Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * - - 14 votes

iPhone 7/7Plus opinie i wrażenia

• Please log in to reply
2993 replies to this topic

#2526 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 12 February 2017 - 17:31

No i lipa jak przyzwyczaiłem się do żółtej bieli okazało się że ekran w moim iPhone 7 Plus ma trzy poziomy jasności na górze jest jasny w połowie ciemniejszy  a na dole najciemniejszy najbardziemij to widać przy przewijaniu wiadomości wygląda to okropnie i założę się że w cortlandzie też by mi to wymienili ale jako że nie minęło jeszcze 14 dni wymienie go w AOS będzie szybciej ale coś takiego pierwszy raz widzę.........

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#2527 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3838 posts

Posted 12 February 2017 - 19:34

Nieśmiało przypominam, że W TYM DZIALE NIE ZADAJEMY PYTAŃ - ZASADY.
Zainteresowanych zapraszam do odnośnych działów. Posty z pytaniami zostały stąd usunięte.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#2528 Damixs74

Damixs74
  • 252 posts
  • SkądPoznań/Cieszyn

Posted 13 February 2017 - 00:12

Normalne zachowanie 7'ki. Tym bardziej jeżeli masz włączoną synchronizację w tle + pocztę, FB, Messengera to nie jest to nic niezwykłego. Też mi tyle schodzi. Co do normalnego czasu działania to około 8 godzin to maksimum i to też jest norma. Staranie o wymiane raczej ci nic nie da bo procedura Apple co do wymiany mówi, że akumulator musi mieć poniżej 80% swojej pojemności fabrycznej (chyba że ostatnio się coś zmieniło), żeby wymienili urządzenie. Z tego co napisałeś i tylko na podstawie tego oddawanie do serwisu to wg. mnie strata czasu. Zawsze "małe" iP miały taką baterię. Plus'y to co innego tam bateria "trzyma" dużo dłużej.

Nie wiem, czy zauważyłeś, ale ja mówiłem o wyłączonym telefonie. Dlatego dziwi mnie, co mogło "zjeść" te 6%, skoro telefon był wyłączony. Co innego, jak schodzi te pare procent przez noc, kiedy telefon jest włączony. Co do czasów iP7 na baterii w użyciu, to większość sobie chwali i słyszę opinie, że trzyma 9-10h w użyciu, a mi się udało maksymalnie przy oszczędzaniu telefonu mieć lekko ponad 7h.

MacBook Pro Retina 13" 2015/8GB/256GB, iPhone 7 Plus 128GB Matte Black

#2529 Danioo

Danioo
  • 1057 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 13 February 2017 - 09:11

Jeżeli leżał wyłączony w temperaturze pokojowej to faktycznie trochę dziwne. Zawsze są odchyłki ale raczej +-2-3% a nie 6. Czas użytkowania kwestia indywidualna u mnie około 8 godzin. Raz więcej raz mniej. Zauważyłem ze nie tylko ja mam problem z łuszcząca się farbą. Na amerykańskich forach coraz więcej osób skarży się na tą przypadłość

iMac 21,5 Mid 2014 (1,4GHz,8GB,500GB) + 128GB SSD USB | MacBook Air 11 Early 2014 (1,4Ghz,4GB,256GB)

Samsung Galaxy S8 Arctic Silver / iPhone 7 Matte Black 32GB 

#2530 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 14 February 2017 - 09:56

Czy tez zaobserwowaliscien wyższe pingi na modemie intela który ma 7 i plus niż na 6s? Są o ok 10-20ms wyższe niż na poprzednich iPhone'ach.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#2531 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 February 2017 - 10:23

Nie.

madhunt3r czasami mam wrażenie, że ciągle szukasz dziury w całym. Nawet jakby byłaby różnica wpłynie to na Twoje użytkowanie? 

• kuba006 likes this

#2532 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 14 February 2017 - 10:24

Nie szukam. Wyrażam opinie jak jest.

#2533 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 February 2017 - 11:36

Pytanie, czy wpływa to na komfort Twojego użytkowania? Ja właśnie przetestowałem połączenie, PING: 3ms. :)

Edited by Molimo, 14 February 2017 - 11:36.

#2534 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 14 February 2017 - 11:37

Chodzi o LTE. Nie wpływa znacznie, ale lubię wiedzieć o różnicach.

#2535 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 14 February 2017 - 13:14

Pytanie, czy wpływa to na komfort Twojego użytkowania? Ja właśnie przetestowałem połączenie, PING: 3ms. :)

kolega chyba gra w FPSY na swoim 7 plusie :D

#2536 krissolek

krissolek
  • 431 posts
  • SkądLubań/Wrocław

Posted 14 February 2017 - 16:32

Ja z kolei zaobserwowałem u siebie znacząco obniżone prędkości po udostępnieniu internetu przez Hotspot.
Na iPhone przy 3G - 15 megabitów

Poprzez udostępniony internet z iP - 0.03 megabit

Problem nie występujący na 6S Plus jest nie ukrywam bardzo uciążliwy  <_<

 iPhone X  iPad Pro 12,9  Pencil  Macbook Pro 13" Retina  Watch Steel

#2537 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 February 2017 - 16:32

LTE Orange: 35ms, 4km od centrum Poznań. 

Mini Metro połączenie to podstawa. :D

#2538 Hubson83

Hubson83

• 903 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 20 February 2017 - 10:53

Prawie pół roku z 7 Plus i jednak wracam do mniejszego rozmiaru. Tak jak tu ktoś ostatnio pisał, Plus jest kompletnie nieporęczny, przynajmniej dla mnie. Źle mi się pisze, bo obawiam się aby telefon nie wypadł mi przypadkiem z ręki. Będę chciał sprzedać swojego 7 Plus Black 128GB, stan idealny więc jak ktoś coś to piszcie na priv. Zastanawiałem się też nad kolorem, jak oglądam onyxa w iSpocie to wygląda on bosko, ale jest duże ryzyko porysowania a ja na takie rzeczy zwracam uwagę. Wziałem onyx i matt, któryś zwrócę... :)

iPhone 15 Pro Max | iPhone 12 | Apple Watch Ultra | MacBook Pro 16" | MacBook Pro 14"

#2539 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 21 February 2017 - 11:53

Prawie pół roku z 7 Plus i jednak wracam do mniejszego rozmiaru. Tak jak tu ktoś ostatnio pisał, Plus jest kompletnie nieporęczny, przynajmniej dla mnie. Źle mi się pisze, bo obawiam się aby telefon nie wypadł mi przypadkiem z ręki. Będę chciał sprzedać swojego 7 Plus Black 128GB, stan idealny więc jak ktoś coś to piszcie na priv. Zastanawiałem się też nad kolorem, jak oglądam onyxa w iSpocie to wygląda on bosko, ale jest duże ryzyko porysowania a ja na takie rzeczy zwracam uwagę. Wziałem onyx i matt, któryś zwrócę... :)

Tak 7 Plus jest niewygodny poza domem i udowadnianie że jest inaczej mija się z celem ale myśle że plusy trochę przeważają nad minusami ja kupiłem pokrowiec od apple skórzany czarny i 7 plus leży w dłoni trochę lepiej co do kolorów to kwestia gustu ja polecam jet black +skórzane etui i mam de facto 2 w jednym jak wychodzę na dwór to de facto mam mat black jak siedzę w domu i mam ochotę popodziwiać jaki mam piękny telefon to wyjmuję go z pokrowca :D natomiast muszę się z kimś podzielić swoją radością że "w końcu" dostałem telefon którego ekran jest idealny...... szkoda że dopiero po 7 czy 8 wymianach ale lepiej późno niż wcale.........głośnik do rozmów delikatnie syczy ale tak było we wszystkich modelach jakie miałem więc "ten typ tak ma"  

jest jednak łyżka dziegciu w tej beczce miodu...... mianowicie pierwsze zamówienie złożyłem w noc polskiej premiery iPhone 7 pomijając już czas oczekiwania jak dostałem pierwszy telefon to wymieniłem go kilka razy potem się poddałem i myślałem że poczekam na premierę 8 jakieś 2 tygodnie temu udało mi się sprzedać 6s w dobrej cenie i zamówiłem nowy przyszedł znowu wadliwy wymieniłem i dopiero wczoraj dostałem dobry.....  jest 21 luty.........gdzie jest kontrola jakości Apple ja się pytam.... Jobs się w grobie przewraca.........   

#2540 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 21 February 2017 - 20:15

U mnie nie syczy głośnik do rozmów. Jest idealnie.

#2541 North

North
  • 1336 posts

Posted 21 February 2017 - 20:27

Tak 7 Plus jest niewygodny poza domem i udowadnianie że jest inaczej mija się z celem ale myśle że plusy trochę przeważają nad minusami ja kupiłem pokrowiec od apple skórzany czarny i 7 plus leży w dłoni trochę lepiej co do kolorów to kwestia gustu ja polecam jet black +skórzane etui i mam de facto 2 w jednym jak wychodzę na dwór to de facto mam mat black jak siedzę w domu i mam ochotę popodziwiać jaki mam piękny telefon to wyjmuję go z pokrowca :D natomiast muszę się z kimś podzielić swoją radością że "w końcu" dostałem telefon którego ekran jest idealny...... szkoda że dopiero po 7 czy 8 wymianach ale lepiej późno niż wcale.........głośnik do rozmów delikatnie syczy ale tak było we wszystkich modelach jakie miałem więc "ten typ tak ma"  

jest jednak łyżka dziegciu w tej beczce miodu...... mianowicie pierwsze zamówienie złożyłem w noc polskiej premiery iPhone 7 pomijając już czas oczekiwania jak dostałem pierwszy telefon to wymieniłem go kilka razy potem się poddałem i myślałem że poczekam na premierę 8 jakieś 2 tygodnie temu udało mi się sprzedać 6s w dobrej cenie i zamówiłem nowy przyszedł znowu wadliwy wymieniłem i dopiero wczoraj dostałem dobry.....  jest 21 luty.........gdzie jest kontrola jakości Apple ja się pytam.... Jobs się w grobie przewraca.........   

A potem się dziwimy, że iPhony takie drogie, jak sobie ludzi zamawiają po 8 sztuk i odsyłają po kolei...

#2542 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 22 February 2017 - 08:51

A potem się dziwimy, że iPhony takie drogie, jak sobie ludzi zamawiają po 8 sztuk i odsyłają po kolei...

Kolega chyba przecenia mój wpływ na politykę cenową firmy Apple i na polskie podatki ale dziękuje za uznanie....:D co do syczenia to mam lekką nadwrażliwość słuchową  więc może to nie głośnik a sławne hissing noise w każdym razie słychać to jak  rozmawiam przez telefon ale nie będę go wymieniał bo znowu dostane ekran z yellow tint :D  

#2543 marioosh666

marioosh666
  • 229 posts

Posted 22 February 2017 - 12:36

Tak 7 Plus jest niewygodny poza domem i udowadnianie że jest inaczej mija się z celem

Plus jest zdecydowanie za duży co widać chociażby po wymiarach SGS7E. iPhone to przy nim patelnia. A przekątna ekranu w obu przypadkach taka sama.

Ponoć przy tylu wymianach przyczyną jest stan umysłu użytkownika ;)

P. S. Ja mniej cierpliwy, bo gdyby wymieniony egzemplarz nadal miał wadę to jeszcze raz wymieniłbym go na nowy, sprzedał bez rozpakowywania i kupił produkt innej marki tak jak zrobiłem z opaską.

Edited by marioosh666, 22 February 2017 - 12:38.

#2544 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 22 February 2017 - 13:04

P. S. Ja mniej cierpliwy, bo gdyby wymieniony egzemplarz nadal miał wadę to jeszcze raz wymieniłbym go na nowy, sprzedał bez rozpakowywania i kupił produkt innej marki tak jak zrobiłem z opaską.

i straciłbyś na tym najmniej 200zł :D najlepiej po prostu zwrócić taki "Pro tip" gdyby nie moje przywiązanie do ekosystemu  dawno kupiłbym s7 edge:D

#2545 Hubson83

Hubson83

• 903 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 22 February 2017 - 14:57

Przyjechały siódemeczki w kolorze matt i jet black i kurczę... jednak zostaje przy jet black. Jest po prostu piękny. Tylko jak go rozpakowałem, to zastanawiałem się czy w ogóle otwierać matowego. Ja telefon cały czas noszę w skórzanym futerale Apple, więc o zniszczenie się nie martwię. Oczywiście na jet black widać małe niedociągnięcia produkcyjne, w postaci drobnych przytarć przy głośnikach i jakichś tam małych popierdółek, bo jednak na polerce widać wszystko. Ale ten telefon wygląda nieziemsko i fajnie trzyma się go w ręce. Z czarnym futerałem wygląda prze bosko. Polecam nie sugerować się egzemplarzami w sklepach, bo są po prostu mocno zaniedbane. No i wreszcie normalnie telefon leży w ręce. Jest tak jak być powinno. Trochę się przyzwyczaiłem do plusa i wszystko wydaje się teraz trochę małe, ale to kwestia czasu.

Edited by Hubson83, 22 February 2017 - 14:57.

• Skinneq likes this

iPhone 15 Pro Max | iPhone 12 | Apple Watch Ultra | MacBook Pro 16" | MacBook Pro 14"

#2546 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 22 February 2017 - 15:02

Ale ten telefon wygląda nieziemsko i fajnie trzyma się go w ręce. Z czarnym futerałem wygląda prze bosko. 

Obawiam się tylko, że z czarnym futerałem jet black przestaje być jet blackiem i równie dobrze mógłbyś kupić wersje mat :)

No chyba, że w domu do łóżka ściągasz etui i wpatrujesz się w świecący tył telefonu. :)

Co do chwytu w ręce to się zgadzam. Jet Black idealnie leży w dłoni. Mat strasznie się ślizga. 

Edited by effe, 22 February 2017 - 15:03.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#2547 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 22 February 2017 - 15:08

Obawiam się tylko, że z czarnym futerałem jet black przestaje być jet blackiem i równie dobrze mógłbyś kupić wersje mat :)

No chyba, że w domu do łóżka ściągasz etui i wpatrujesz się w świecący tył telefonu. :)

Co do chwytu w ręce to się zgadzam. Jet Black idealnie leży w dłoni. Mat strasznie się ślizga. 

popieram Jet black trzymany w pokrowcu to mat black co do rozmiaru jak wejdzie 8 to też pewnie wrócę do mniejszego modelu

#2548 Hubson83

Hubson83

• 903 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 22 February 2017 - 15:27

Ale Wy kupujecie te telefony żeby wszystkim pokazywać, czy żeby ich używać? Jet black jest dla mnie, po prostu wiem że pod pokrowcem jest piękny telefon. Na noc zdejmuję case, chociażby po to aby przetrzeć ekran z palców.

#2549 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 February 2017 - 15:55

Dobrze niektóre posty się czyta. Niczym komedia. :)

Hubson83 pozdrowienia. ;)

Edited by Molimo, 22 February 2017 - 17:05.

• kdworaczyk, douglas and Giallorosso like this

#2550 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1663 posts

Posted 22 February 2017 - 18:10

kupić telefon w opcji x i od razu pakować w jakieś folie/etui/inne bzdety gdzie cały urok tej opcji x znika - wspaniałe wręcz :D NO ALE JA WIEM ŻE MAM! najlepiej kupić, nie wyciągać w ogóle z pudełka i używać jakiegoś szmelcu z biedronki - też wiesz że masz (w pudełku! za rok wspaniale się sprzeda! to się ktos dopiero ucieszy!), a jak taki tel za 300zł się porysuje to w ogóle nie żal.

rozpacz.

• effe likes this

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users