@effe masz już 7, zwykły czy plus ? Jak tak to napisz jak Ci się widzi ten nowy home i ogólnie porównanie do note 7, którego używałeś troszkę.

Galaxy S7 Edge vs iPhone 7
Napisano 27 września 2016 - 10:39
Napisano 27 września 2016 - 10:50
Kupiłem iP7 bez plusa.
Home to super sprawa. Od razu przypadł mi do gustu. Wg mnie działa rewelacyjnie i mam nadzieję, że wreszcie nie będzie się psuł jak w poprzednich wersjach. Słynny podwójny klik.
Co do porównań z Notem, to ciężko. Jak dla mnie oba sprzęty dla innej grupy klientów. Z Note'a najbardziej brakuje mi rysika i jego funkcji. Nie brakuje mi jednak jego słabej baterii, braku płynności w niektórych operacjach.
Co iOS to iOS
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 27 września 2016 - 21:56
Samsung bez wątpienia ma piękny wyświetlacz, super wygląd obudowy. Zagięte ekrany po bokach to mistrzostwo świata, choć kiedy korzystamy w jednej dłoni to nie sposób nie wcisnąć go przez przypadek.
Samsung niestety ma jedną i to najpoważniejszą wadę. Android z nakładką TW, który po kilku tygodniach potrafi pokazać swoje oblicze i lekkie lagi. Tego może zwykli ludzie nie widzą, którzy nigdy nie mieli na dłużej iPhone'a.
Dawałem wiele razy szanse temu producentowi, bo reszta to wg mnie nie ma startu do Samsunga, ale niestety po 1-2 miesiąca zawsze wracasz do iP. No cóż, po tym co Samsung teraz odwala ze swoimi klientami wiem, że już do nich nie wrócę.
No cóż, po tym tekście idealnie widzimy, że każdy inaczej widzi płynność
Ja rozumiem to tak:
Muzyka i Komputery
https://iro.myapple.pl
Napisano 27 września 2016 - 22:01
No nie da się ukryć, że na tym filmiku ładnie działa, ale to tylko kilkuminutowy filmik, który nic nie udowadnia. Miałem nie jednego Samsunga na TW jak dobrze wiecie i mam jakiś obraz jeśli chodzi o działanie. Niestety płynność TW do iOS jeszcze brakuje. Fakt, na początku działa wyśmienicie, jednak wystarczy kilka tygodni i zainstalowanych kilkadziesiąt oficjalnych programów i niestety wychodzą klocki.
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 27 września 2016 - 22:23
No nie da się ukryć, że na tym filmiku ładnie działa, ale to tylko kilkuminutowy filmik, który nic nie udowadnia. Miałem nie jednego Samsunga na TW jak dobrze wiecie
i mam jakiś obraz jeśli chodzi o działanie. Niestety płynność TW do iOS jeszcze brakuje. Fakt, na początku działa wyśmienicie, jednak wystarczy kilka tygodni i zainstalowanych kilkadziesiąt oficjalnych programów i niestety wychodzą klocki.
Miałem iPada na iOS6 (pisałem o nim na blogu). Od 2011 mam tego Samsunga. Nie wywalałem oficjalnych programów. Mam na nim zainstalowane 81 dodatkowych aplikacji i od 5 lat działa mi tak samo dobrze, jak napoczątku. Więc nie jest to kilka tygodni, a ponad 250 tygodni.
Użytkownik Iro edytował ten post 27 września 2016 - 22:27
- effe lubi to
Muzyka i Komputery
Napisano 27 września 2016 - 22:29
To brawo, to się chwali Jesteś ewenementem.
Ja i inni na globie nie mieli takiego szczęścia
Po powrocie na iPhone'a zawsze czułem to samo, czyli mega ulgę "jak to gładko chodzi"
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 27 września 2016 - 22:43
To brawo, to się chwali
Jesteś ewenementem.
Ja i inni na globie nie mieli takiego szczęścia
Po powrocie na iPhone'a zawsze czułem to samo, czyli mega ulgę "jak to gładko chodzi"
Mój Nexus 7 też chodził dobrze, Do tego stopnia, że był dla mnie wygodniejszy od iPada MINI i iPada 4. Niestety po updacie do Androida 5 przestałem go używać, bo mulił jak iPhone 4 z najnowszym iOS.
Muzyka i Komputery
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych