Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pobieranie grafik albumu z iTunes :)?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#26 Rosman

Rosman
  • 5 postów

Napisano 10 stycznia 2008 - 18:17

restart urzadzenia czyli przywrocenie ustawien fabrycznych ?? (strace wtedy wszystkie programy, grafike oraz muzyke)...ok, ale jaka pewnosc, ze po restarcie bedzie wszystko hulac...? Mialem wczesniej zainstalowana nowsza wersje Itunes - ten sam problem. Uzywam winXP.

#27 Qóba

Qóba
  • 54 postów
  • SkądSopot

Napisano 10 stycznia 2008 - 18:38

Ja te okładki wgrywam ręcznie, a automatycznie działają, testowałem na utworach skopiowanych z cedeka do biblioteki :)

#28 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 10 stycznia 2008 - 19:24

restart urzadzenia czyli przywrocenie ustawien fabrycznych ?? (strace wtedy wszystkie programy, grafike oraz muzyke)...ok, ale jaka pewnosc, ze po restarcie bedzie wszystko hulac...?

Mialem wczesniej zainstalowana nowsza wersje Itunes - ten sam problem. Uzywam winXP.

Restart, czyli wyłączenie i włączenie urządzenia ponownie:)
Co do przywrócenia ustawień, to nie mam tej pewności... Pomogą w 100% na infolinii Apple. Mają tam naprawde bardzo dobrą pomoc:)

#29 Rosman

Rosman
  • 5 postów

Napisano 10 stycznia 2008 - 20:53

Teraz wszystko jest w porzadku... Juz po ktoryms razie uploadowania muzyki z grafika do IPHONEa doszedlem do wnioskow: 1. Gdy zaznacze kilka albumów i zsynchronizuje je - problem, ktory wczeniej opisalem nie wystepuje. Tzn nie przerywa nic i nie wyskakuje informacja o bledzie, ze urzadzenie nie jest podlaczone i ze proba kopiowania nie powiodla sie. Jest to metoda powolna, ale wole zaznaczyc 3 albumy do synchronizacji, niz wlanczac i wylanczac Iphona co chwile... 2. Jesli mam zaznaczonych wiecej albumow, iprzy synchronizacji nformacja taka wystepuje i wtedy nalezy zresetowac urzadzenie (poprzez wylaczenie i wlaczenie urzadzenia lub poprzez zamkniecie itunes i wlaczenie na nowo, lub :) wyjecie kabla usb z portu ). 3. Jesli chodzi o Ipod (np. 30GB lub Nano), to tu problem taki nie wystepuje, ladowalem albumy z grafika na kilka Ipodow i wszystko smigalo, wiec problem dotyczy wg mnie tylko urzadzenia Iphone i z tego, co Bushman pisze - Ipod Touch. Pozdrawiam

#30 OloMac

OloMac
  • 796 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 10 stycznia 2008 - 20:56

Przywrócenie ustawień fabrycznych za pomocą iTunes to wyczyszczenie iPoda jest to restore.
Przywrócenie ustawień fabrycznych za pomocą iPoda to tak jak byś go włączył pierwszy raz (choć muzyka już na nim jest), czyli zapyta się o język, w menu będziesz miał standardowe rozmieszczenie przycisków itd.

restart urzadzenia czyli przywrocenie ustawien fabrycznych ?? (strace wtedy wszystkie programy, grafike oraz muzyke)

jak kolega wcześniej powiedział, restart to ponowne uruchomienie iPoda (menu+środkowy). Nic wtedy nie tracisz.
Jakie programy możesz stracić? (zakładam, że nie masz Toucha ;-)) Aha, już widzę :)

#31 Martaa.164

Martaa.164
  • 16 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 stycznia 2008 - 21:58

Mam założone konto w iTunes

Pozdrawiam

A moglby ktos powiedziec, jak sie je zaklada ;? [nie moge znalezc na forum] a poza, to jedno pytanie - to jest platne?

#32 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 12 stycznia 2008 - 22:15

Naprawdę nie mogłaś poszukać?
http://www.myapple.p...to iTunes Store

#33 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 13 stycznia 2008 - 10:59

Osobiście trochę sie z tym męczyłem, ale w końcu dałem radę;) Warto się pomęczyć (szczególnie jeszcze w tym tygodniu),bo jest do ściągnięcia pilot fajnego serialu "Damages" za free :D :D :D

#34 Marucins

Marucins
  • 861 postów

Napisano 15 lipca 2008 - 22:13

Za pobieranie okładek poprzez Apple Store - uiszczana jest jakaś opłata?

#35 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 15 lipca 2008 - 22:15

Nie. Jest to bezpłatne ;)

#36 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 15 lipca 2008 - 22:16

nic nie pobierają

#37 Paprochwbody

Paprochwbody
  • 462 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 sierpnia 2008 - 21:15

Witam serdecznie, utworzyłem sobie konto w iTunes, następnie zaznaczyłem wszystkie utwory, następnie opcję Pobierz grafikę i... gucio, coś pobiera, ale nigdzie w iTunes nie mogę znaleźć grafiki do żadnego z albumów. Macie jakieś pomysły, drodzy forumowicze?

#38 mzagro

mzagro
  • 148 postów
  • SkądKatowice

Napisano 14 października 2008 - 17:43

Hej, chyba nie mozna juz pobierac okladek do albumow! Przy kazdej piosence mam komunikat: Okladka dostepna podczas zakupu a gdy chce pobrac wyskakuje mi blad 609 ghr tez tak macie??????

#39 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 14 października 2008 - 17:50

Hej, chyba nie mozna juz pobierac okladek do albumow! Przy kazdej piosence mam komunikat: Okladka dostepna podczas zakupu a gdy chce pobrac wyskakuje mi blad 609 ghr tez tak macie??????

Nie, u mnie wszystko w jak najlepszym porządku ;)

#40 mzagro

mzagro
  • 148 postów
  • SkądKatowice

Napisano 14 października 2008 - 17:52

Phi, no to nie wiem co sie dzieje u mnie :/ A czy w Polskim iTunes Store tez jest opcja pobierania okladek?

#41 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 14 października 2008 - 17:58

Phi, no to nie wiem co sie dzieje u mnie :/

A czy w Polskim iTunes Store tez jest opcja pobierania okladek?

Raczej nie, aczkolwiek nie korzystam z PL

#42 radeksoftdj

radeksoftdj
  • 563 postów
  • SkądKrzeczowice

Napisano 04 listopada 2008 - 14:18

Jestem zarejestrowany w amerykańskim sklepie i właśnie chciałem pobrać okładki do albumów lecz połowa albów pozostała bez okładek...to samo robiłem tydzień temu i do wszystkich albumów pobrało okładki...czym to może być spowodowane?

#43 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 04 listopada 2008 - 15:22

Jestem zarejestrowany w amerykańskim sklepie i właśnie chciałem pobrać okładki do albumów lecz połowa albów pozostała bez okładek...to samo robiłem tydzień temu i do wszystkich albumów pobrało okładki...czym to może być spowodowane?

Nie są odpowiednio otagowane lub nie ma ich w iTunes Store.

#44 radeksoftdj

radeksoftdj
  • 563 postów
  • SkądKrzeczowice

Napisano 04 listopada 2008 - 16:51

Tagi wyglądają identycznie jak na iTunes Store i wszystkie albumy można tam znaleźć, pobierałem już wielokrotnie grafikę do tych albumów czy to na mac os czy na win i zawsze ładnie pobierało...zauważyłem też, że w zależności kiedy to robiłem nie zawsze pobierało mi dokładnie taką samą grafikę a nawet grafika była w dziwacznych wymiarach...wydaje mi się że to coś na serwerach apple...bo jak inaczej można to wytłumaczyć.

---- Dodano 04-11-2008 o godzinie 20:59 ----
hmm...właśnie zauważyłem że z amerykańskiego iTunes Store zniknęło wiele albumów, chyba mają jakieś problemy bo nie ma tych najnowszych z tego roku a wcześniej na pewno były bo sprawdzałem i edytowałem tagi wzorując się na nich...czy ktoś to może potwierdzić?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych