można je przesuwać.

JA NA POCZĄTKU TEŻ NIE WIDZIALEM TYCH FUNKCJI jedyne co sie zmienilo to tło w docku ale po wylaczeniu i wlaczeniu iPoda i ponownym zsynchronizowaniu z nowym iTunes pojawilo sie okienko informujące o nowych funkcjach.
"

Ja mam problem z tym, nie moge np przesowac tych ikonek...

#139 Mieszko

Mieszko
  • 93 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2008 - 11:07

Widze ze znalazles odp. na moje pytanie na tamtym forum. Przeczytaj troche wczesniej to sie dowiesz ze to jest po zakupie nowego softu. Ja tez nie mam tej funkcjonalnosci.

#140 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 16 stycznia 2008 - 11:20

ale wiocha z tym płaceniem 20$.... i najgorsze jest to, że nowi nabywcy ipoda dostaną aplikacje za darmo, a ci co kupili toucha wcześniej, muszą płacić! chore, chore, chore! oby jak najszybciej ktoś zhackował nowy firmware z aplikacjami i wrzucił do neta:p

#141 rafalyjm

rafalyjm
  • 75 postów

Napisano 16 stycznia 2008 - 11:37

Ludzie, opanujecie się! Po co to całe biadolenie, które zajęło Wam aż 14 stron, czy nie można było tego napisać w dwóch postach? No i cała masa niepotrzebnych komentarzy. Nie psujcie tego forum swoimi dywagacjamina i żałosnymi komentarzami, które służą nieczemu. Ludzie czytają forum po to aby się czegoś dowiedzieć a nie słuchać skomlenia przez 14 stron! Jest jak jest, trzeba poczekać na darmowy upodate z neta, który niebawem nastąpi lub wypatrywać jakich racjonalnych "poprawek" ze strony Apple. Taka czcza gadanina niczemu nie służy :) Miałem zamiar się tu czegoś dowiedzieć o nowym sofcie a słyszę tylko że Steve mnie zrobił, jakieś wyzwiska i masę beznadziejnych komentarzy. Przystopujecie! ;)

#142 Grooby

Grooby
  • 913 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2008 - 11:47

Co ciekawsze, nowe aplikacje ktore trzeba "kupic" sa juz zaszyte w sofcie 1.1.3 do toucha. Przy zakupie sa one "odblokowywane". Zapewne informacja jak po upgradzie softu "odblokowac" w nim dodatkowe aplikacje pojawi sie w ciagu paru godzin/dni :) G.

#143 JohnZi

JohnZi
  • 15 postów

Napisano 16 stycznia 2008 - 11:53

Mieszko wlasnie te opcje sa niby 1.1.3, przynajmniej tak twierdzi ta osoba, ktora cytowalem :>

#144 born2fight

born2fight
  • 443 postów
  • SkądILL WIND US

Napisano 16 stycznia 2008 - 12:00

moze mi ktos pomoc, zaplacilem za to gowno przez przypadek dwa razy kupil moze juz ktos cos unich przez pomylke ? (jak jest z cancelowaniem? oplaca sie wogole pisac zeby to uniewaznili czy lepiej dac sobie spokoj i pytanie drugie jak to K... zainstalowac zaplacilem i nic sie nie sciaga chyba ze przez to ze mialem Jailbrake na ipodzie instalowal ktos moze juz to thx

#145 oley_20

oley_20
  • 616 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 stycznia 2008 - 12:02

Ludzie, opanujecie się! Po co to całe biadolenie, które zajęło Wam aż 14 stron, czy nie można było tego napisać w dwóch postach? No i cała masa niepotrzebnych komentarzy. Nie psujcie tego forum swoimi dywagacjamina i żałosnymi komentarzami, które służą nieczemu.
Ludzie czytają forum po to aby się czegoś dowiedzieć a nie słuchać skomlenia przez 14 stron! Jest jak jest, trzeba poczekać na darmowy upodate z neta, który niebawem nastąpi lub wypatrywać jakich racjonalnych "poprawek" ze strony Apple. Taka czcza gadanina niczemu nie służy :)
Miałem zamiar się tu czegoś dowiedzieć o nowym sofcie a słyszę tylko że Steve mnie zrobił, jakieś wyzwiska i masę beznadziejnych komentarzy. Przystopujecie! ;)

a ja sie zastanawiam po co Twoj wpis w tym watku? takze jak to nazwales "biadolisz" i psujesz watek "dywagacjami i zalosnym komentarzem"..... z tego co widze, nie masz nawet Ipoda touch. proponuje wiec skoczyc do dzialu macbook badz imac i tam sobie popisac:)
milego dnia zycze,
filip

#146 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 stycznia 2008 - 12:48

20$ za 5 aplikacji to jakos tak wychodziloby po 4.99$ za sztuke z rabatem za zestaw. to ja juz widze mozliwosc instalacji stworzonych pod sdk za darmo. taaa. mozna znalezc w necie softy 1.1.3 o symbolach 4A93 i A101a. czym to dziadostwo sie rozni?

#147 Grooby

Grooby
  • 913 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2008 - 13:02

Byc moze jeden jest do ipodow a drugi do iphone ? :) G.

#148 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 16 stycznia 2008 - 15:01

20$ za 5 aplikacji to jakos tak wychodziloby po 4.99$ za sztuke z rabatem za zestaw. to ja juz widze mozliwosc instalacji stworzonych pod sdk za darmo. taaa.

mozna znalezc w necie softy 1.1.3 o symbolach 4A93 i A101a. czym to dziadostwo sie rozni?

Ja mam u siebie 4A93... Dziadostwo...:/

#149 Symek

Symek
  • 10 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 stycznia 2008 - 15:40

Nie psujcie tego forum swoimi dywagacjamina i żałosnymi komentarzami, które służą nieczemu.

Wiesz, że w tej chwili obrażasz parę osób, które w tym wątku zamieściły merytoryczne komentarze?

Poza tym Twój post jest chyba jedynym nie na temat... Popatrz na topic.

Gdyby posty były niepotrzebne, zostałyby usunięte przez moda / admina. Bez Twoich podpowiedzi.

Co do Toucha - czekam na przeprosiny Jobsa. Wydaje mi się, że gdy Apple obniżało ceny iPhone'a, userzy którzy kupili za drożej dostali nawet jakieś vouchery czy coś... Honorowe wyjście?

#150 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 16 stycznia 2008 - 15:50

Wiesz, że w tej chwili obrażasz parę osób, które w tym wątku zamieściły merytoryczne komentarze?

Poza tym Twój post jest chyba jedynym nie na temat... Popatrz na topic.

Gdyby posty były niepotrzebne, zostałyby usunięte przez moda / admina. Bez Twoich podpowiedzi.

Co do Toucha - czekam na przeprosiny Jobsa. Wydaje mi się, że gdy Apple obniżało ceny iPhone'a, userzy którzy kupili za drożej dostali nawet jakieś vouchery czy coś... Honorowe wyjście?

Ja byłbym jako tako zadowolony z takiego obrotu sprawy. Stefan głupio postąpił i teraz troche mi wstyd, bo od dawna opowiadam znajomym, że Apple przewyższa MS o głowę... Niestety... OPOWIADAŁEM. Teraz już tak nie powiem...:sad:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych