Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Sprowadzanie maka z USA i cło

• Please log in to reply
496 replies to this topic

#326 Poklados

Poklados
  • 92 posts
  • SkądSierpc

Posted 22 February 2011 - 20:31

iMac ze stanów + cło? Da rade samolotem? Bede prawdopodobnie leciał w wakacje, kupiłbym wtedy pare gadżetów mniejszych, żeby tak jak piszecie napchac ich do kieszeni ale co np z iMac'iem ? edit #up jak pisałem to ciebie nie bylo ;d , ta sama minuta

#327 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 22 February 2011 - 20:36

Jako iPad 2, widzieliście na YouTube ;)

#328 Razle

Razle
  • 184 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 February 2011 - 20:36

iMac ze stanów + cło? Da rade samolotem? Bede prawdopodobnie leciał w wakacje, kupiłbym wtedy pare gadżetów mniejszych, żeby tak jak piszecie napchac ich do kieszeni ale co np z iMac'iem ?

edit
#up jak pisałem to ciebie nie bylo ;d , ta sama minuta

Demontaż nogi + imac do podręcznego lub poowijany ciuchami do bagażu głownego (lepiej chyba byłoby mieć twarde ściany walizki).

Taki mój pomysł, może ktoś da wam poradę z autopsji :)

#329 it-life

it-life
  • 16 posts

Posted 23 February 2011 - 23:38

4 latka temu przywoziłem sobie MacBooka, wyrzuciłem tylko pudło przed startem a całą resztę zapakowałem w plecak, do samolotu i przyleciałem ;)

#330 petryczk

petryczk
  • 85 posts

Posted 13 March 2011 - 11:03

a czy można zamowić sprzęt on-line w AppleOnlineStore i potem odebrać go we wskazanym sklepie Apple w US? Lecę do Denver i raczej chciałem mieć pewność, że iPad2 będzie na mnie czekał ;) pozdrawiam

#331 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 13 March 2011 - 11:10

a czy można zamowić sprzęt on-line w AppleOnlineStore i potem odebrać go we wskazanym sklepie Apple w US? Lecę do Denver i raczej chciałem mieć pewność, że iPad2 będzie na mnie czekał ;) pozdrawiam

Nie wiem jaka jest teraz procedura przy iPadzie 2 (chodzi o to że są wyprzedane). Jak ja kupowałem iPada, po premierze to były zapisy - podałem w sklepie swoje Apple ID i po 7 dniach dostałem informację na maila, że iPad, którego zamówiłem jest do odbioru w salonie - tam gdzie zamawiałem. Stawiam, że teraz jest podobnie. Ja po swojego iPada 2, dopiero końcem kwietnia się wybieram, mam nadzieję, że będą wtedy dostępne od ręki wszystkie wersje, we wszystkich kolorach :)

#332 petryczk

petryczk
  • 85 posts

Posted 13 March 2011 - 11:32

dzięki, ale rozumiem, że zamawiałeś bezpośrednio-osobiście w sklepie? obawiam się że od ręki w kwietniu czy maju (ja się wtedy wybieram) dalej może nie być...poprzednio po premierze 1-ki znajomy był w maju i odwiedził 5 sklepów w Nowym Orleanie i wszędzie byli "run out of iPads..."

#333 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 13 March 2011 - 13:20

Chciałem kupić od ręki w maju 2010, czyli miesiąc po premierze i były wyprzedane. Zamawiałem osobiście w Apple Store w SF.

#334 petryczk

petryczk
  • 85 posts

Posted 13 March 2011 - 15:23

ok, teraz jasne...niestety nie mam tego komfortu :( ciekawe czy da się zamówić telefonicznie w danym sklepie i potem odebrać...muszę sprawdzić

#335 vokus

vokus
  • 46 posts

Posted 24 March 2011 - 20:25

Znacie może jakiś sklep w stanach ( najlepiej internetowy ), w którym można dorwać maki w bardziej atrakcyjnych cenach. Gdzieś ktoś tutaj o takim sklepie wspominał ale wypadła mi nazwa z głowy. Pozdrawiam :D

#336 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2022 posts
  • SkądKraków

Posted 24 March 2011 - 20:26

Polecam - MacMall - The #1 Mac Warehouse for Apple Computers & Accessories

#337 wayforlife

wayforlife
  • 63 posts
  • SkądBromberg / New York

Posted 24 March 2011 - 20:44

Polecam microcenter to sklep z ponad 30 letnią tradycją i z autopsji stwierdzam, że z najlepszą ceną na apple. Np. macbook 13' mid 2010 [słabsza wersja]z podatkiem kosztuje tam 1035 USD. Najnowsze wersje sprzedają w cenach jak w apple ze studencką zniżką z tym, że nie musisz być studentem cena dla każdego. Polecam zobaczyć stronę Micro Center - Computers, Electronics, Computer Parts, Networking, Gaming, Software, and more!

P.S jak ktoś potrzebuje czegoś apple z USA to mogę przywieźć każdą rzecz we wrześniu...

#338 miko932

miko932
  • 34 posts
  • SkądPysznica

Posted 24 March 2011 - 20:58

Ja też często latam do stanów i wszystkie rzeczy elektroniczne typu iPody, Macbooki itd. kupuje własnie w MicroCenter i czasami sie zdarzy kupic cos jeszcze w Best Buy . A jeżeli chodzi o firme Apple to ma ona odzielne stanowisko w tym sklepie :)

#339 wayforlife

wayforlife
  • 63 posts

Posted 25 March 2011 - 10:03

Ja też często latam do stanów i wszystkie rzeczy elektroniczne typu iPody, Macbooki itd. kupuje własnie w MicroCenter i czasami sie zdarzy kupic cos jeszcze w Best Buy . A jeżeli chodzi o firme Apple to ma ona odzielne stanowisko w tym sklepie :)

Dokładnie i jeszczcze mają sklepy zbudowane na murzynowie gdzie jest tylko 3.5% sales tax :D

#340 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 25 March 2011 - 10:06

Dokładnie i jeszczcze mają sklepy zbudowane na murzynowie gdzie jest tylko 3.5% sales tax :D

Co to znaczy "murzynowie"?

#341 pisar

pisar
  • 140 posts
  • Skąd666

Posted 25 March 2011 - 10:23

Murzynowo = dzielnice zamieszkałe głównie przez murzynów.

#342 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 25 March 2011 - 10:28

Murzynowo = dzielnice zamieszkałe głównie przez murzynów.

Nie Ciebie pytałem, i nie taki był cel pytania. Jak już to afroamerykanów, czemu nawet na tak szacownym forum muszą być takie pogardliwe, wręcz rasistowskie teksty?

#343 pisar

pisar
  • 140 posts
  • Skąd666

Posted 25 March 2011 - 10:50

Spoko nie mnie pytałeś ale chyba odpowiedzieć mogę skoro nie wiesz. Dla jednego rasistowskie dla innego nie...nie zawsze mówiąc czarny myśli się rasistowsko.

#344 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 posts
  • SkądGermany

Posted 25 March 2011 - 11:14

nikt nawet nie uzyl slowa "czarny" tylko "murzyn"- no chyba ze to tez obelga....

#345 wayforlife

wayforlife
  • 63 posts

Posted 25 March 2011 - 12:09

Murzynowo to kolokwialna nazwa miasta zamieszkanego głównie przez afroamerykanów. Panuje tam wysoka przestępeczość i ogólnie są to biedne miasta - więc mają najniższy dozwolony sales tax. arturcisz - murzynowo nie jest nazwą obraźliwą.

#346 Gość_owca666_*

Gość_owca666_*

Posted 26 March 2011 - 20:59

Obraźliwe byłoby "czarnuchowo", które tutaj nie padło... ;) BTW, arturcisz - przeszacowujesz szacowność tego forum ;)

#347 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 27 March 2011 - 05:29

Dobra, nie ważne, może przewrażliwiony jestem, przepraszam wszystkich, których mogłem urazić moją uwagą ;)

#348 lukepartyka

lukepartyka
  • 13 posts

Posted 22 August 2011 - 15:00

Przeszukałem cały temat i poczytałem też w innym, że generalnie przewozenie dwóch laptopów to nie jest duże ryzyko, czy mam racje? Moich dwóch znajomych wraca ze stanów, każdy ma po jednym prywatnym laptopie i każdy zamierza włożyć do torby dodatkowo po jednym nowym macbooku. Oczywiscie bez pudełek, paragonów, dowodów zakupu itd. Czy uważacie, że mówienie że dodatkowe macbooki (które wiadomo, będą śmierdzieć nowością) są służbowymi komputerami jest dobrą wymówką? Czy ktoś słyszał o podobnych przypadkach? Boję się po prostu, że dwie osoby z dwoma laptopami na głowe mogą wzbudzić czujność celników, ale poza tym co przeczytałem dzisiaj na forum nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie. Dzięki z góry za pomoc

#349 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2022 posts
  • SkądKraków

Posted 22 August 2011 - 15:17

Nie będą robić żadnych problemów, niech nic nie mówią o tych laptopach.

#350 lukepartyka

lukepartyka
  • 13 posts

Posted 22 August 2011 - 16:06

Wielkie dzięki za pomoc, trochę mnie uspokoiłeś. Zastanawiam się jeszcze, czy wgrywać jakieś rzeczy na ten nowe maci? Jakieś pliki z internetu, zmienić tapetę itd. żeby generalnie wyglądało to jak komputer używany. Co o tym myślisz? Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users