I własnie te dziwne dzwięki zatrzymują mnie przed kupnem tego iphone. Miałby to być mój pierwszy telefon z ios i tu takie cos? Zeby nie można było rozmowy przeprowadzic lub nagrać cos bo jakies piski ?. Coraz więcej osób się skarży.Czyli Iphone 7 to porażka ? Wada która powoduje że telefon powinien być o 2000 zł tanszy .Czy to normalne? Widze ,że telefon po wymianie dalej piszczy.Już jest zjawisko zwane hissing gate.Może ktos się wypowie czy to ten procesor tak wariuje i to normalne ? ehhh.Pozdrawiam

[iPhone 7] Piszczenie z tyłu obudowy a wymiana
Napisano 04 marca 2017 - 10:14
Napisano 04 marca 2017 - 10:33
Nie warto kilkadziesiąt mln sztuk sprzedanych i nikt nie może rozmawiać czy nagrywać przez piszczenie każdy tylko wrzuca foty z przed lustra do neta tam nie przeszkadza te piszcenie. Kup xiaomi lub huaweia na pewno lepiej wydana kasa.
- North lubi to
Napisano 04 marca 2017 - 14:55
U mnie na 7ce nic nie piszczy, więc nie uogólniamy problemu
MacBook Pro (2019) | Intel Core i5 8 generacji Quad-Core TurboBoost do 3.9GHZ | 8GB 2133MHZ | Iris Pro 645 1536MB | iPhone XS Max 64GB Gold | Apple Watch Series 5 44mm Silver | AirPods Pro
Napisano 04 marca 2017 - 15:48
Pacjent iPhone 7 Plus, mam go od grudnia i mimo tylu wad fabrycznych ja nic nie posiadam. Niektorzy pisza, iz nawet przy spoczynku powinno byc cos minimalnie slychac, a u mnie cisza. Nie wiem jak w Polsce, ale w krajach, gdzie sa Genius bary ( czytaj oficjalne serwisy w Apple Storach ) po zaniesieniu iPhona z tym syczeniem wymieniaja na nowke. Mialem znajomego z ta wada i dali mu nowy telefon od reki po sprawdzeniu tego problemu przez Applowskiego technika. Tak samo bylo w przypadku zasikanych ekranow.
Jedyna wada, jaka zauwazylem w moim w iPhonie 7 Plus to te cholerne zacinajace sie animacje, ktore naprawde irytuja w duzy sposob. Mam wrazenie, ze te 2 slabsze rdzenie nie wyrabiaja z obsluga podstawowych zadan i dlatego sie wszystko klatkuje.
Jesli po wymianie gwarancyjnej dalej cokolwiek syczy, powinno sie probowac do skutku, albo po prostu zadac zwrotu pieniedzy i kupic albo 6s albo cos z Androidem.
- MasterM lubi to
Komputer: MacBook 12'' 2016 Space Gray
Telefon: iPhone X Silver
Napisano 04 marca 2017 - 17:44
U mnie na 7ce nic nie piszczy, więc nie uogólniamy problemu
Czyli chybił-trafił Dziekuje za odpowiedzi.
Napisano 07 marca 2017 - 15:06
Taka mała aktualizacja ode mnie.
Ponownie zająłem się sprawą piszczenia dopiero jakoś na koniec stycznia, nie oddawałem do serwisu tylko dzwoniłem znowu do supportu Apple. Bardzo miła pani powiedziała, żebym przesłał im logi z telefonu, musiałem odpowiedzieć na kilka pytań (dość głupich, bo telefon piszczał cały czas, a pytano mnie o to czy jest to zależne od sieci z jakiej korzystam itd.), ogólnie troszkę to się przeciągało, ale jakiejś szczególnej presji nie miałem. Co prawda denerwowało mnie strasznie to piszczenie zwłaszcza jak rozmawiałem wieczorem w cichym pomieszczeniu, strasznie męczący był ten dźwięk. No ale w marcu zadzwoniła do mnie pani z supportu informując, że apple wydaje zgodę na naprawdę lub wymianę urządzenia i żebym w serwisie się na nią powołał. Dokładnie tydzień temu oddałem iPhone'a w Cortlandzie, a wczoraj dostałem maila że urządzenie zostanie wymienione, także pod koniec tygodnia powinien być do odbioru.
Mam tylko nadzieję, że nie będzie piszczał albo nie będzie miał jakiejś innej przypadłości.
Także jak komuś piszczy to śmiało zgłaszajcie się do supportu albo od razu do serwisu.
Napisano 07 marca 2017 - 21:56

Napisano 09 marca 2017 - 09:03
Będzie piszczał dokładnie tak samo jak poprzedni - znając życie
Macbook Pro 15" 2018 i7 2.6/560X/32GB/512GB | iPhone 11 Pro MAX | AW V 44mm | iPad Pro 12.9 WiFi+Cell 3gen | HomePod | AirPods
Napisano 09 marca 2017 - 13:03
No i dotarł do mnie iphone7 black.Nie pisałem wcześniej ,bo testowałem.Co się okazało ? Nic nie piszczy czy cyka.Nagrywalem na najwyższych ustawieniach itp,rozmowy w cichym pomieszczeniu i w nocy gdzie zupełnie cicho nic nie słychać.ekran bielusienki bez żadnych przebarwień czy cos takiegoJednym słowem petarda.Wiec sam nie wiem od czego to zależy.Moze jakiś azjata po złości robi;)Będzie piszczał dokładnie tak samo jak poprzedni - znając życie
Napisano 11 marca 2017 - 08:56
Ściągnijcie sobie AnTuTu Benchmark — hardware performance, idźcie w zaciszne miejsce, przyłóżcie telefon logiem do ucha i usłyszycie bardzo ciche, prawie nie słyszalne szumy tak zwany hissing.
Napisano 11 marca 2017 - 11:20
Ściągnijcie sobie AnTuTu Benchmark — hardware performance, idźcie w zaciszne miejsce, przyłóżcie telefon logiem do ucha i usłyszycie bardzo ciche, prawie nie słyszalne szumy tak zwany hissing.
Ja tam nic nie słysze.Ale zgodze się z toba że ktos cos usłyszy.Chodzi tu jednak o dosc głosny pisk ,że przeszkadza to w rozmowie i słychać przy nagrywaniu.Zacytuje;
iPhone’y z chipami Qualcomma, czyli A1660 i A1661, sprawują się w kwestii transmisji danych nieco lepiej, niż sprzedawane w Europie telefony Apple’a z układami Intela – A1778 i A1784. Różnica to nawet 30–70 proc. przy badaniu łączności, szybkości pobierania, przerwanych połączeń, poboru energii itp
Może to ma jaki związek? Wkurzyłbym sie troche płacąc niemało a dostać takie cos.Kupując telefon też mi to spokoju nie dawało.Ale jest ok.
Napisano 11 marca 2017 - 21:51
Sprawdziłem dzisiaj dwie sztuki Iphone 7 i jedną sztukę Iphone 7 plus, szumy podczas obciążenia występowały.
Napisano 11 listopada 2017 - 20:47
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych