Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 10.1.1 iPhone 7 wysyłanie mms

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#26 agatqa

agatqa
  • 27 postów

Napisano 16 grudnia 2016 - 21:30

Prywatnie mam w Play i tam nigdy nie musiałem nic konfigurować po aktualizacji, nawet za pierwszym razem po wyjęciu telefonu z pudełka. Niestety w firmowym iP7 z Plusa nadal nie działa. Masakra z tą siecią. KIedy oni się ogarną?

bo tylko w plusie trzeba konfigurować, nawet pierwsza konfiguracja musi być ręczna i dlatego może nie działać.

A co sie pojawia przy próbie wysylania mms?

#27 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 16 grudnia 2016 - 21:59

Komunikat na czerwono pod wysyłanym mms'em "Błąd wysłania wiadomości" czy jakoś tak.

iMac 27"  | iPhone XS 64GB | iPod Nano 7G 16GB | -> w muzeum | eMac | iMac 20" C2D | iPad Retina WiFi + Cellular

#28 agatqa

agatqa
  • 27 postów

Napisano 16 grudnia 2016 - 22:54

Komunikat na czerwono pod wysyłanym mms'em "Błąd wysłania wiadomości" czy jakoś tak.

a wszystkie rzeczy są zrobione tak jak pisałam w poprzednim poście czyli włączone dane i wpisane poprawne ustawienie? a klikałes "wyślij poniwnie " pare razy ? 

#29 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów

Napisano 16 grudnia 2016 - 23:13

Tak, wszystko robiłem wiele razy włącznie z resetem ustawień sieciowych.

iMac 27"  | iPhone XS 64GB | iPod Nano 7G 16GB | -> w muzeum | eMac | iMac 20" C2D | iPad Retina WiFi + Cellular

#30 agatqa

agatqa
  • 27 postów

Napisano 17 grudnia 2016 - 13:35

Tak, wszystko robiłem wiele razy włącznie z resetem ustawień sieciowych.

a miałes włączone dane pakietowe podczas wprowadzania ustawień?

#31 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów

Napisano 17 grudnia 2016 - 19:57

Oczywista sprawa

#32 agatqa

agatqa
  • 27 postów

Napisano 18 grudnia 2016 - 09:45

Oczywista sprawa

a w ustawieniach wiadomości masz zaznaczone mms?

może spróbuj wyslać z zaznaczonego 3g ( bo nie wiem co masz zaznaczone w ustawieniach sieci?)

#33 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów

Napisano 23 grudnia 2016 - 10:17

Ruszyło. Imo to była wina Plusa. Jak zawsze.

#34 m-blue

m-blue
  • 9 postów

Napisano 31 grudnia 2016 - 18:16

Ja mam w pracy 3 Iphon'y 7 i jedną 6 i jeden SE, wszystkie nówki sprzed miesiąca od razu aktualizowane do IOS 10. Na trzech po wpisaniu ustawień śmiga wszystko a na jednej z 7 krok w krok te same ustawienia i za cholerę - zawsze komunikat, że trzeba włączyć mms... odbierają się poprawnie, wysłać się nie da. Oczywiście, że pierwsze co mi przyszło po godzinie restartowania i wpisywania kilku rzeczy po 20 razy. żeby zrobić reset, tyle, że nie ma kiedy... bo danych tam sporo po przerzuceniu z poprzedniego Iphone'a i tak zostało chwilowo.

Swoją drogą dziwne rzeczy... 

Tak na marginesie, jakoś się nie mogę przekonać do wyższości Iphone'a nad androidem, może to zajmuje trochę czasu... Póki co słabo mi idzie:) 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych