Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 7 plus-problem z wiadomościami sms -ORANGE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
412 odpowiedzi w tym temacie

#226 piotrofoto

piotrofoto
  • 118 postów

Napisano 24 stycznia 2017 - 19:49

Mateusz Piaskowy ale ja kojarzę że telefon miałem ze starszym softem też i i tak był problem z sms.

#227 Mateusz Piaskowy

Mateusz Piaskowy
  • 48 postów

Napisano 24 stycznia 2017 - 19:54

Jak kupiłem iPhone to wszystko pięknie działało aż miło szkoda ze nie da wrócić do poprzedniej wersji iOS bo myśle ze wtedy nie było by tego tematu
Miałem ale dopiero problem pojawił się tez na 10.1.1 ale była jakaś latka 60 Mb i potem po ok 2 tygodniach problem
Objawił się tym ze smsy nie przychodziły w ogóle i nie mógł się nikt się nie mógł do mnie dodzwonić dopiero jak jak zadzwoniłem to smsy przyszły i można było normalnie zadzwonić do mnie potem aktualizacja która pomoga na 2 tyg i w sylwestra pojawił się pierwszy problem z smsami od Orange tak w skrócie

#228 piotrofoto

piotrofoto
  • 118 postów

Napisano 24 stycznia 2017 - 20:31

Wyszła jakaś beta ale nie publiczna jeszcze 10.3.

http://myapple.pl/po...nymi-nowosciami

#229 crouch_jr

crouch_jr
  • 7 postów

Napisano 24 stycznia 2017 - 21:16

z najnowszym dostępnym oprogramowaniem powiedziałabym, że działa jeszcze gorzej. jednego dnia zawiesiło się kilka razy, teraz nie pomaga nawet przełożenie karty

#230 piotrofoto

piotrofoto
  • 118 postów

Napisano 24 stycznia 2017 - 21:16

Też to zauważyłem, nawet było tak że kilka razy tego samego sms wysyłał.

#231 Mateusz Piaskowy

Mateusz Piaskowy
  • 48 postów

Napisano 24 stycznia 2017 - 21:24

U mnie narazie działa ale chyba miałem lekkie opóźnienie smsa z Tmobile ciekawe jak będzie w kolejnych dniach

#232 IP7orange

IP7orange
  • 16 postów

Napisano 24 stycznia 2017 - 21:29

to jest generalnie nie do wiary

#233 crouch_jr

crouch_jr
  • 7 postów

Napisano 24 stycznia 2017 - 21:32

Na dodatek pojawiły się chyba problemy z zasięgiem w miejscach, gdzie zawsze był 4g. Teraz opadało nawet do 2g

#234 Voolti

Voolti
  • 3 postów

Napisano 24 stycznia 2017 - 21:34

podpisuje się pod tematem, nie przychodzą mi TYLKO smsy od orange, przekladanie karty już nie pomaga ip 7

#235 volfe

volfe
  • 37 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 24 stycznia 2017 - 21:37

To jest jakaś kpina ! Telefon za ponad 3000 zł nie radzi sobie z smsami....

#236 piotrofoto

piotrofoto
  • 118 postów

Napisano 24 stycznia 2017 - 23:42

Jak by ktoś chciał spróbować to tutaj w opisie filmu jest link do profilu do pobrania bety ios 10.3

Zainstalowałem betę.

Na iOS 10.3 Beta 1 pojawiły się uaktualnione ustawienia operatora wersja 27.5

Użytkownik piotrofoto edytował ten post 24 stycznia 2017 - 23:49

#237 piotrofoto

piotrofoto
  • 118 postów

Napisano 25 stycznia 2017 - 07:31

Edit:

Panowie z przykrością informuję że beta 10.3 beta 1 nie naprawia problemu sms. dziś rano znowu się zawiesiły... .:/

#238 crouch_jr

crouch_jr
  • 7 postów

Napisano 25 stycznia 2017 - 12:57

czy istnieje jakaś droga powiadomienia Apple o błędzie w sofcie? inna niż kontakt ze wsparciem? szukają rozwiązania czy tylko przyjmują zgłoszenia? Sytuacja mnie delikatnie mówiąc już KU***A. Nie o to chodzi, żeby się ciągle zastanawiać, czy ktoś do mnie napisał czy nie i cztery razy dziennie przekładać kartę SIM.

#239 justynabialek

justynabialek
  • 18 postów

Napisano 25 stycznia 2017 - 14:32

ja niestety nadal bujam się z tym problemem... czyli od września,jestem tak samo poirytowana jak Wy... nie wiem co robić dalej,jestem bezradna

#240 Łukasz Stefanowski

Łukasz Stefanowski
  • 7 postów

Napisano 25 stycznia 2017 - 14:39

Mam ten sam problem, numer w Orange, nie otrzymuję wiadomości.. Dzwoniłem do wsparcia technicznego Apple i tam powiedzieli że nie znają problemu, że należy kontaktować się z operatorem..

Jestem nowym użytkownikiem iPhone 7 od niecałego miesiąca, przyznam szczerze że trochę się zawiodłem..

#241 piotrofoto

piotrofoto
  • 118 postów

Napisano 25 stycznia 2017 - 14:42

Lipa na maxa nie ma co. Apple powiedziało że nie zna problemu? Ale lipa naprawdę. Zaczynam żałować zakupu tego telefonu mimo tego że od wielu lat używam Apple.

#242 Łukasz Stefanowski

Łukasz Stefanowski
  • 7 postów

Napisano 25 stycznia 2017 - 15:06

Włożyłem kartę T-Mobile i póki co problem nie występuje, niby wersja certyfikatów operatorskich jest ta sama co w Orange- 27.0, jeżeli problem się powtórzy na karcie T-Mobile to będzie znak że na 100% wina telefonu..

#243 piotrofoto

piotrofoto
  • 118 postów

Napisano 25 stycznia 2017 - 15:08

No to daj znać jak to wygląda na T-Mobile :)

A jak długo siedzi już TMobile?

#244 Łukasz Stefanowski

Łukasz Stefanowski
  • 7 postów

Napisano 25 stycznia 2017 - 15:22

Działam na T-Mobile około 30-40 minut, póki co jest wszystko w porządku. Dostałem przed chwilą informację od koleżanki która również używa iPhone 7, że też miewa problemy z odbieraniem smsów w Orange, problem wygląda na globalny..

#245 unique-

unique-
  • 74 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 25 stycznia 2017 - 15:54

Od siebie dodam, że oprócz smsów z Orange nie dostałem dziś smskodów z banku do wykonania przelewu... operację powtórzyłem 3 razy i cisza... podobną sytuacje miałem w sylwestra ale wtedy myślałem, że sieć może być przeciążona ;)

#246 piotrofoto

piotrofoto
  • 118 postów

Napisano 25 stycznia 2017 - 15:55

Również wczoraj nie dostałem z ING sms. Dzwoniła nie dawno babka z Apple bo sprawdzili logi urządzenie jest ok gadać z operatorem.

#247 unique-

unique-
  • 74 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 25 stycznia 2017 - 15:59

Zapomniałem dodać, że narzeczona też ma iPhone 7, sieć Plus (czyli brak oficjalnej dystrybucji w PL), a wszystko jej działa. iPhone z czeskiej dystrubucji, kupiony w komisie jako nówka. Mój jest z Cortlandu i świruje ;)

EDIT: Te nowe ustawienia sieci Orange to telefon sam wykrywa czy jak? Nigdy nie zwracałem na to uwagi...

Użytkownik unique- edytował ten post 25 stycznia 2017 - 16:13

#248 Łukasz Stefanowski

Łukasz Stefanowski
  • 7 postów

Napisano 25 stycznia 2017 - 16:23

Zapomniałem dodać, że narzeczona też ma iPhone 7, sieć Plus (czyli brak oficjalnej dystrybucji w PL), a wszystko jej działa. iPhone z czeskiej dystrubucji, kupiony w komisie jako nówka. Mój jest z Cortlandu i świruje ;)

EDIT: Te nowe ustawienia sieci Orange to telefon sam wykrywa czy jak? Nigdy nie zwracałem na to uwagi...

Wejdź w telefonie Ustawienia -> Ogólne -> To urządzenie, jeżeli nie wyskoczy żadne okienko z aktualizacją ustawień operatorskich to oznacza że są zainstalowane najnowsze.

Istnieje również rozwiązanie dotyczące zrestartowanie ustawień sieciowych, poniżej opis jak należy tego dokonać:

1. Launch the Settings app on your iPhone.

2. Tap on General.

3. Tap on Reset, it’s all the way at the bottom.

4. Tap on Reset Network Settings.

5. Confirm in the popup.

6. Your iPhone 7 will reboot.

#249 Voolti

Voolti
  • 3 postów

Napisano 25 stycznia 2017 - 19:36

Orange twierdzi że wina softu, zachodze do apple w Warszawie, a gość opowiada że pierwszy raz słyszy o takim problemie, idzie się załamać... długo bedzie trwała tak przekladanka karty co 30 minut?

#250 Łukasz Stefanowski

Łukasz Stefanowski
  • 7 postów

Napisano 25 stycznia 2017 - 20:33

Spychologia.. u mnie od godziny 15 telefon pracuje z T-Mobile i jest w porządku, wszystko wskazuje na to że problem ma związek głównie z Orange..

Ciekaw jestem czy w takiej sytuacji można reklamować urządzenie, bo przecież odbieranie SMS to podstawowa funkcjonalność każdego telefonu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych