Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * - - 14 głosy

iPhone 7/7Plus opinie i wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2993 odpowiedzi w tym temacie

#2551 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 22 lutego 2017 - 21:40

No i hissing noise nadal króluje przy filmie w 4k mam ciągłe PIIIIIIIII prawie jak w tv przed 23 :P ciekawe czy ten dźwięk będzie obecny przy słuchaniu muzyki przez słuchawki przewodowe..... nie będę z tym walczył bo to kwestia nowego super hiper wydajnego chipsetu A10 :D są 3 czy 4 takie wady w tym modelu że to naprawdę smutne......... ale cóż taki life :D   

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#2552 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 lutego 2017 - 00:17

Ja nie kupuje telefonu po to, aby siedzieć w Starbuniu i pokazywać że mam onyx. Telefon ma się podobać przede wszystkim mi, a że go zabezpieczam etui to w czym problem, bo nie rozumiem? Rozpacz to jest wtedy, jak się czyta że jak uważasz inaczej to jesteś mniej więcej imbecylem. Słabe to jest. Dla mnie możecie kupić onyxa i rzucać nim z balkonu np. z 5 piętra, albo położyć na stole aby wszyscy na niego patrzyli...

iPhone 15 Pro Max | iPhone 12 | Apple Watch Ultra | MacBook Pro 16" | MacBook Pro 14"

#2553 Skinneq

Skinneq
  • 117 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 lutego 2017 - 01:55

Ja nie kupuje telefonu po to, aby siedzieć w Starbuniu i pokazywać że mam onyx. Telefon ma się podobać przede wszystkim mi, a że go zabezpieczam etui to w czym problem, bo nie rozumiem? Rozpacz to jest wtedy, jak się czyta że jak uważasz inaczej to jesteś mniej więcej imbecylem. Słabe to jest. Dla mnie możecie kupić onyxa i rzucać nim z balkonu np. z 5 piętra, albo położyć na stole aby wszyscy na niego patrzyli...

Dokladnie, zgadzam sie w 100%. Ja mam Jet Blacka z naklejona folia przezroczysta i wyglada idealnie, jak wyjety prosto z pudelka :D. Ludzie smiejacy sie z innych, ze dbaja o telefon za ponad 3k sa naprawde ladnie mowiac idiotami. Moim skromnym zdaniem nie kazdy tutaj wymienia iPhona co roku, oraz nie ma pieniedzy, ktore moze sciagac sobie z drzewa. Dbam, poniewaz lubie porzadek, nie jest to tania zabawka i chce, aby nowy przyszly wlasciciel rowniez mial okazje cieszyc sie z nienaruszonego designu. Osobiscie nic zlego w tym nie widze.

@AD2
U mnie w dalszym ciagu nie wystepuja problemy typu zolty ekran, czy hissing gate. Jedyna przypadlosc jaka dotad zauwazylem jest calkiem spory spadek pracy na baterii w 7 Plusie. Sa dni kiedy telefon potrafi trzymac naprawde dlugo, a kiedy indziej po prostu pada w oczach. Wystarczy zrobic hard reset i wszystko wraca do normy, Moze to wina IOSa. Nie mam zielonego pojecia. Narzeczona w tym samym modelu rowniez posiada taka wade.

Komputer: MacBook 12'' 2016 Space Gray
Telefon: iPhone X Silver

#2554 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 lutego 2017 - 07:39

"albo położyć na stole aby wszyscy na niego patrzyli..." nikt normalny nie będzie wpatrzony w telefon wraz ze ślinotokiem. Rozumiem, kupiłeś iPhone ale nadal to tylko telefon który mają miliony i który niczym nie wyróżnia się. Możesz go zabezpieczyć, a po powrocie do domu zdjąć case i wzdychać do niego ale bądź poważny i zachowaj to dla siebie, nie każdy musi wiedzieć co w domu robisz z telefonem w czasie wolnym tak samo czy jesz na śniadanie kanapki z szynką czy serkiem.

#2555 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 23 lutego 2017 - 08:49

Spokojnie ja mam Jet Blacka i też go trzymam w pokrowcu i nie czuje żeby to była jakaś profanacja każdy kupuje co chce i używa jak chce większość moich znajomych nawet nie wie że mam iPhone'a :D Cytując Kubę Klawitera z recenzji goophone i7 "jeśli wydaje Ci się że smartphone decyduje o Twojej wartości to nie ma w tobie żadnej wartości".......   

#2556 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 lutego 2017 - 09:56

"albo położyć na stole aby wszyscy na niego patrzyli..." nikt normalny nie będzie wpatrzony w telefon wraz ze ślinotokiem. Rozumiem, kupiłeś iPhone ale nadal to tylko telefon który mają miliony i który niczym nie wyróżnia się. Możesz go zabezpieczyć, a po powrocie do domu zdjąć case i wzdychać do niego ale bądź poważny i zachowaj to dla siebie, nie każdy musi wiedzieć co w domu robisz z telefonem w czasie wolnym tak samo czy jesz na śniadanie kanapki z szynką czy serkiem."

Seriously? Nie masz się do czego przyczepić widzę. Proponuję ignorować posty, które są "poniżej Twojego poziomu". Natomiast jeśli masz taką comiesięczną przypadłość, to są na to leki, ewentualnie pomoc lekarska. Pozdrawiam!

Użytkownik Hubson83 edytował ten post 23 lutego 2017 - 09:57

• Molimo lubi to

iPhone 15 Pro Max | iPhone 12 | Apple Watch Ultra | MacBook Pro 16" | MacBook Pro 14"

#2557 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 lutego 2017 - 10:39

Po prostu nie róbmy z tematu szamba, proste. 

#2558 marioosh666

marioosh666
  • 229 postów

Napisano 23 lutego 2017 - 17:33

nie będę z tym walczył bo to kwestia nowego super hiper wydajnego chipsetu A10 :D są 3 czy 4 takie wady w tym modelu że to naprawdę smutne.........

To nie są wady tylko ficzery tak jak kiedyś świecące kółka w pierwszych LCDekach Samsunga. Nie było widać logo, ale nie dało się wyłączyć kółek bo na obudowie nie było fizycznego przycisku power, więc na pierwszy rzut oka było wiadomo co to za telewizor. Tak samo dzisiaj - celebryta kręci video, wrzuca na YT, oglądając video fan słyszy pisk w tle i już wie, że jego idol używa iPhone' a, więc on też natychmiast musi go mieć niezależnie od okoliczności  :)

Rozpacz to jest wtedy, jak się czyta że jak uważasz inaczej to jesteś mniej więcej imbecylem.

Rozpacz to była jak SE miał identyczny design jak 5S i ludzie wydawali na niego 2 500 PLN , a pomimo tego byli posądzani przez otoczenie o użytkowanie przestarzałej 5S :(

nie każdy musi wiedzieć co w domu robisz z telefonem w czasie wolnym tak samo czy jesz na śniadanie kanapki z szynką czy serkiem.

Jeżeli chodzi o to drugie to mój ksiądz proboszcz był bardzo ciekawy szczególnie przy piątku ;)

#2559 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 23 lutego 2017 - 18:10

a jak wychodzicie z domu, to bierzecie ze sobą te telefony, czy jednak strach bo drogie i nie daj borze ktos ukradnie? 

spojrzcie na te posty z odrobiną dystansu, to zobaczycie jak żałosne są momentami. co innego dbać - też to robię! - moja 7 nigdy nie podróżuje w kieszeni z czymkolwiek innym chociażby, a co innego odstawiać cyrki. po co kupujecie cienki, smukly, lekki (+ błyszczący jak jet black) telefon? żeby pakowac go w pokrowce, oklejac jakimis foliami? to po co wam ten blyszczacy, smukly, lekki telefon, skoro taki jest tylko jak na 5 minut wyciagacie go wieczorkiem z tego ochronnego szmelcu zeby podlaczyc do ladowarki. 

to jest towar wybitnie masowy, a skaczecie wokol niego jak wokol ksiezniczki z bajki. nerwicy się chyba mozna nabawic, skoro na kazdym kroku czycha niebezpieczenstwo w postaci potencjalnej rysy, albo nie daj borze - upadku.

wybaczcie, ze wydawanie niemalych pieniedzy, na cos co ewidentnie nie spelnia waszych oczekiwan, skoro zaraz po wyjeciu z pudełka, modyfikujecie to (w dodatku w taki januszowy sposób ) wydaje mi się idiotyczne. 

Użytkownik 303 edytował ten post 23 lutego 2017 - 18:10

#2560 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 lutego 2017 - 18:26

Konkretnie i na temat. 

#2561 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 lutego 2017 - 18:46

Zgadzam się z 303 w 100%. 

Kupowanie tak ładnego telefonu jakim jest Jet Black czy inny np. SGS edge itp i pakowanie go w etui to delikatnie mówiąc jest śmieszne. 

Rozumiem, jak ktoś np. wyjeżdża lub pracuje w jakiś ekstremalnych warunkach to ok, ale po za tym to nie ma sensu.

Cieszcie się telefonem, a nie go ukrywacie. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#2562 krissolek

krissolek
  • 431 postów
  • SkądLubań/Wrocław

Napisano 23 lutego 2017 - 20:41

Dlatego istnieje coś takiego jak przezroczyste folie której samej używam. Telefon ma ochronę przed zarysowaniami, a błyszczy się tak samo jak po wyjęciu z pudełka.
Wolnoć Tomku w swoim domku.
Mnie osobiście jest po prostu żal wydanych pieniędzy jak sprzęt nie wyglada jak nowy. Sprawa ma się tak samo z samochodem.
Sporo osób posiadających auta droższe niż Dacia Sandero pokrywają samochód wartstwa ceramiczna.
To tęż jest głupota ?

 iPhone X  iPad Pro 12,9  Pencil  Macbook Pro 13" Retina  Watch Steel

#2563 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 lutego 2017 - 20:59

Jeśli to jest faktycznie folia, której praktycznie nie widać to jak najbardziej jest sens. Jednak jeśli ktoś kupuje Jet Black i pakuje w etui to delikatnie mówiąc średnio. Chyba, że jak napisałem pracuje w ekstremalnych warunkach, albo ciągle wypada z ręki. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#2564 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 23 lutego 2017 - 21:19

Proponuje w takim razie zamknac temat "w czym nosic".
  • Giallorosso lubi to

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#2565 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 23 lutego 2017 - 21:21

Szkoda tylko, że 7 i 7 plus są takie śliskie i nie łatwo o wyślizgnięcie z dłoni. Przy czym mniejsza siódemka jest trochę bardziej pewniejsza w chwycie przez swój kompaktowy rozmiar.

Nie uważam żeby jakiś case czy szkło na ekran było czymś złym. Nie wszyscy kupują telefon dla wyglądu, szpanu, poczucia wyższości czy jakiś specjalnych doznań organoleptycznych pod wpływem trzymania iPhone jak go fabryka stworzyła.
Dla niektórych może się liczyć to co jest w środku, czyli system, kultura pracy, wygoda itd.
Oczywiście każdy ma swój gust i poczucie estetetyki i jednym podoba się to a innym coś innego.

Ps. Nie znalazłem żadnego tematu gdzie byłaby dyskusjach I jakiś pokaz fotek z aparatów w 7 i 7 plus. Złe szukam czy mało kogo to interesuje?

iPhone 11

#2566 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 lutego 2017 - 21:24

Kocham ludzi, którzy piszą "po co kupować taki, bo jak tak uważam". Skoro tak uważasz to nie kupuj, proste. Ale to nie znaczy, że ktoś nie ma prawa napisać tutaj swoich spostrzeżeń, z użytkowania telefonu w konkretnej wersji. Czy ja Wam mówię, w co macie pakować telefon i jak go nosić? To jest jakaś abstrakcja...

303 napisz proszę do Tima, żeby w przyszłości nie produkował telefonów w kolorze Jet Black, bo Polacy masowo "pakują" je w etui. A przecież to jest skandal! Jak tak można w ogóle! Serio, zrób to bo ludzie tacy jak ja nigdy się nie opamiętają. Tylko kupują te etui i szpecą swoje telefony.

Ewentualnie na pudełku Jet Black, powinna być wielka czerwona kropa z napisem "Używanie w etui, grozi oskarżeniem o brak gustu".

Użytkownik Hubson83 edytował ten post 23 lutego 2017 - 21:30

#2567 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 23 lutego 2017 - 21:36

Poszlibyśmy tym sposobem w ślady przemysłu tytoniowego.

Jednym słowem, jak chcesz mieć iPhone to absolutnie bez etui a te wszystkie sklepy, hurtownie i przeróżne obudowy są dla fanów androida.
Niech każdy robi co chce. Mi też podoba się golas ale jak kiedyś miałem 6s i kiedyś taki golas wysunął mi się z kieszeni piersiowej koszuli bo lekko się pochyliłam przy samochodzie to czar prysł kiedy go podnosiłem z asfaltu. Jak komuś to wisi to jego sprawa. Ja jestem na to wyczulony.

iPhone 11

#2568 zorba

zorba
  • 156 postów

Napisano 23 lutego 2017 - 22:40

.................................... bo lekko się pochyliłam ............................................... Ja jestem na to wyczulony.

Już się pogubiłem   :P  :unsure:  ;)

#2569 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 24 lutego 2017 - 00:56

Taka tylko uwaga ode mnie, to nie tak że Polacy pakują iPhony w etui. Niemal wszystkie gwiazdy zza oceanu na fotkach z telefonem mają iPhony włożone w etui. Zawsze mnie to dziwi przy ilości posiadanych przez nie pieniędzy, no a jednak. W dużych miastach europejskich też zazwyczaj mają jednak ludzie te iPhony w kejsach. To tylko taka uwaga do dyskusji, ja nie mam zdania jaka postawa jest prawidłowa, każdy ma trochę racji. Ja sam noszę w etui ponieważ w moim przypadku wydatek na iPhona to bardzo dużo (student :P), widziałem nawet na własne oczy jak etui i szkło uratowały znajomemu te 2-3k, a w użytkowaniu czy coś jakoś bardzo mi nie przeszkadza. Oczywiście jakby to była część mojej miesięcznej wypłaty to bym nosił gołego. 

Użytkownik emeph edytował ten post 24 lutego 2017 - 00:59

#2570 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 24 lutego 2017 - 10:22

nie bardzo rozumiem co to kogo obchodzi w czym kto nosi telefon dla osób których ciekawią takie tematy podam że w jednyn z najnowszych odcinków Pan Kuba Wojewódzki wyciągną swojego iPhone'a z kieszeni swoich spodni którego to trzymał w ochydnym silikonowym pokrowcu no ale kto bogatemu zabroni..... :D ja nosze w ładnym czarnym skórzanym pokrowcu od Apple od tak po prostu dla spokoju sumienia że jak mi wypadnie z ręki albo spadnie ze stolika/biurka i poczuje oddziaływanie grawitacji to prawdopodobnie przeżyje :D  

Wracając do  tematów nieco bardziej użytecznych zrobiłem kilka testów niestety piski z procka dosyć wyraźnie słychać na filmach we wszystkich rozdzielczościach i delikatnie słychać przy rozmowach telefonicznych.  natomiast przy słuchaniu muzyki na słuchawkach przewodowych i normalnym użytkowaniu telefonu tego dźwięku w ogóle nie słychać. 

jako że nie spotkałem jeszcze egzemplarza który by w ogóle nie piszczał to nie będę go oddawał do Apple Online Store tylko jak będę w warszawie przejdę się do jakiegoś APR-A i zapytam co on na to:) wiem że większość urządzeń elektronicznych "tak ma" i jak przykładałem swoją 6s do ucha to jakieś syki też słyszałem ale telefon nie piszczał a już na pewno nie na tyle głośno aby ten pisk był wyłapywany przez mikrofon telefonu i obecny na filmach video.........    

Użytkownik _Artek_ edytował ten post 24 lutego 2017 - 10:28

#2571 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 24 lutego 2017 - 11:50

Świeżo przesiadłem się na 7 Plus i pierwsze wrażenia takie:
Animacje ciut tną, gorsze niż na 6S Plus, ale to pewnie przez dwa wolniejsze rdzenie, aparat lepszy, ale to też zależy od światła, zoom uważam jest super, dziwię się, że nikt prawie o tym nie wspomina, zobaczymy jeszcze zdjęcia robi w nocy. Drugi głośnik daje radę, jest faktycznie dużo głośniej, nowy Home też jest w porządku, ale trzeba się przywyczaić, jest inaczej. Zależy kto ile dołożył, ale moim zdaniem, gdy możesz dołożyć 500-600 zł to warto zmienić biorąc pod uwagę, że iPhone 8 ma podobno kosztować ponad 5000 zł. System 10.2.1

Użytkownik MasterM edytował ten post 24 lutego 2017 - 11:50

• Skinneq i Aastelix lubią to

#2572 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 lutego 2017 - 16:00

Taaaa, będzie kosztować pięć tysi, już to widzę!
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#2573 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 24 lutego 2017 - 16:24

W sensie, ze wiecej?

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#2574 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 lutego 2017 - 16:27

W sensie, ze wiecej?

pewnie, że mniej!
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#2575 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 24 lutego 2017 - 16:32

pewnie, że mniej!

Mniej to będzie kosztował 7S i 7S Plus, które zachowają ceny. Bariera 5k dla iPhona 8 wg mnie jak najbardziej zostanie złamana.

• MasterM i marioosh666 lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych