Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pobieranie grafik albumu z iTunes :)?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#1 Qóba

Qóba
  • 54 postów
  • SkądSopot

Napisano 06 stycznia 2008 - 22:29

Cześć :) Mam założone konto w iTunes, więc chciałbym z niego skorzystać i pobrać sobie grafiki do albumów :) Do iPoda wgrane mam już 10GB muzyki i teraz pytanie: - jak dodać do wgranych już albumów grafiki? Umiem ręcznie je dodawać klikając PPM itd., ale chciałbym żeby iTunes automatycznie mi je pobrał, da radę :P? Pozdrawiam

#2 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 stycznia 2008 - 22:59

jest tam gdzies kwadracik - dolacz grafike albumow. po prostu go zaznacz :)

#3 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 07 stycznia 2008 - 01:18

Po prostu musisz go zsynchronizować.

#4 Qóba

Qóba
  • 54 postów
  • SkądSopot

Napisano 07 stycznia 2008 - 17:28

Jak to zsynchronizować? Jak kliknę "synchronizuj" to mi prawdopodobnie wyczyści całego iPoda, bo mam ustawione ręczne uploadowanie plików ... Mam racje? :) Wczoraj zrobiłem tak, że podłączyłem iPoda, zaznaczyłem wszystkie utwory muzyczne jakie były do niego wgrane (CTRL+A), kliknąłem prawym przyciskiem myszy, następnie "Informacje" i zaznaczyłem ptaszka "Grafika albumu", potem iTunes przekształcał chyba z godzinę wszystkie utwory, rano odłączyłem iPoda i grafik jak nie było tak nie ma :( Co jest grane?

#5 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 07 stycznia 2008 - 19:00

Wejdź w ekran iPoda, kliknij w muzyka. pod prostokątem z nazwami Playlist zaznacz ,,wyświetlaj grafiki albumów na iPodzie".

#6 Qóba

Qóba
  • 54 postów
  • SkądSopot

Napisano 08 stycznia 2008 - 17:17

Dalej nie działa :( Mógł by ktoś mi napisać krok po kroku? Z góry dzięki. Pozdr.

#7 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 08 stycznia 2008 - 17:23

Dalej nie działa :(
Mógł by ktoś mi napisać krok po kroku?

Z góry dzięki.

Pozdr.

Masz konto w iTunes?;)

#8 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 08 stycznia 2008 - 18:27

@bushman: patrz pierwszy post...

#9 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 08 stycznia 2008 - 19:14

Zaznacz sobie wszystkie piosenki w bibliotece iTunes. Potem kliknij zakładkę na górze "zaawansowane",a następnie "pobierz grafikę albumu"... :) Zacznie się ściąganie;) Przynajmniej u mnie to działa :D

#10 OloMac

OloMac
  • 796 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 08 stycznia 2008 - 21:56

Ale jemu chodzi o muzykę w iPodzie, a nie w bibliotece na komputerze.

#11 Qóba

Qóba
  • 54 postów
  • SkądSopot

Napisano 08 stycznia 2008 - 22:55

Dokładnie tak jak OloMac mówi :) Ma ktoś pomysł ;)?

#12 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 08 stycznia 2008 - 22:56

Najpierw ściągasz na komputer,a potem wchodzisz na menu z iPodem i klikasz na zakładkę "muzyka". Potem już tylko synchronizuj;)

#13 Qóba

Qóba
  • 54 postów
  • SkądSopot

Napisano 08 stycznia 2008 - 22:58

Chyba sobie odpuszczę, bo z iPoda 10GB muzyki będzie się kopiowało na komputer kupę czasu a jeszcze boje się, że mi to wetnie wszystko :P

#14 OloMac

OloMac
  • 796 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 09 stycznia 2008 - 10:57

Wcale nie tak wolno. Podłącz iPoda do USB 2.0. Kopiowanie zajmie około 10 minut. Góra 10 min. A przyjemność oglądania okładek na iPodzie obok każdego utworu - bezcenna ;-)
  • Qóba lubi to

#15 Qóba

Qóba
  • 54 postów
  • SkądSopot

Napisano 09 stycznia 2008 - 13:45

Żeby nie spieprzyć upewnię się :) 1. Podłączam iPoda do USB i włączam iTunes 2. Kopiuje wszystkie pliki muzyczne z iPoda do biblioteki 3. Pobieram okładki albumów i klikam synchronizuj Potem muszę przełączyć iPoda jakoś na dysk wymienny/manualne zarządzenie żeby mi nie wcięło muzyki przy usunięciu już piosenek z biblioteki iTunes? Pozdr.

#16 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 stycznia 2008 - 13:50

a teraz nie uzywasz manualnego zarzadzania? bo jak teraz uzywasz synchronizacji to zrob mu tylko restore i poczekaj az skopiuje na nowo utwory z biblioteki juz z okladkami.

#17 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 09 stycznia 2008 - 14:32

Ja używam tylko manualnego zarządzania i każdemu to polecam;)

#18 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 14:47

Dlaczego? Ja mam automat i synchronizacja to cudowna rzecz. Pozbywałem się Nano 2G i witałem na Mac'u Nano 3G. Zgranie swojej ulubionej muzyki / zdjęć / filmów trwało kilka sekund (zaznaczenie playlist i wciśnięcie 'Sync' - czasu kopiowania nie liczę).

#19 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 09 stycznia 2008 - 16:54

Niestety mój iPod touch ma tylko 8 GB i nie mieści się na nim moje 19 GB muzyki na twardzielu;P

#20 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 17:13

Od tego właśnie są listy odtwarzania, wtedy dobieramy szybko i wygodnie co ma być wgrane na iPod'a.

#21 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 09 stycznia 2008 - 17:34

Masz racje, ale jakoś nigdy z nich nie korzystałem;) Wyjątkiem jest ostatnio zrobiona lista z tzw. "pościelową muzyką";) Podłączam iPoda pod sprzęcik audio i bardzo przyjemnie gra mojej dziewczynie i mnie;) Poza tym nie korzystam z list:P Pewnie kiedyś zmienie zdanie:)

#22 Qóba

Qóba
  • 54 postów
  • SkądSopot

Napisano 09 stycznia 2008 - 18:06

Ja używam tylko manualnego wgrywania, dlatego pytam :)

#23 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 09 stycznia 2008 - 19:25

Najpierw ściągnij okładki :sposób podałem wcześniej;)). Następnie skasuj wybrane utwory z iPoda i zastąp je metodą "przeciągni i upuść" piosenkami z twardziela na iPoda;)
  • Qóba lubi to

#24 Rosman

Rosman
  • 5 postów

Napisano 10 stycznia 2008 - 00:48

...ja mam inny problem. miałem już wgrane 4 GB muzyki - albumy z okładkami. Niestety po dodaniu kolejnych albumów straciłem wszystkie okładki. Czy ktoś wie, jak można je odzyskac bez usuwania i kopiowania od nowa wszystkiego?? PS. Przy synchronizacji po skopiowaniu na Iphone okolo 20 utworow iphone wylancza sie i pokazuje sie blad: brak polaczenia z urzadzeniem. wtedy odlanczam urzadzenie, podlanczam na nowo i kopiuje kolejnych 20 utw....przy kilku GB idzie sie wsciec..;) dzieki za pomoc

#25 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 10 stycznia 2008 - 07:38

U mnie dzeje sie tak na iPodzie touch po zmianie softa na 1.1.2. Pomaga wtedy restart urządzenia;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych