Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Update 1.1.1 do 1.1.2 problem OKTOPREP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
88 odpowiedzi w tym temacie

#76 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 02 lutego 2008 - 13:55

rozumiem że iTunes widzie ~7,2 GB a wszystkei komendy kończą się przejściem do nastepnej linijki ?

jeśli tak to zrób JB1.1.2 na innym kompie !!

Dokładnie tak wszystko podręcznikowo jak w tym temacie od pierwszej strony, tak jak piszecie, co do joty. Poza tym od jakiś 20min nie moge zrobić jailbreak na 1.1.1 ani na jailbrekme.com ani na polskiej stronie. Oprogramowanie 1.1.1 i 1.1.2 wgrywam na iTunes 7.6 pod Mac OS X

#77 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 02 lutego 2008 - 14:01

Dokładnie tak wszystko podręcznikowo jak w tym temacie od pierwszej strony, tak jak piszecie, co do joty. Poza tym od jakiś 20min nie moge zrobić jailbreak na 1.1.1 ani na jailbrekme.com ani na polskiej stronie. Oprogramowanie 1.1.1 i 1.1.2 wgrywam na iTunes 7.6 pod Mac OS X

jailbreakme.com ma czasami problemy, podepnij iPhona pod kompa i włącz iTunes i wtedy jailbreakme.com, co to oktoprep-a to zejdź iTunesm wersję niżej i sprawdź

p.s. najlepiej zrób wszytsko na windzie z iTunes innym niż 7.6

#78 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 02 lutego 2008 - 14:12

p.s. najlepiej zrób wszytsko na windzie z iTunes innym niż 7.6

Chętnie tylko, że iTunes na Windows nie wykrywa mi telefonu, każda wersja 7.6 7.5 i 7.4

#79 dot

dot
  • 27 postów

Napisano 02 lutego 2008 - 14:17

U mnie poszło na 7.4.2 (Mac), po wykonaniu manewru z podmianą MobileDevice.framework.

#80 internex

internex
  • 592 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 02 lutego 2008 - 15:23

Jeśli ktokolwiek ma problemy z OktoPrep'em, to zalecam zainstalowanie na iPhonie BossTools - mi pomogło.

#81 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 02 lutego 2008 - 15:36

Jeśli ktokolwiek ma problemy z OktoPrep'em, to zalecam zainstalowanie na iPhonie BossTools - mi pomogło.

Robiłem to za pomocą Boostools i także nic nie pomogło. Teraz po milionowym restore telefonu nawet w źródłach nie mogę go odszukać tzn.BoosTools - znikł.

#82 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 02 lutego 2008 - 15:38

Robiłem to za pomocą Boostools i także nic nie pomogło. Teraz po milionowym restore telefonu nawet w źródłach nie mogę go odszukać tzn.BoosTools - znikł.

jeśli dzisiaj robiłeś 1.1.1 ale przy pomocy jailbreakme.com [tylko] to spokojnie możesz robić update do 1.1.2 ponieważ strona zostala dzisiaj aupdate-owana i sama wykonuje oktoprepa http://www.myapple.p...reakme-com.html

u Ciebie problem jest w tym iż jb1.1.2 robisz na macku, idz do sąsiada, znajomego i zrób to na Windzie

#83 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 lutego 2008 - 20:32

A trzeba teraz instalowac BSD Subsystem??

---- Dodano 02-02-2008 o godzinie 22:55 ----
Aha .. i jeszcze jedno ... jaj mamy już 1.1.1 to co teraz robimy zeby przyjść na 1.1.2?? Dzisiaj mam kolejnego iPhona do przerobienia i nie wiem co dalej. utknąłem na 1.1.1 i teraz z tym nowym instalerem nie wiem jak przeskoczyc na 1.1.2. Z góry wielkie dzięki za szybką pomoc bo wszystko jest rozwlone na stole i nie wiem co dalje.

---- Dodano 03-02-2008 o godzinie 00:08 ----
Próbowałem ręcznie zainstalować z instalera i dalej to samo :( Sam juz nie wiem co robic ... moze ręczny OktoPrep pomoze??

---- Dodano 03-02-2008 o godzinie 01:30 ----
Oki .. olejne info ... ręczny tez nie działa. Jakieś 2 tyg temu wrobiłem wszytko tak samo na ręcznym i zadziałało. Kiedyś indziej niewpisywałem komend tylko użyłem BossTool'a i tez poszło.

A teraz ręczny nie dziala .. BossTool'a nie mam w instalatorze ... i co teraz z nami będzie??

#84 zbimac

zbimac
  • 126 postów
  • SkądDLW

Napisano 03 lutego 2008 - 02:00

Miałem w/w problem. U mnie pomogło przede wszystkim shift + uaktualnij, a nie shift + restore, wgrałem BossTool. Poszło aż miło! Nie było już akcji " oktoprep before updating to 1.1.2".

#85 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 lutego 2008 - 08:18

No tak ... tylko jest jeden problem ... w instalerze nie ma BossToola a rzne wklepywanie w terminalu nie działa :( Już ten problem przerabiałem kilka razy i zawsze BossToolem to robiłme a teraz go tam nie ma. :(

#86 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 03 lutego 2008 - 10:53

No tak ... tylko jest jeden problem ... w instalerze nie ma BossToola a rzne wklepywanie w terminalu nie działa :( Już ten problem przerabiałem kilka razy i zawsze BossToolem to robiłme a teraz go tam nie ma. :(

Wrzuć ręcznie przez klienta SFTP, tylko pamiętaj o ustawieniu CMOD na 0755
  • pioo lubi to

#87 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 lutego 2008 - 13:03

Dzięki za pliczek .... a moge go wrzucić za pomocą ibrickra?? i o co chodzi z tym ustawieniem CMOD na 0755 ?? PS. Poszedł do Ciebie autorytet :P Bo Ci się należy :P

#88 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 03 lutego 2008 - 16:41

Sorry mialo być CHMOD na 0755 - co to jest? - jest to przydzielenie odpowiednich praw wykonywania. Jeżeli nie ustawisz odpowiednich program się nie uruchomi. Jeżeli chodzi o iBrickr'a to on nie ma waśnie takiej możliwości jak ustawianie praw na pliki więc pozostaje jedynie WinSCP na windowsa.

#89 Jabber

Jabber
  • 82 postów

Napisano 03 lutego 2008 - 17:01

Też to miałem. Zróbcie tak:
-Down do 1.1.1
-Jailbreake
-Installer->BSD (w system)
-Installer->Virgenizer(unlocking toys(http://i.unlock.no))
-Restore do 1.1.1
-Jailbreak
-Installer->BSD (w system)
-Installer->OctoPrep(w all)
-UPDATE/AKTUALIZACJA do 1.1.2 (shift+ UPDATE) NIE ROB RESTORE TYLKO UPDATE!!!
-Jailbreak na pc/mac przez program
-Installer->anysim u
-WLACZ AIRPLANE MODE!!!! (settings)
-ODPAL ANYSIMA i ciesz sie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych