Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki z mikrofonem do iPhone

• Zamknięty Temat jest zamknięty
72 odpowiedzi w tym temacie

#26 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 20 marca 2008 - 09:15

A... jeszcze jedno. Wczoraj przegladalem Amazon (niemiecki) i szczenka mi opadla jak zobaczylem, ze mozna kupic oficjalnie iphona zhakowanego na Amazon !!!!! Wiedzieliscie o tym?

#27 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 marca 2008 - 09:17

no nic dziwnego - w realu też możesz kupić bez sim-locka - za €999 (jeśli dobrze pamiętam) Dołączona grafika

#28 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 20 marca 2008 - 09:19

No tak, ale to przeciez oficjalny crack i pokazywanie tego pod nosem Apple. A co do 999€ to juz jakis czas nieaktualne.(przynajmniej w niemczech)

#29 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 marca 2008 - 09:25

widać, Jobs na to Niemiaszkom pozwala ;)

#30 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 20 marca 2008 - 09:36

No, albo jeszcze o tym nie wie.

#31 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 marca 2008 - 18:11

albo amazon ma polityke taka sama jak allegro i liczy tylko obroty nie reagujac na lamanie prawa i regulaminu serwisu.

#32 ghostek

ghostek
  • 6 postów

Napisano 24 marca 2008 - 10:40

A ja mam pytanie czy ktoś miał coś do czynienia z adapterami które są dostępne na allegro: [URL="http://www.allegro.pl/item330461960_iphone_przejsciowka_do_sluchawek_mic_iszop.html"]1[/URL] lub [URL="http://www.allegro.pl/item332707644_iphone_przejsciowka_z_mikrofonem_na_sluchawki.html"]2[/URL]. Z doświadczenia wiem, że tego typu przejściówki znacznie pogarszają jakość dźwięku. Miałem swego czasu oryginalny adapter Sony Ericson i zwykły adapter pozwalający wpinać normalne słuchawki do telefonów Sony Ericson. Jakość na oryginalnej przejściówce była dużo lepsza. Ewentualnie czy ktoś miał do czynienia z jakimkolwiek tego typu adapterem i mógł coś polecić.

#33 bles

bles
  • 216 postów

Napisano 24 marca 2008 - 13:25

Griffin Smarttalk - mam i polecam. Ew adapter z mikrofonem firmy Shure ale jest 4 razy drozszy. Jak chcesz bez pilota/mikrofonu to nie znam.

#34 askaniusz

askaniusz
  • 3 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 kwietnia 2008 - 22:14

Witam serdecznie Wszystkich! w moich słuchawkach V-MODA VIBE Duo chyba ukruszył się kabelek przy jacku [nie polecam noszenia iphone'a w kieszeni z tymi słuchawkami] szukam kogoś z Krakowa kto potrafiłby to jakoś zlutować może, bo ja osobiście nie mam takich talentów manualnych ;) bardzo będę wdzięczny za pomoc!!!

#35 dr Filgut

dr Filgut
  • 18 postów

Napisano 06 kwietnia 2008 - 13:26

Witam,
znalazłem na alledrogo coś takiego (link poniżej). Dedykowane do Iphone'a i z mikrofonem, może ktoś ma i podzieli się wrażeniami.
Parametry nie najgorsze, szczególnie dolny zakres pasma przenoszenia a sądząc po zdjęciach jakość wykonania akceptowalna.

[url=http://www.allegro.pl/item337347848_sluchawki_iphone_z_mikrofonem_surround_czarne_.html]S�uchawki iPhone z mikrofonem, Surround, CZARNE!! (337347848) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

#36 Log4n

Log4n
  • 41 postów

Napisano 09 kwietnia 2008 - 21:41

hmm, a znalazl ktos takie sluchawki.. ktore by byly zawieszane na szyi? Cos a'la zestaw sluchawkowy dolaczany do n73 lub n6233. Jak dla mnie takie sluchawki najlepiej trzymaly mi sie w uszach podczas biegania :). Te oryginalne od Iphone'a to porazka do tego typu zastosowan. Moze do siedzenia w fotelu sa ok. Jesli ktos cos takiego widzial, prosze o info.

#37 BobbyManifesto

BobbyManifesto
  • 261 postów
  • SkądKożuchów

Napisano 11 kwietnia 2008 - 13:33

Chłopcy, ale macie problemy... Przecież mozna sobie podpiąć normalnie sluchawki do iP przez stacje dokującą hahaha!! Glupi żart- sorry :D

#38 Ronald

Ronald
  • 51 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 maja 2008 - 21:50

ja wlasnie kupile na ebayu sennheisery mm 50, o ktorych pisal Remik. jak dojda to sie podziele wrazeniami :).

