Ja jeszcze do wczoraj chciałem brać SE ale jak zacząłem wszystko liczyć to mi wyszło, że po dwóch latach najtaniej mnie wyniesie iPhone 7. I chyba go zamówię.
Galaxy S7 Edge vs iPhone 7
Napisano 16 września 2016 - 20:39
Napisano 16 września 2016 - 20:40
W mojej opinii cały czas iOS przewyższa Androida w funkcjonalności, głośnikach, aplikacjach, szybkości, niezawodności etc. niestety jedyna sprawa jaka przewyższa w Samsungach to ich genialne aparaty. iPhone 7 który miał być genialnym dzieckiem Apple, świetnie robiącym zdjęcia, robi je nieznacznie lepiej od iPhone 6S. W segmencie fotografii mobilnej króluje S7 EDGE & (wybuchający) NOTE 7.
Napisano 16 września 2016 - 21:11
Napisano 16 września 2016 - 21:24
Apl Riwjews Pe El, fajny chłopak, dobra jakość, rzetelnie, natomiast cóż można powiedzieć o Plusie. Wybrałbym tylko ze względu na zapotrzebowanie większego ekranu.
Napisano 17 września 2016 - 15:07
iPhone miażdży Samsunga? No nie sądzę.
S7 Edge ma genialną baterię, dużo lepszą od 6S i 7, aparat podobnie, a szybkość urządzeń jest na takim samym poziomie. Poza tym, dużo taniej możesz go dostać i praktycznie od ręki. Mam porównanie z 6S i naprawdę, w porównianiu do S7 wypada blado i wybrałem go nawet mimo tego, że mam MacBooka, co by poniekąd mogło wskazywać na wybór iPhone.
S7E to kompaktowość przy dużym 5,5 calowym ekranie, świetna bateria i aparat (ten autofocus...).
MacBook Pro Retina 13" 2015/8GB/256GB, iPhone 7 Plus 128GB Matte Black
Napisano 17 września 2016 - 15:27
Miałem SGS7edge, później Note7. Ani w jedym ani w drugim bateria nie powalała. iP6s nie ma doskonałej, ale trzyma podobnie, iP6s z plusem to już bije każdego Samsunga nie tylko pod względem braku samozapłonów
ale wytrzymałości na 1 ładowaniu ![]()
- Aastelix lubi to
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 17 września 2016 - 15:32
Nawet nie żartuj z tym, że iP6S ma podobną baterię jak S7E, bo obłudnie kłamiesz. Posiadałem 6S kilka tygodni temu i tam bateria jest słabsza, niz w HTC 10, a HTC nie ma startu bateryjnie do S7E. Przykro to pisać, ale jesteś straszna chorągiewką. jak napalisz się na Samsunga i poużywasz chwilę to cacy, super, a jak wracasz do iP to nagle iP bezdyskusyjnie mega, lepszy niż Samsung, a zalety samsunga sa nagle dewaluowane i pomijane. Śmiech na sali, tyle powiem.
Napisano 17 września 2016 - 16:10
Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, AirPods 2, Apple Watch Series 3
Napisano 17 września 2016 - 16:16
Nawet nie żartuj z tym, że iP6S ma podobną baterię jak S7E, bo obłudnie kłamiesz. Posiadałem 6S kilka tygodni temu i tam bateria jest słabsza, niz w HTC 10, a HTC nie ma startu bateryjnie do S7E. Przykro to pisać, ale jesteś straszna chorągiewką. jak napalisz się na Samsunga i poużywasz chwilę to cacy, super, a jak wracasz do iP to nagle iP bezdyskusyjnie mega, lepszy niż Samsung, a zalety samsunga sa nagle dewaluowane i pomijane. Śmiech na sali, tyle powiem.
Nie unoś się, może meliski se zaparz
Wielokrotnie mając już SGS7 pisałem na forum androida jaki problem największy miałem i nie tylko ja. Właśnie jeśli chodzi o baterie. Polecali mi powyłączać większość funkcji, usunąć/wyłączyć programy itp hehe śmiech na sali telefon za 3k a ja mam wyłączać wszystko co się da.
Ale OK też tak zrobiłem co opisywałem w tematach o baterii. Niestety guzik to dało.
Z Note 7 na początku wydawało się, że jest lepiej, ale to tylko złudzenie. Telefon od 7:00-12:00 potrafił zgubić sam ok 20-25% to jest absurd.
Nie mówię, baterie mają lepszą, ale android zżera ją jak głupi.
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 17 września 2016 - 16:16
Użytkownik madhunt3r edytował ten post 17 września 2016 - 16:16
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 17 września 2016 - 17:54
effe czytając twoje wcześniejsze posty to s7 edge był panem świata telefonów i nagle powróciłeś do iphone i zacząłeś żalić się na samsunga? ![]()
Napisano 17 września 2016 - 18:02
Laki, Samsung zawsze się wydaje doskonały na początku, później wychodzi "szydło" z worka.
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 17 września 2016 - 18:06
Takie tam 3 posty pana effe na temat S7E z całkiem niedawna
:
Sami oceńcie.
Napisano 17 września 2016 - 18:06
Chyba, że tak. Mi się w Samsungu podoba aparat, micro-sd oraz cena. Celuję w iP7, bo zawsze się ujaram przy premierze, a potem coraz bardziej mnie denerwuje.
Co nie zmienia faktu, że moim zdaniem porównująć S7 Edge i iPhone 7 wygrywa ten pierwszy.
Napisano 17 września 2016 - 18:11
WOW cieszę się, że tak lubisz moje posty i Cię to bardzo interesuje co piszę aż sobie wyszukałeś
Pochlebiasz mi ![]()
Samsung to bardzo dobry sprzęt jednak niestety na krótką metę. Fajnie działa tydzień, dwa później zaczynają się niedociągnięcia.
Cóż tak bywa.
Co do baterii to dalej uważam, że android bardzo słabo nią zarządza. Nawet pewna osoba w gorącym temacie o Note to zauważyła a to fan Samsunga ![]()
Niestety Samsung kiedyś był słaby, później zaczęli dawać radę aż do dzisiaj kiedy wypuścili największy bubel w historii telefonów komórkowych.
Wybuchające baterie czy słynna wada, która ucegla telefon sławny bootloop całkowicie skreśla ten model.
SGS7 jak słyszymy pod tym względem też nie lepszy
![]()
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 17 września 2016 - 18:26
Nieprawda, bo przynajmniej miesiąc miałes i chwaliłeś S7E, a wtedy Ci tak nie zwolnił, więc nie pisz o tygodniu
Twoje zauważone rzekome wady S7E :
- słabiej zoptymalizowane aplikacje, mniej funkcjonalne
- słabszy TiD - nie zawsze reaguje na nasz palec
- nie do końca płynna klawiatura np. w SMS
- airdroid niby dobrze się synchronizuje, ale musimy pamiętać o odświeżeniu aplikacji oraz włączonej na SGS
- brakowało mi przede wszystkim 3D touch, jak dla mnie świetna opcja zwłaszcza podczas szybkiego wybierania osoby, do której chcemy zadzwonić (iOS10 już możemy sobie wybrać ulubione osoby), czy szybkie uruchomienie dokumentu z numbers lub pages.
1. Hmm. Spotify w iP ma nienaturalnie powiększone menu ( te wysuwane z lewej strony ) w swojej aplikacji i będąc w danej playliście nie można usunąc piosenki, a w Androidzie można.
2. Trochę wyssane z palca. Wszyscy recenzenci dobrze oceniają ten czytnik. Słabe były w Xperiach czy ten wolny z iP5S/SE.
3. To zewnętrzna aplikacja chłopie, a nie ficzer systemowy samsunga ... ![]()
4. To są ewidentne ficzery z iOS/iP, a nie wada Samsunga. Tak samo można wymieniać całą litanię oczywistych braków w iOS, które sam wypisałeś, ale nie pamięta wół jak cielęciem był.
Żenada ogólnie.
Napisano 17 września 2016 - 18:26
PMietam jak dzis, ze S7 byl najlepszy, potem cos Ci nie pryknelo i iphone super, potem byl krotki epizod z 7 note, nie wierzyles ze wybuchaja bo byl najlepszy na swiecie w tej chwili, za chwile cos zniwu pryknelo i .... Dalej nie wiem co, pewnie ip7, nie wiem bo przestalem czytac co piszesz bo zmieniasz zdanie jak dziki dzik
Użytkownik czesiekwiesiek edytował ten post 17 września 2016 - 18:33
Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, AirPods 2, Apple Watch Series 3
Napisano 17 września 2016 - 18:31
Niechcący zapomniałem odnieść się do klawiatury. Cóż, być może jest coś na rzeczy, choć u siebie w S6 tego absolutnie nie zaobserwowałem. Ba, nawet nie ma takich wpisów czy wzmianek na ten temat w działach S7/S7Ena pewnym ogromnym forum. A braku przecinka na wierzchu w klawiaturze w iOS nawet nie wiem jak skomentować. No i w Androidzie masz gigantyczny wybór lepszych, alternatywnych klawiatur ![]()
Napisano 17 września 2016 - 20:59
iP7 przynajmniej nie wybuchł ![]()
Napisano 17 września 2016 - 21:26
S7E też nie.
Napisano 17 września 2016 - 21:31
S7E wielokrotnie wybuchł już. Wystarczy poczytać w google. Nawet o tym w CNN u nas mówili. Niestety nie tylko Note7 wybucha.
Napisano 17 września 2016 - 21:36
z tym się zgodzę, że s7 wybucha. kur## jak można tego nie przypilnowaćLOL
Napisano 17 września 2016 - 21:44
A to przepraszam, nie wiedziałem ![]()
Napisano 17 września 2016 - 21:48
Samsung ma przesrane na całym świecie ich i tak beznadziejna sprzedaż flagowców teraz to już runie na pysk całkowicie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych