Lepsze Safari czy Firefox?
Posted 05 August 2008 - 17:38
Posted 05 August 2008 - 20:27
- Customize Googleale czym chcesz zarządzać? czego Ci tak naprawdę brakuje w safari?
- gTranslate
- AdBlock
- User Agent Switcher
to jest to czego mi brakuje najbardziej obszedłbym się spokojnie bez gui:config, jakiś sidebarów i innych wodotrysków. Poza tym w zależności od tego co robię mogę chcieć skorzystać z hyperwords, PDF download, wtyczki do Athens Eduserv i tak dalej, wiadomo że to nie jest "absolutnie konieczne" ale jeśli jest tak że muszę przekopać się przez ileś tam serwisów w stylu ScienceDirect czy informaworld i PubMed i ileś tam artykułów to później pozornie typowo "gadżeciarska" wtyczka do zarządzania sesjami czy tam jakiś inny badziew w stylu tej wtyczki do robienia makr zaoszczędza mi te kilka minut, jak sytuacja się powtórzy kilka razy to już z tych kilkunastu minut zbiera się godzina a to realny zysk.
Posted 05 August 2008 - 20:29

Posted 05 August 2008 - 21:39
- Customize Google
- gTranslate
- AdBlock
- User Agent Switcher
to jest to czego mi brakuje najbardziej obszedłbym się spokojnie bez gui:config, jakiś sidebarów i innych wodotrysków. Poza tym w zależności od tego co robię mogę chcieć skorzystać z hyperwords, PDF download, wtyczki do Athens Eduserv i tak dalej, wiadomo że to nie jest "absolutnie konieczne" ale jeśli jest tak że muszę przekopać się przez ileś tam serwisów w stylu ScienceDirect czy informaworld i PubMed i ileś tam artykułów to później pozornie typowo "gadżeciarska" wtyczka do zarządzania sesjami czy tam jakiś inny badziew w stylu tej wtyczki do robienia makr zaoszczędza mi te kilka minut, jak sytuacja się powtórzy kilka razy to już z tych kilkunastu minut zbiera się godzina a to realny zysk.
Safari adblock już podawałem i nawet zademonstrowałem że działa lepiej. user agent switch w standardzie. Customize google w sumie w polsce nieprzydatne... Tylko tego gtranslate'a może być szkoda

Zapisywanie sesji masz w GLIMS
kolorowanie składni w safari(zaraz się ktoś upomni

Synchronizacja na 20 sposobów...Z Foxmarks.
i wiele innych na Pimp My Safari.
Ja safari nie zamienie na nic innego... jest bosssskie

Posted 05 August 2008 - 21:40
Posted 05 August 2008 - 21:50
Rss reader, irc client
Serio? Chcesz zrobic z Safari takiego ciezkiego potwora jakim jest Opera?

Posted 05 August 2008 - 22:32
Posted 05 August 2008 - 22:39
Wersja dla Windows jest miodzo - wydaje mi się wręcz bardziej lekka od „gołego” FireFoksa :shock:Serio? Chcesz zrobic z Safari takiego ciezkiego potwora jakim jest Opera?
Nie wiem jak na Maku...
Posted 05 August 2008 - 23:04
(...) Customize google w sumie w polsce nieprzydatne... Tylko tego gtranslate'a może być szkoda
Zapisywanie sesji masz w GLIMS
Co znaczy, nieprzydatne w Polsce, w sensie że Tobie jest niepotrzebne? Co do GLIMS'a to obsługa sesji jest w nim .... ale biedna, nawet bardzo. Poza tym jak potrzebuję zaawansowanej obsługi sesji to szukam właśnie tego a nie tego między innymi i 50 innymi bajerami. FF ma ten plus, że można go skroić do własnych potrzeb. Gdyby tak było że często korzystam ze znaczników phpBB i chcę to sobie ułatwić nie ma sprawy - jest odpowiedni dodatek, często kupuję na eBay'u, chcę zautomatyzować proces śledzenia aukcji - nie ma problemu jest dodatek, chcę szybko przeglądać Ateny, Mininowę, TPB, - wszystkie serwisy mają swoje paski, dzięki xpi mogę je instalować i wywalać. Wszystko zależy do czego się używa http
Posted 08 August 2008 - 14:13
Posted 08 August 2008 - 14:48
Posted 08 August 2008 - 17:17

Posted 08 August 2008 - 18:33
Posted 08 August 2008 - 20:21
W GReader możesz wyeksportować plik OPML, nie wiem czy później możesz go tak po prostu zaimportować w Safari czy potrzebujesz jakiś plugin, ale zobacz. Tu masz opisane ogólnie: How do I export my subscriptions from other services? - Reader Help CenterMógłbym prosić o pomoc? Jak zaimportowac feedy z GReadera do safari lub maila? muszę ręcznie wpisywać?
Posted 08 August 2008 - 20:51

Posted 08 August 2008 - 21:13
Posted 09 August 2008 - 13:17
czy Firefox też sie czasem wysypuje? bo safari i owszem
Jasne ze sie wysypuje.
Posted 09 August 2008 - 18:12
dodatkowo też na tym screenie: Peers â The Missing Search for Firefox
Posted 07 February 2009 - 01:02
ustawiam jako domyslna i zobacze co sie bedzie dzialo:D
FF urzekl mnie swoim wygladem(w porownaniu do windowsowego to niebo a ziemia) i wygoda uzytkowania(szybkoscia nie zauwazylam zbey ustepowal safari). mam nadzieje ze safari jednak da rade - i tu od razu mam quick question - wyszukiwanie po literce (w FF wpisujac w adress bar np.: "y costam lalalala" znajduje mi od razu w serwisie youtub haslo costam lalalala. Czy w S sie tak da?
Mam rowniez pewien problem from the past - instalowalam kiedys jakas nakladke czy cos w tym stylu do przegaldania obrazkow z netu chyba, nie pamietamz a dobrze, w kazdym razie powoddowalo tylko krasze safari i FF wiec w FF szybko wyrzucilam ale w S nie wiem jak to zorbic - wyglada to tak:

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users