Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Urban Terror 4.1

• Please log in to reply
102 replies to this topic

#76 ademiu

ademiu
  • 984 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 October 2008 - 14:38

No i gut

#77 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 October 2008 - 21:39

ja jestem codziennie na "sexy's 4.1". CTF HotAss

#78 Juno

Juno
  • 261 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 October 2008 - 09:24

Ok.

#79 Juno

Juno
  • 261 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 October 2008 - 20:39

Choc granie na serverze "sexy's 4.1" jest swietokractwem.

#80 3ga.pl

3ga.pl
  • 42 posts

Posted 07 November 2008 - 14:44

to wy w ogole gracie? bo ja od jakiegos czasu nikogo nie zauwazylem z was :(

#81 Juno

Juno
  • 261 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 November 2008 - 14:53

Ja gram codziennie. PCW i mecze w CB i UL. Nie laz tylko na server SEXy bo jest kiepski.

#82 Grzela

Grzela
  • 950 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 November 2008 - 14:58

Ja tam zostaję przy CS'S. :D

#83 3ga.pl

3ga.pl
  • 42 posts

Posted 10 November 2008 - 20:03

o widzisz, ja na tych PW czasem, polkowice, vectra ale ostatnio fazuje sobie na superman mapie, chyba tylko dwa serwery z nia sa z jakim nikiem biegasz i czego uzywasz?

#84 Juno

Juno
  • 261 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 November 2008 - 22:27

o widzisz,
ja na tych PW czasem, polkowice, vectra ale ostatnio fazuje sobie na superman mapie, chyba tylko dwa serwery z nia sa z jakim nikiem biegasz i czego uzywasz?

Gram albo na casatown TS, albo na jednym z 6 serverow SG.
Czasem na polskie wchodze, ale nie lubie tam grac.
-SG-Juno
Na publikach to: sr8, mp5, HE i medpack.
Na meczach: Lr300/M4A, laser, helmet i medpack.

#85 3ga.pl

3ga.pl
  • 42 posts

Posted 11 November 2008 - 15:54

Gram albo na casatown TS, albo na jednym z 6 serverow SG.
Czasem na polskie wchodze, ale nie lubie tam grac.
-SG-Juno
Na publikach to: sr8, mp5, HE i medpack.
Na meczach: Lr300/M4A, laser, helmet i medpack.

Ja glownie CTF, Remington SR-8/Heckler & Koch G36E, desert eagle, kamizelka,helmet/ laser :)

#86 Juno

Juno
  • 261 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 November 2008 - 14:00

SG servery to 4x CTF, 1x TS i 1x TDM.
Plus bot.
Swoje dokonania mozesz obejrzec na:
~SG~   Snipers Gaulois Stats   ~SG~

Milej zabawy.

#87 huski

huski
  • 1063 posts
  • SkądEU

Posted 14 November 2008 - 13:26

Czytam tak Wasze posty, może niech ktoś powie jak ma się to do Q3 czy Unreal albo Ghost czy Gears na Xbox'ie... Dobrze się gra, dużo 'fajnych broni' jest?

#88 Juno

Juno
  • 261 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 November 2008 - 14:10

@huski Nie wiem czego oczekujesz od gry. Jesli niezliczonej ilosci broni, to sie zawiedziesz. Jesli gameplaya to jedna z najlepszych strzelanek taktycznych. Tryb tylko multi. Porownywac mozna tylko do Q3 ze wzgledu na szybkosc rozgrywki. Poza tym calkowicie nowa fizyka gry, nowy netcode i hitcode. Grafika na silniku Q3 czyli bez wodotrysku., ale mapy ladne artystycznie. Gra jest trudna. Na poczatku jak trafisz na dobre servery (czyli z dobrymi graczami) to bedziesz mial wrazenie, ze grasz z cheaterami. Ludzie graja w to od lat i znaja bardzo dobrze layouty wiekszosci map. Gra byla wielokrotnie graficznie ulepszana, ale layoty sa te same. Bez umiejetnosci szybkiego poruszania sie, strefowania, wall jumpingu i power slidingu nie podchodz. Graczy z gier pwolnych typu Unreal czy CS od razu poznac, bo kisza sie przy scianach. A tam wazny jest rush. Ale nie martw sie. Sa specjalne servery wylacznie ze specjalnymi mapami gdzie sie wylacznie skacze. Szlifujesz umiejetnosci. Sa czesto gracze przecietni, ktorzy rzadza na skokach. Bron nie ma zadnego debilnegoopoznienia w celowaniu. Jak ustawisz myszka tak bedziesz celowac. Poniewaz szybkosc jest wazna, wiec musisz pamietac o staminie. Kevlar jest obciazeniem i szybciej sie meczysz. Co do broni, co dla Ciebie wazne. Bardzo wazna miare przykladaja nie do ilosci broni, a do ich zbalansowania. CO jest jednym z powodow, ze mimo 7 lat gra w nia minimum 1000 osob na kilkuset serverach i na clanbase sa 3 rozgrywki miedzynarodowe, liczac sama europe. Zbalansowanie, czym sie to je. Otoz na kazda przypadajaca ceche pozytywna, kazda bron ma jaks ceche utrudniajaca. Np. Sr8 Remington. Jeden strzal i frag. Ale. Snajper MUS byc w ruchu, bo po trafieniu bron wychodzi z trybu zoom. Czas przeladowania ok 2 sekund przy zoomout. I co najwazniejsze. Moving penalty. Sr8 w czasie ruchu jest praktycznie niecelna. Itak kazda bron ma swoje zady i walety. Jak widzisz gra jest bardzo rozbudowana, a uwierz mi opisalem Ci tylko wierzcholek gory lodowej. Jesli gry traktujesz od tak, byle popykac, to szybko sie okaze, ze nie robisz postepow i sie zniechecisz. A ludzie sam cfg cyzeluja latami. Jak juz mowilem trudna gra. Typowo wyczynowa bez graficznych fajerwerkow. Pozdrawiam. EDIT. Jesli jednak zamierzasz wejsc w gre omijaj wszelkie polskie servery i nie graj w tryb TDM. Na poczatek graj w tryby TS (Team Survivor), taki Last Man Standing tylko druzynowy. Mozesz podgladac jak gracze graja wiec sie pouczysz. Staraj sie dostac na CASATOWN. Ale TS mode. Jeszcze przed respawnem wciskaj forward (zrob sobie w cfg forward razem ze sprint, bo cie ludzie zlinczuja). Wyjscie ze spawna jest najwazniejsze. Ewentualnie graj na serverach gdzie jest dopisaek UAA. No i na serverach SG. Wszystkie w wiekszym lub mniejszym stopniu wycinaja cziterow.

#89 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 November 2008 - 15:27

Juno widziałem Cię chyba kilka razy na Sexy's 4.1 CTF??

#90 Juno

Juno
  • 261 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 November 2008 - 15:32

Moze raz? Niech chadzam na servery gdzie jest 30 slotow. Optimum dla gry to 5, 6 osob po kazdej ze stron. Jak jest ich 15, jak w przypadku SEXY to nie ma to sensu. Za ciasno. :-) Wyobraz sobie wyjscie ze spawna. To jest dopiero wyzwanie. :-)

#91 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 November 2008 - 15:36

wyobrażam sobie....:):) Gram jakies 5-6 miesięcy więc się ....uczę. Sexy's póki co mi odpowiada. Niemniej dziś spróbuję te Twoje. Do zobaczenia. HotAss

#92 Juno

Juno
  • 261 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 November 2008 - 16:42

Do zobaczenia. :-)

#93 huski

huski
  • 1063 posts
  • SkądEU

Posted 14 November 2008 - 19:05

Ad @Juno, fajnie dzięki za wyczerpujący opis.

#94 Juno

Juno
  • 261 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 November 2008 - 02:51

W razie czego wal jak w dym.

#95 yarek

yarek
  • 21 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 November 2008 - 09:21

Mam pytanie do ludzi, którzy grają na Macbookach... Na jakich ustawieniach gracie? Bo mam mały problem... otóż 50 fps mam tylko jak czekam na respawn... ;> W czasie gry mam w okolicach 21 fps, co nie jest za bardzo komfortowe ;) Any help? ;)

#96 ademiu

ademiu
  • 984 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 November 2008 - 15:44

Czemu nikt nie gra na "Eagle Only":) ?Kiedyś grałem na różńych serwerach ale z czasem doszedłem do wnisoku , że ten jest najlepszy. Fajnie sie gra bo przeważnie wszyscy są zgrani i jest gra drużynowa, a nie jak na polskich serwerach ,gdzie każdy biega po flagę i tyle .

#97 Juno

Juno
  • 261 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 November 2008 - 14:46

@ademiu CTF (bieganie po flage) jest wylacznie druzynowe. Moze nie znaszz zasad i taktyk CTF. Sam server (w tym wypadku Eagle Only) nie wplywa w zaden sposob na to czy sie gra druzynow czy nie. Z mojego punktu widzenia Eagle Only jest jednym z gorszych serverow. Nie dlatego, ze stoi na zlym sprzecie :-). ale dlatego, ze tam jesli wystepuje gra zespolowa, to w obrebie kilku graczy, a nie calego teamu. Zwlaszcza, ze to server 24 slots. Czyli chaos wpisany jest w jego wlasciwosci. Eagle jest typowa mapa, ze wzgledu na swoj rozmiar, gdzie kazdy znajdzie dla siebie kacik do lazenia i sprawdzania roznych rzeczy, ze szkoda dla team playu. ;-) Pozdrawiam.

#98 palik

palik
  • 48 posts

Posted 16 November 2008 - 16:24

ja tam lubie Eagle Only ale nie za czesto, bo szybko sie nudzi gra caly czas na jednej mapie

#99 3ga.pl

3ga.pl
  • 42 posts

Posted 20 November 2008 - 11:54

Superman sprobujcie tu dopiero jes wyzwań multum

#100 Juno

Juno
  • 261 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 November 2008 - 11:57

Superman to stara mapa. Duzo zabawy i zero wyzwan. :-)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users