#39 Kamien

Kamien
  • 13 postów

Napisano 17 maja 2008 - 22:33

A ja musze sie pochwalic
[URL=http://img100.imageshack.us/my.php?image=sncx400iq1.jpg]Dołączona grafika[/URL]

Moje Sennheiser CX 400 po drobnym lutowanku - dzwiek zajefajny + mikrofon + sterowanie czego wiecej chciec!

#40 Ronald

Ronald
  • 51 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 maja 2008 - 09:27

doszly do mnie wlasnie wczoraj sennheisery i sa swietne :). dzwiek jest nieporownywalnie lepszy z oryginalnymi sluchawkami, ale to chyba oczywiste no i juz przy polowie poziomu glosnosci jest naprawde mocno slyszalne, poniewaz swietnie sie ukladaja w uchu i wytlumiaja dzwieki otoczenia. Odebralem tez jedna rozmowe i mikrofon spisuje sie bez zarzutuow, a rozmowce tez swietnie slychac. Szczerze polecam.

#41 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 22 maja 2008 - 12:39

Fajnie, tylko malo mi to mowi, bo w porownaniu z oryginalnymi to kazde nawet z odpustu beda lepsze. Szkoda, ze nie mozesz ich porownac z Sony EX-71. ja takowe posiadam i wtedy byloby prawdziwe porownanie. Oczywiscie moglbys je porownac takze z innymi no Sennheiser 300 (czy jakos tak - nie znam dokladnej nazwy) lub jeszcze innymi chwalonymi pchelkami. Rozumiem, ze jestes zadowolony po przesiadce z oryginalow, ale wiesz - troche male porownanie.Ciesze sie, ze mikrofon fajnie dziala. Napisz cza mikrofon w tych sluchawkach jest ciezki.W oryginalnych jest niezauwazalny i prawie nic nie wazy, ale ja ogladalem np zestaw shure ktory sie podlacza do oryginalnych sluchawek i mikrofon tyle wazy, ze ciagnie kabelk w dol, a przeciez nie o to chodzi.

---- Dodano 23-05-2008 o godzinie 10:03 ----
Moglbys napisac chociaz czy mozna tak jak w oryginalach przeskakiwac do nastepnej piosenki poprzez nacisniecia na ten przycis gdzie jest mokrofon? Zalezy mi aby to wiedziec.

#42 Ronald

Ronald
  • 51 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 maja 2008 - 09:55

niestety trudno mi porownac do innych modeli, moge jedynie powiedziec ze sluchawki sa lepsze od creativow ep-630, ktore mialem. Co do mikrofonu to jest on troche ciezszy niz w oryginalne, ale nie wydaje mi sie zeby jakos specjalnie przeszkadzal (przynajmniej mi) i nie ma problemu w zmienianiu przyciskiem piosenek oraz pauzowaniu ich i puszczaniu pozniej dalej - to dziala bez zarzutu. Przykro mi, ze nie mam obrazu na calosc, ale niezaleznie od innych sluchawek te moge zdecydowanie polecic.

#43 robank

robank
  • 39 postów

Napisano 19 czerwca 2008 - 03:50

Fajnie, tylko malo mi to mowi, bo w porownaniu z oryginalnymi to kazde nawet z odpustu beda lepsze. Szkoda, ze nie mozesz ich porownac z Sony EX-71. ja takowe posiadam i wtedy byloby prawdziwe porownanie. Oczywiscie moglbys je porownac takze z innymi no Sennheiser 300 (czy jakos tak - nie znam dokladnej nazwy) lub jeszcze innymi chwalonymi pchelkami. Rozumiem, ze jestes zadowolony po przesiadce z oryginalow, ale wiesz - troche male porownanie.Ciesze sie, ze mikrofon fajnie dziala. Napisz cza mikrofon w tych sluchawkach jest ciezki.W oryginalnych jest niezauwazalny i prawie nic nie wazy, ale ja ogladalem np zestaw shure ktory sie podlacza do oryginalnych sluchawek i mikrofon tyle wazy, ze ciagnie kabelk w dol, a przeciez nie o to chodzi.

---- Dodano 23-05-2008 o godzinie 10:03 ----
Moglbys napisac chociaz czy mozna tak jak w oryginalach przeskakiwac do nastepnej piosenki poprzez nacisniecia na ten przycis gdzie jest mokrofon? Zalezy mi aby to wiedziec.

Remik , nie wiem czy już kupiłeś Sennheiser mm50 ale szczerze polecam, naprawde swietna jakosć dzwieku z niesamowitym , jak dla mnie basem....uzywałem do ipoda Sennheiser 300 i uważam ze mm50 sa o wiele lepsze. Co do sterowania to jest dokładnie tak samo jak w oryginalnych słuchawkach do IP. Radze na nie uważać bo wczoraj słuchając muzy zachaczyłem kablem o coś i zerwałem przewód, gdyby to były jakies tanie to walić to ,ale niestety Sennheiser mm50 kosztuje 60 funtów (nie mało), no i pobiegłem z płaczem do apple store po nowe bo ta jakos z tym basem mnie zniewoliły i teraz trzeba bedzie sie obchodzic jak z jajkiem;)

#44 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 12:35

Fajnie, tylko malo mi to mowi, bo w porownaniu z oryginalnymi to kazde nawet z odpustu beda lepsze. Szkoda, ze nie mozesz ich porownac z Sony EX-71............

Remik: prosze bardzo, tu jest porownanie dla Ciebie /heh znalazlem przez przypadek/ ;)
Amazon.com: Meghan's review of Sennheiser MM50 iP Earbuds / Headset (iPho...

W skrocie: laska mowi, ze wypadaja lepiej tzn. brzmią podobnie, ale dzwiek jest czysciejszy /czystszy hehe/ no i ważą mniej. Uzywala ze starym i z nowym iphonem-zadnych problemow. Maja tez troche krotszy kabel, co dla niektorych w sumie jest zaletą.

Jak ktos chce poczytac inne opinie - zapraszam tutaj:
Amazon.com: Customer Reviews: Sennheiser MM50 iP Earbuds / Headset (iPhone Compatible)

Wasze wypowiedzi i opinie z Amazona przekonaly mnie do zakupu ;) szczegolnie te "piekne glebokie basy". Poki co najtaniej znalazlem na amazon.com za 99$. Moze ktos zna tansze sklepy ? czy zamawialiscie ten rodzaj sprzetu w amazonie i nie bylo problemow z clem ?

#45 ontoid

ontoid
  • 251 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 14 sierpnia 2008 - 12:55

Kiedys lutowalem bialy kabelek do Porta Pro, natomiast teraz uzywam adaptera
ADAPTER 3,5mm DLA iPhone / iPod Z MIKROFONEM ADA27 (412840628) - Aukcje internetowe Allegro
i co ciekawsze ... mikrofon w tym czyms jest lepszy niz ten od apple,
widzialem tez ine typy takich adapterow, najlepszy z nich to chyba shure.
Plusem tego jest to ze podlaczyc mozna kazde sluchawki, oczywiscie jesli sluchawki maja 2m kabelek to
bedzie problem :)

Mialem tez taki cos SŁUCHAWKI DOUSZNE DLA iPhone + MIKROFON HF39 (415371328) - Aukcje internetowe Allegro
ale dzialaly tylko 2 dni, wtyczka w tym badziewiu byla fatalna i ciagle wlaczala sie pauza w muzyce.
Dodatkowo jakosc dzwieku gorsza niz w oryginalach apple.

#46 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 14 sierpnia 2008 - 13:45

Dzieki za info. W sumie juz mi to obojetne, bo juz nie mam moich iphonow, ale moze kiedys znowu kupie i wtedy je lykne. Pozdrawiam.

#47 Ladyq

Ladyq
  • 4 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 08:20

A ja mam jakieś nietypowe uszy, niemal każde słuchawki są albo za duże, albo się wyślizgują, na orginalne sluchawki iphona musze nakladac gabki, ale wtedy robia sie troche za duze i uciskaja. Najlepsze jak dla mnie byly do tej pory sluchawki od Nokii N95 8GB( rozniaca sie od tych w zwyklej Nokii N95), zastanawiam sie zatem czy nie zakupic tych od N95 8GB do mojego iphona. Co o tym sadzicie?

#48 olek82

olek82
  • 16 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 16:19

kupilem te sluchawki [URL="http://www.allegro.pl/item420191331_sluchawki_dla_iphone_mp3_player_z_mikrofonem_f_vat.html"]HF39[/URL]
nie dosc ze nie da sie ich latwo wcisnac do uszu to podczas tego procesu membrany trzezcza jakby mialy sie zaraz rozerwac. jak juz je umiescilem w uszach i puscilem jakiegos rocka to mi uszy opadly bo dudnily tylko a nie tak jak w oryginalnych bylo slychac soprany wyrazni a basu mniej.
jezeli macie oryginalne to wystarczy zalozyc jakies gabki na nie a poprawi sie bas.

co do funkcjonalnosci tych HF39 dzialaja tak samo tzn mikrofon dziala tak samo bo sluchawki pozostawiaja wiele do zyczenia. niesymetryczny kabel i dyndajacy gruby mikrofon moze denerwowac - kolejny minus.

pozniej moze cos dodam jeszcze

#49 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 15 września 2008 - 13:31

Dzis przyjechaly Sennheiser'y (dla jasności model MM50 (for IPHONE) !!!!
Dołączona grafika
Postanowilem napisac moje wrazenia, bo naprawde rzadko trafia sie taki produkt, ktory jest warty w 200% polecenia ;)) A wiec wrazenia po godzinie ich uzywania sa nie do opowiedzenia poprostu. W zyciu nie mialem sluchawek z takimi "bebenkami" wkladanymi do uszu, ale jedno jest pewne: innych juz w zyciu nie kupie. Nie jestem audiofilem, ale dzwiek brzmi przepieknie.
- Basy faktycznie wymiataja, moze nie sa jeszcze takie pelne jak z porzadnego zestawu domowego z 300 watowym subwooferem, ale lepszych w sluchawkach nigdy nie slyszalem.
- Najwieksze wrazenie robi CISZA panujaca w glowie po ich wlozeniu do uszu. Dzwieki otoczenia, jesli wogole do nas docierają, to slychac je jakby z oddali, z innego pokoju. Zalozylem je u siebie w pracy i myslalem, ze telefon dzwoni obok w pokoju hahah dopiero kumpela mi powiedziala, ze mi dzwoni telefon na biurku. Gdy wylaczy sie muzyke i sie cos mowi, to slychac wrecz jak chodza nam "zawiasy szczeki" ;)) Takze wyciszenie jest olbrzymie, wrecz niebezpieczne przy zalozeniu, ze beda uzywane na ulicy czy rowerze.
- Obsluga ipoda w iphone'ie bezproblemowa i identyczna jak w sluchawkach seryjnych, czyli start/stop/nastepny utwor.
- Mikrofon OK - prowadzenie rozmow jak najbardziej poprawne, choc na poczatku troszke dziwne uczucie, bo swoj glos ledwo sie slyszy przy mowieniu ;)

Podsumowujac barrrrdzo polecam, warte kazdej zlotowki. Jedyny minus to drobne i b.gietkie przewody. Wydaje mi sie, ze moga zostac latwo przerwane/uszkodzone przy gwaltownym pociagnieciu.
Na koniec o mozliwosciach zakupu. W PL sa malo dostepne, a jesli juz to w cenie 300-400zl. W USA znalazlem na Amazonie za 100$.
Amazon.com: Sennheiser MM50 iP Earbuds / Headset (iPhone Compatible): Electronics
Niestety nie mozna ich kupic, bo tego rodzaju towar nie kwalifikuje sie do wysylki do Europy.
Z kolei cena na Amazon'ie w UK ok. 300zl.
Sennheiser MM50 IP Stereo Headset (with push to talk) Iphone/I-phone Compatible: Electronics & Photo: Amazon.co.uk

Znalazlem je taniej, bo za ok.220zl w jakims sklepie w UK. W momencie zamowienia dostalem info, ze nie maja ich na stanie, ale beda za 4 dni. I tak odwlekali przez 3 tyg. w koncu anulowalem zamowienie, dostalem $$$ z powrotem i zamowilem je za ok.230zl w sklepie w HongKongu korzystajac z eBay'a. Przyszly po 2tyg. Sklep bardzo kumaty, bo na paczce zaznaczone, ze wartosc 20$ i GIFT, wiec przeszlo przez celnikow gladko i bezbolesnie.
Przy wyszukiwaniu zwroccie uwage na to by mialy koniecznie dopisek for iphone, bo nawet ja sie pomylilem i prawie je zamowilem urzeczony niska cena w jednym sklepie, a to byly sporo tansze, bo bez mikrofonu.
Jesli ktos mial z tymi sluchawkami do czynienia i mial tez mozliwosc porownania ich z innymi, chetnie wyslucham.

#50 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 15 września 2008 - 14:18

Dzieki za fajna recenzje. Ja bede miec znowu moze kiedys iPhona to sobie je na 100% kupie. Nie widze tylko sensu sprowadzac z tak daleka jak w niemczech sa po 60€

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych