Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy ubezpieczacie swoje iPhony?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 DMCK

DMCK
  • 211 postów

Napisano 11 września 2016 - 21:17

Pozwolę sobie w osobnym wątku zadać pytanie:

Chciałem Was jeszcze o jedną sprawę zapytać. Sklep w którym zamierzam kupić SE oferuję naprawdę całkiem poprawne ubezpieczenie przed uszkodzeniami, awariami, zalaniem czy kradzieżą. Cena za 3 letnią ochroną wynosi 600 zł. 30% ceny sprzętu. Ktoś z Was korzysta z takiej opcji? Koszt wymiany wyświetlacza w iSpocie to 649 zł i ciekaw jestem czy częstsze inne naprawy/uszkodzenia niż stłuczony ekran Wam się kiedykolwiek przytrafiły?

http://myapple.pl/fo...6s/?p=2080906

#2 mateusxzz

mateusxzz
  • 242 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 września 2016 - 21:34

A jakieś kruczki maja. Bo mnie strasznie namawiali w iSpocie na ich ubezpieczenie z PZU ale po przeczytaniu całości wyszło, ze najpierw zrobią wszystko żeby jednak nie dać użyć ubezpieczenia i wziąć z mojego portfela jak najwiecej. Wiec nie skorzystałem. Natomiast jeśli jest ok to wydaje się ciekawa opcja, zwłaszcza ze teraz iSpot ma najtańsza wymianę ekranu. Dziwnym trafem w iMadzie ceny wymiany skoczyły o 100zl (pół roku temu zapłaciłem 689zl, a teraz nagle wymiana kosztuje 749) a w iDream wciąż są wysokie.

#3 maciek5s

maciek5s
  • 1 108 postów
Napisano 11 września 2016 - 21:36

Kiedyś ktoś znajomy ubezpieczył iPhone za grube pieniądze, a gdy spadł na ziemię i pękła szybka okazało się, że tego ubezpieczenie nie obejmuje, dlatego warto czytać drobny druk i wszystkie kruczki.

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

#4 DMCK

DMCK
  • 211 postów

Napisano 11 września 2016 - 21:47

Dzwoniłem dziś w sprawie ubezpieczenia PZU bardzo słabe warunki i bardzo wysoka cena. Ponad 300 zł dla sprzętu o wartości 2649 zł.

Co do małego druczku to doczytałem dokładnie i poza amortyzacją nie ma specjalnie wyłączeń odpowiedzialności poza tymi podstawowymi czyli działania wojenne etc.

#5 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 11 września 2016 - 23:14

Dzwoniłem dziś w sprawie ubezpieczenia PZU bardzo słabe warunki i bardzo wysoka cena. Ponad 300 zł dla sprzętu o wartości 2649 zł.

Co do małego druczku to doczytałem dokładnie i poza amortyzacją nie ma specjalnie wyłączeń odpowiedzialności poza tymi podstawowymi czyli działania wojenne etc.

Ale PZU chyba akurat uwzględnia naprawę ekranu w ASA.

..., zwłaszcza ze teraz iSpot ma najtańsza wymianę ekranu. Dziwnym trafem w iMadzie ceny wymiany skoczyły o 100zl (pół roku temu zapłaciłem 689zl, a teraz nagle wymiana kosztuje 749) a w iDream wciąż są wysokie.

A pytałeś w iSpocie ile faktycznie kosztuje wymiana ekranu, bo wygląda na to że wraz z obniżką cen iP poszły w górę ceny wymiany ekranów (a jak poszły w górę to raczej we wszystkich serwisach) tylko iSpot nie zmienił jeszcze ceny na stronie. 649zł. wisiało jeszcze w czasach kiedy inne serwisy miały 550-600zł.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#6 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 12 września 2016 - 09:32

Ja telefonów nie ubezpieczam, bo jak się wczytałem w umowy tych ubezpieczeń to w 70% moje zniszczenia nie są obejmowane przez umowy, a że pozostałe 30% nigdy mi się nie zdarzyło to po prostu nie kupuję ubezpieczeń, a szkło i etui oryginalne :).

MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2

#7 mateusxzz

mateusxzz
  • 242 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 września 2016 - 09:59

Właśnie otrzymałem maila od iSpotu. Nie podnieśli ceny. Zatem wszystkie inne podniosly a iSpot nie. :)

gb4nXeC.png

Ale PZU chyba akurat uwzględnia naprawę ekranu w ASA.

A pytałeś w iSpocie ile faktycznie kosztuje wymiana ekranu, bo wygląda na to że wraz z obniżką cen iP poszły w górę ceny wymiany ekranów (a jak poszły w górę to raczej we wszystkich serwisach) tylko iSpot nie zmienił jeszcze ceny na stronie. 649zł. wisiało jeszcze w czasach kiedy inne serwisy miały 550-600zł.

#8 DMCK

DMCK
  • 211 postów

Napisano 12 września 2016 - 10:14

Dzięki Mateuszu. Czy jak będę miał telefon od opa to też się nim zajmą prawda? Czy musi być kupiony w iSpocie?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych