Ja kupiłem w BlackFriday w iSpocie. Dostałem rabat 6% na studenta plus jeszcze gratis przejściówkę tą za 349zł  Całość wyszła mnie 5430zł za 2016 standardową wersję
 Całość wyszła mnie 5430zł za 2016 standardową wersję  Jestem mega zadowolony.
 Jestem mega zadowolony.
Nie rozumiem jak w ogóle można się nad Airem zastanawiać. Matryca TN w takiej rozdzielczości to padaka...ale no ja używam retiny na iphone ipadzie i Macu od 4 lat  Po prostu czekałem na jakąś fajną promocję na Macbooka 12. Odradzam też wersję 2015, bo tam układ graficzny jest 25% słabszy według porównań i do tego jest jeszcze kilka innych błędów wieku młodzieńczego.
 Po prostu czekałem na jakąś fajną promocję na Macbooka 12. Odradzam też wersję 2015, bo tam układ graficzny jest 25% słabszy według porównań i do tego jest jeszcze kilka innych błędów wieku młodzieńczego.
Mam też Macbooka Pro 2015 w domu i nie widzę wielkiej różnicy między nimi. W gry nie gram...ale mam zainstalowane Civilization IV i tu, i tu. Oraz GTA Vice City.
Fakt, obie gry działają w rodzielczości retina na high w Pro.
A na 12 tylko w rozdziałce FHD.
Ale to nie są komputery do gier, tak samo jak pro...jeśli chodzi o gry w flashu to oczywiście, że wszystko ładnie śmiga na 12....przecież TIBIA latała na pentuium 3 i amd 1000 series...a to są układy o 100 lat do tyłu jeśli chodzi o wydajność...do tego EKRAN...niebo a ziemia jeśli chodzi o Aira.
Jako drugi komputer w domu miałem wcześniej właśnie Aira 2014 ...i leżał pół roku nieużywany, bo jakość ekranu była straszna.
Bateria działa mi dużo dłużej na 12, niż na Pro i na Air.

. Ja zamiast grać na swoim MBA, który IMO jest nieco szybszy od tego MB12, wolę pograć na 4-letnim laptopie Acera, na którym mimo 4 lat gry chodzą o niebo lepiej nawet na Win 10.
. Ja zamiast grać na swoim MBA, który IMO jest nieco szybszy od tego MB12, wolę pograć na 4-letnim laptopie Acera, na którym mimo 4 lat gry chodzą o niebo lepiej nawet na Win 10.