Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Photo
- - - - -

Finder - Kod b艂臋du -36

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 RumburMK

RumburMK
  • 613 posts

Posted 19 July 2016 - 12:33

Czy jest jaki艣 spos贸b na poradzenie sobie z b艂臋dem wyskakuj膮cy w czasie kopiowania plik贸w (w tym przypadku z dysku zewn臋trznego na mac'a) o nazwie "kod b艂臋du -36" ?? Krew mnie zalewa z tym kopiowaniem, bo niestety brakuje opcji pomi艅 i kopiuj dale, tylko z automatu operacja kopiowania zostaje zatrzymana. Przy kopiowaniu ponad 10 tys plik贸w, w r贸偶nych katalogach jest to delikatnie m贸wi膮c dosy膰 problematyczne. Problemem s膮 pliki niezale偶ne od rozszerzenia tj. exe, jpg, avi. Jak sobie z tym poradzi膰 ?? Dysk zewn臋trzny jest sformatowany pod Windowsem i chcia艂bym z niego przegra膰 fotki i inne pliki na maca. 

Edited by RumburMK, 19 July 2016 - 12:34.

#2 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • Sk膮dKrak贸w

Posted 19 July 2016 - 12:37

Ten b艂膮d wynika z uszkodzenia dysku, przewodu lub og贸lnie plik贸w na tym dysku. Zwyczajnie nie da si臋 odczyta膰 lub zapisa膰 danych. Kopiuj pliki powoli zaznaczaj膮c po kilka.

Sprawd藕 SMART obu dysk贸w, bo jeden z nich prawdopodobnie jest do wyrzucenia.

Jedyny serwis sprz臋tu Apple w Ma艂opolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Krak贸w

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 RumburMK

RumburMK
  • 613 posts

Posted 19 July 2016 - 18:40

Ok. Dzi臋ki za wskaz贸wk臋. Czy istnieje, jaki艣 szybszy spos贸b na kopiowanie czy "ziarnko po ziarnku" ?? Niestety problem z tym dyskiem mam tylko w przypadku zgrywania na maca, na laptopie z windowsem 7, nie ma 偶adnych problem贸w. 

#4 ciotka_paszczaka

ciotka_paszczaka
  • 1052 posts

Posted 19 July 2016 - 18:51

Niestety problem z tym dyskiem mam tylko w przypadku zgrywania na maca, na laptopie z windowsem 7, nie ma 偶adnych problem贸w. 

Spr贸buj jeszcze tego:

http://osxdaily.com/...inder-mac-os-x/

a co do kopiowanania to w terminalu 

cp -R /艣cie偶ka/do_katalogu_藕r贸d艂a /艣cie偶ka/do_katalogu_celu (mo偶na przci膮gac katalogi na okno terminala, to 艣cie偶ka sama si臋 wstawi)

przynajmniej si臋 nie zatrzymuje jak w Finderze, jak co艣 uszkodzone to nie skopiuje tylko wy艣wietli ile plik贸w nie da艂o si臋 skopiowa膰.

Edited by ciotka_paszczaka, 19 July 2016 - 18:58.

Nie czytam prywatnych wiadomo艣ci.

#5 RumburMK

RumburMK
  • 613 posts

Posted 23 July 2016 - 16:00

Ok. Dzi臋ki ciociu paszczaka :-) Twoje rady pomog艂y i uda艂o mi si臋 przekopiowa膰 to co chcia艂em. 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users