iPhone 7/7Plus opinie i wrażenia
Napisano 14 marca 2017 - 10:11
Napisano 14 marca 2017 - 11:43
Ja zwykłą 7 czarny mat używałem od premiery bez etui i jak sprzedawałem niedawno to wyglądała jak nowa.
Od kilku tygodni mam 7Plus w czarnym macie i też noszę bez żadnego etui - na razie zero śladów użytkowania.
Miałem za to inny problem z pierwszym 7 Plusem - nie działał główny mikrofon. Po drugiej stronie słychać było jedynie szum. Telefon wymieniłem i jak na razie jest ok.
BTW - dla wszystkich, którzy boją się rozmiarów Plusa - do wielkości Plusa przyzwyczaiłem się już po 2 dniach. Bałem się, że nie ogarnę takiej patelni ale naprawdę po tym czasie nie odczuwam żadnego dyskomfortu związanego z większym telefonem. Teraz w życiu bym nie wrócił do mniejszego brata. Jeśli więc ktoś ciągle się zastanawia, radzę dać mu szansę. Ja jestem bardzo zadowolony z tej zmiany.
- MasterM lubi to
iPhone 13 Pro Max / Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.
Napisano 14 marca 2017 - 12:03
Ja zwykłą 7 czarny mat używałem od premiery bez etui i jak sprzedawałem niedawno to wyglądała jak nowa.
Od kilku tygodni mam 7Plus w czarnym macie i też noszę bez żadnego etui - na razie zero śladów użytkowania.
Miałem za to inny problem z pierwszym 7 Plusem - nie działał główny mikrofon. Po drugiej stronie słychać było jedynie szum. Telefon wymieniłem i jak na razie jest ok.
BTW - dla wszystkich, którzy boją się rozmiarów Plusa - do wielkości Plusa przyzwyczaiłem się już po 2 dniach. Bałem się, że nie ogarnę takiej patelni ale naprawdę po tym czasie nie odczuwam żadnego dyskomfortu związanego z większym telefonem. Teraz w życiu bym nie wrócił do mniejszego brata. Jeśli więc ktoś ciągle się zastanawia, radzę dać mu szansę. Ja jestem bardzo zadowolony z tej zmiany.
Twoje słowa są dowodem na to, że problem z odpryskami dotyczy tylko ograniczonej ilości użytkowników, najprawdopodobniej jednej serii produkcyjnej.
Napisano 14 marca 2017 - 12:05
Czyli wygląda na to, że poszła jakaś seria z błędem produkcyjnym. Inaczej ciężko to wytłumaczyć.
Bardzo prosto to wytłumaczyć. Kilka osób, które ewidentnie nie dbało o telefon uszkodziło je fizycznie, nie jest trudno takie efekty osiągnąć. A następnie żeby zrobić gówno burze w internecie wrzucali takie zdjęcia po różnych forach i się rozeszły po całym necie.
Napisano 14 marca 2017 - 22:58
Myślę, że to trochę przesadzona opinia. Mogło być coś nie tak z jakąś częścią urządzeń. Chętnie kupiłbym srebrnego iPhona 7 gdyby nie fakt, że nie podoba mi się biały front.Bardzo prosto to wytłumaczyć. Kilka osób, które ewidentnie nie dbało o telefon uszkodziło je fizycznie, nie jest trudno takie efekty osiągnąć. A następnie żeby zrobić gówno burze w internecie wrzucali takie zdjęcia po różnych forach i się rozeszły po całym necie.
- krissos lubi to
Napisano 14 marca 2017 - 23:51
Tylko ja mam wrażenie, ze ekran w 7 jest gorszy względem 6s? Cieplejsza biel, jasnosc ktora miała być większa jest porównywalna i jak patrzy się od dołu robi się taka poświata (kąty widzenia). Może to kwestia szkła, kupiłem juz z nałożonym i po palcowaniu widzę, że nie jest ono najwyższych lotów.
Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb MacBook Pro M1 13 16gb 256gb AirPods 2
Napisano 15 marca 2017 - 10:35
Tylko ja mam wrażenie, ze ekran w 7 jest gorszy względem 6s? Cieplejsza biel, jasnosc ktora miała być większa jest porównywalna i jak patrzy się od dołu robi się taka poświata (kąty widzenia). Może to kwestia szkła, kupiłem juz z nałożonym i po palcowaniu widzę, że nie jest ono najwyższych lotów.
Co do samego porównania z 6s się nie wypowiem, bo nie mam, ale biel może być chłodniejsza lub cieplejsza i żadna z nich nie jest ani gorsza ani lepsza. To raczej kwestia osobistych preferencji. Tak samo, jak z żarówkami (ja wolę te z cieplejszą barwą).
Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 15 marca 2017 - 12:03
Napisano 19 marca 2017 - 00:51
Taka ciekawostka, kolega oddał swojego 7 Plus do serwisu Apple, bo nie podobała mu się krótka praca baterii. Oddali telefon, po kilku dniach i w sumie ta bateria nie jest najważniejsza tylko to, że telefon nie ma dwóch dolnych śrubek. Tych, pomiędzy którymi jest port lightning. Dzisiaj przez przypadek odkryłem ten feler w telefonie kolegi. Whisky wyostrza wzrok hehe. W sumie błaha rzecz, bo telefon działa normalnie, nic nie lata, ekran się nie rusza, ale sam fakt. W poniedziałek pójdzie telefon do Apple i jestem ciekaw co będzie powiedziane
Osobiście nie widzę najmniejszej różnicy.
Użytkownik awakeman edytował ten post 19 marca 2017 - 00:50
Napisano 20 marca 2017 - 12:49
Jak używam 7 to w żaden sposób mi to nie przeszkadza i nie widzę różnicy, natomiast jak porównam to z żony 6s to faktycznie ekran w mojej 7 jest cieplejszy (w moim odczuciu gorzej wygląda).
iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV
Napisano 20 marca 2017 - 13:36
Polecam ten sposób, teraz biel jest tak samo chłodna jak w 6s.
- MasterM lubi to
Napisano 20 marca 2017 - 14:08
Sam tego sposobu używam i problemu nie ma.
Napisano 20 marca 2017 - 17:42
iPhone 11
Napisano 20 marca 2017 - 22:06
Jak siedzisz pół dnia w telefonie to rozumiem ale ja nie mogę patrzeć na żółty "biały".
- mikoko lubi to
Napisano 20 marca 2017 - 22:08
Po to, żeby kolor biały był wyświetlany jako biały, a nie żółty.
Jakoś nie potrafię patrzeć na ten zasikany ekran.
Napisano 21 marca 2017 - 09:55
Po to, żeby kolor biały był wyświetlany jako biały, a nie żółty.
Jakoś nie potrafię patrzeć na ten zasikany ekran.
"Nie istnieje wyłącznie jedna konkretna barwa biała, lecz pewien zakres odcieni od barwy lekko zażółconej bieli do bieli zaniebieszczonej, inaczej mówiąc od bieli ciepłej do bieli chłodnej."
To akurat za Wikipedią, ale to jest jak najbardziej poprawna informacja. Rozumiem, że biel bardziej niebieska może Ci się podobać bardziej od żółtej ale to nie znaczy, że jest ona bielsza.
Napisano 21 marca 2017 - 11:29

Napisano 21 marca 2017 - 12:45
"Nie istnieje wyłącznie jedna konkretna barwa biała, lecz pewien zakres odcieni od barwy lekko zażółconej bieli do bieli zaniebieszczonej, inaczej mówiąc od bieli ciepłej do bieli chłodnej."
To akurat za Wikipedią, ale to jest jak najbardziej poprawna informacja. Rozumiem, że biel bardziej niebieska może Ci się podobać bardziej od żółtej ale to nie znaczy, że jest ona bielsza.
Masz rację, są różne odcienie białego, bardziej chodziło mi o moją osobistą definicje bieli. Po prostu chłodniejsza biel jest w moim odczuciu milsza dla oka.
Napisano 21 marca 2017 - 14:18
Jak się podobają nowe czerwone iPhony?
Mnie się podobają, szkoda tylko, że przód nie jest czarny - byłoby mega imo.
Napisano 21 marca 2017 - 16:19

Napisano 22 marca 2017 - 08:33
MKBHD już zrobił unboxing
Na filmie wygląda nawet lepiej niż na zdjęciach. Jest też tip jak zrobić czarny front
Napisano 22 marca 2017 - 08:40
ja bym zmienił swojego miesięcznego Jet Black na Product Red ale tak dopłacając max 200zł a to raczej nierealne nie mniej jednak gdyby ktoś był zainteresowany to priv
nie jest on może jakiś dużo ładniejszy od Jet Black ale ja po prostu tak mam uwielbiam kupować u Apple Product Red bo kupuje coś co i tak bym kupił a przy okazji jakiś promil tej kwoty komuś pomaga...... Cóż może 8 też będą Product Red
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 22 marca 2017 - 10:13
a przy okazji jakiś promil tej kwoty komuś pomaga......
O właśnie, czy są gdzieś jakiekolwiek dostępne informacje na ten temat? Czyli ile konkretnie?
Napisano 22 marca 2017 - 10:29
O właśnie, czy są gdzieś jakiekolwiek dostępne informacje na ten temat? Czyli ile konkretnie?
W zależności od produktu: Timeline.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Napisano 22 marca 2017 - 16:27
Spodziewałem się czegoś w rodzaju 1-2$, a tu proszę. Prawdopodobnie z 7 Plusa będzie to jakieś 30$. Sporo
iPhone X iPad Pro 12,9 Pencil Macbook Pro 13" Retina Watch Steel
Napisano 25 marca 2017 - 14:35
Witam, czekam na swojego nowego iPhone 7 plus silver 32gb, przesiadka z One Plus 3T jak dla mnie najlepszy telefon z androidem ale ciagnie mnie do iOS poniewaz uzywam od paru lat macbooka pro retina i jakos sie przyzwyczailem.
Ostatni model jaki mialem rok temu to iPhone 6s plus, uzywam ipada air 2, moja dziewczyna ma iPhona 6 plus i jak na dwa lata trzyma sie dobrze a moja mama iPhone SE 16 gb i tez bardzo zadowolona.
iPhone X 64GB Space Gray MacBook Pro 15 Retina 2013 late iPad Air 2 16GB
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych