[iPhone 7] Piszczenie z tyłu obudowy a wymiana
Napisano 02 października 2016 - 21:56
Pisałem z supportem Apple USA, dostałem informację, że telefon powinien zostać wymieniony, mam udać się do cortlandu. Jeszcze będę dzwonił na infolinię naszą, orientuje się ktoś czy jest możliwość wymiany tak jak w przypadku kupna w AOS? W sensie że wyślą mi nowego i odbiorą aktualnego? Czy może wymiana nastąpi od razu w cortlandzie (jeśli będą mieli dostępny telefon)? Nie korzystałem nigdy z gwarancji u Apple także nie wiem jak to wyglada. Nie chciałbym po prostu zostać bez telefonu jeśli miałby zostać wysłany gdzieś dalej.
Napisano 02 października 2016 - 22:10
W USA mogą mówić jedno a w PL drugie. Idź do Colrtland i oddaj telefon, wtedy będzie najszybciej rozpatrzona reklamacja ( o ile to stwierdzą). Nie dostaniesz nowego tel od ręki. Zapomnij. Kiedyś trwało to kilka dni teraz w zależności od problemu z tel trwa to nawet czasem 2-3 tyg.
Napisano 02 października 2016 - 22:18
Niekoniecznie, mi kiedyś w Cortlandzie wymienili Macbooka, bo obudowa trzeszczała. Napisałem pismo i tyle. Ale nie wiem, laptop wydaje się trochę innym produktem, niż telefon
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 02 października 2016 - 22:41
Napisano 03 października 2016 - 05:48
Mi sie wydaje, ze po prostu nie rozpoznajesz normalnego dzwieku soczewek. No chyba, ze cos innego Ci tam faktycznie koncert robi.
Napisano 03 października 2016 - 06:55
Z ciekawości z jakiej odległości słyszysz to syczenie? Bo jeśli musisz prawie przyłożyć ucho do obudowy, to to nie jest żadna wada, tylko normalne zachowanie, ja to samo słyszę na 6s kiedy procesor coś robi i przyłożę ucho do obudowy - dźwięk jest minimalny, ale słyszalny.
Napisano 03 października 2016 - 07:10
To jeszcze byłoby ok, ale ten dźwięk jest rejestrowany przez mikrofon z tylu i słychać piszczenie na filmach, to raczej nie jest ok, prawda?

Napisano 03 października 2016 - 07:26
Mi sie wydaje, ze po prostu nie rozpoznajesz normalnego dzwieku soczewek. No chyba, ze cos innego Ci tam faktycznie koncert robi.
Masz rację. Wydaje Ci się.
- Giallorosso lubi to
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 03 października 2016 - 07:28
No ok w takim razie to raczej jest wada. Pytam, bo po tej całej aferze zauważyłem, że 6s ma tak po przyłożeniu do ucha obudowy, ale i prawie każde inne urządzenie też. Ze swoich doświadczeń polecam właśnie Cortland, zawsze elegancko załatwiali mi sprawy związane z gwarancją. No tylko niestety trzeba poczekać koło tygodnia.
Napisano 03 października 2016 - 07:46

Napisano 03 października 2016 - 11:08
Ja w piątek dostałem nowego iPhone'a 7 i pierwsze co zrobiłem po włączeniu to sprawdziłem czy piszczy. I oczywiście że piszczy. Wystarczy przyłożyc ucho do logo. Dźwięk dziwny, podobny do dźwięku z zepsutej ładowarki. Telefon był kupiony przez stronę Apple (w Niemczech). Po rozmowie z Apple-Support oddalem telefon do wymiany. Powiedzieli że dostane nowy telefon, ale nie nastąpi to szybko. Wiec narazie cierpliwie czekam.
Napisano 03 października 2016 - 11:19
Ja w piątek dostałem nowego iPhone'a 7 i pierwsze co zrobiłem po włączeniu to sprawdziłem czy piszczy. I oczywiście że piszczy. Wystarczy przyłożyc ucho do logo. Dźwięk dziwny, podobny do dźwięku z zepsutej ładowarki. Telefon był kupiony przez stronę Apple (w Niemczech). Po rozmowie z Apple-Support oddalem telefon do wymiany. Powiedzieli że dostane nowy telefon, ale nie nastąpi to szybko. Wiec narazie cierpliwie czekam.
Nie mogłeś zachować obecnego do chwili aż będą mogli Ci wymienić na nowy? To jest dla mnie najgorsze bo zostanę bez telefonu...
Napisano 03 października 2016 - 12:39
Nie mogłeś zachować obecnego do chwili aż będą mogli Ci wymienić na nowy? To jest dla mnie najgorsze bo zostanę bez telefonu...
Nie mogłem, musiałem oddać. Na szczęście mam jeszcze starego iPhone'a więc nie jest u mnie tak krytycznie.
Napisano 03 października 2016 - 12:49
Dzwoniłem właśnie na pomoc techniczną, konsultant powiedział mi, że mieli już takie doniesienia i że inżynierowie pracują nad rozwiązaniem problemu, także proszą o trochę cierpliwości. Szczerze wątpię, żeby zostało to rozwiązane softowo...
Z kolei z Cortlandu odpisali mi że mogę oddać sprzęt do oddziału i szacowany czas realizacji zlecenia to około 5-7 dni.
Nie chcę, żeby wyszło tak, że oddam im telefon a oni nic z nim nie zrobią/nie wymienią, a będę bez telefonu ponad tydzień, starego iPhone'a już sprzedałem :/
Edit.
Podobno następny update ma usunąć to piszczenie. Tylko zastanawia mnie skoro to niby jakiś błąd softowy to dlaczego nie wszystkie tak piszczą...
Użytkownik maciek1422 edytował ten post 03 października 2016 - 14:48
Napisano 03 października 2016 - 19:28
Napisano 06 października 2016 - 14:15
Napisano 06 października 2016 - 14:48
mój też piszczy, jak np odtwarza film, na ściszonym dźwięku przykładając ucho do logo , nawet przez skórzane etui słychac ale narazie nie jest to na tyle głośne żeby powodowało jakiś problem, jak się nasili to będę reklamował, kupiłem przez AOS.
Napisano 18 października 2016 - 15:28
Jak nagram filmik to przy jego odtwarzaniu też są słyszalne te dźwięki.Sam już nie wiem co robić chyba zareklamuje ale wtedy , gdy już dostępność tych telefonów będzie lepsza.Z drugiej strony jak tu kolega pisze że nowy Iphone po wymianie też piszczy toręce opadają.
Napisano 19 października 2016 - 08:44
Żeby usłyszeć w głośnym pomieszczeniu muszę przyłożyć do ucha, ale jak jest cicho to wystarczy że obrócę go tyłem do siebie i to słyszę.
To jeszcze byłoby ok, ale ten dźwięk jest rejestrowany przez mikrofon z tylu i słychać piszczenie na filmach, to raczej nie jest ok, prawda?
Jeżeli ktoś jest ciekawy jak potoczyła się dalej moja historia... Wczoraj dostałem nowego iPhone-a 7 po złożeniu reklamacji że piszczy. Po tygodniu czekania nadeszła ta wielka chwila... i co... nowy też piszczy. Zdecydowanie mniej, ale i tak słychać. Mammamija. Wy tez tak macie? Czy tylko dwie osoby tutaj tak mają?
Witam czy twoj nowy iphone znowu piszczy przy odtwarzaniu wideo? Sprubój nagarac filmik w ciszy i go włacz czy dalej te cykanie jest słyszalne.Ja też jestem ciekaw jak bedzie u mnie dzis zdałem telefon do serwisu .
Napisano 19 października 2016 - 09:14
Trochę przesadzacie. Mam 7 Plus i jeszcze 6s. Przy przyłożeniu pleców do ucha, wiadomo, że lekkie syczenie będzie słychać - to elektronika, karta WiFi czy coś takiego, kiedyś o tym czytałem. Występuje to w obu telefonach, ale trzeba się skoncentrować, żeby to usłyszeć. No chyba, że faktycznie coś wam piszczy.
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 19 października 2016 - 09:24
Eee mój 6 plus, 6s plus po przyłożeniu do ucha też piszczy. Dla mnie to nic dziwnego...
Macbook Pro 15" 2018 i7 2.6/560X/32GB/512GB | iPhone 11 Pro MAX | AW V 44mm | iPad Pro 12.9 WiFi+Cell 3gen | HomePod | AirPods
Napisano 20 października 2016 - 00:21
... Idź do Colrtland i oddaj telefon, wtedy będzie najszybciej rozpatrzona reklamacja ...i teraz w zależności od problemu z tel trwa to nawet czasem 2-3 tyg.
Chyba żartujesz, że najszybciej to 2-3 tygodnie, a może miałeś na myśli 2-3 dni ?
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 20 października 2016 - 08:43
moj 7 plus jest pierwszym ajfonem ktory piszczy, wczesniej 4s,5c,5s,6,6s+ nigdy tak nie robily. w sumie bardzo to nie przeszkadza ale wczesniej czy pozniej zaniose go na gwarancji, na razie nie ma sensu bo czas oczekiwania jest porazajacy
Napisano 23 października 2016 - 07:30
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 23 października 2016 - 08:10
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych