Witam.Mam takie pytanko do posiadaczy Macbooków pro 2015,jak u was chodzi praca z gładzikiem np.podczas pracy w internecie np.podczas przewijania stron góra-dół czasami pojawiają się takie skoki przycinki obrazu,nie dzieje sie tak cały czas ale dość często się to zdarza .

MacBook Pro 2015 przy przewijaniu obrazu-przyciki,skoki.
Posted 23 June 2016 - 11:03
Posted 27 June 2016 - 13:11
U mnie też pojawia się takie coś. Czasami jest bardzo płynnie a czasami są duże ścinki.
Posted 01 July 2016 - 19:02
Aha tzn.że to raczej normalka,i głoszenie jaki to on jest płynny jest sporo na wyrost.A tak poza internetem to okazuje sie jeszcze ze w Pages,Keynote też nie jest płynnie jak odpala sie program i gdy przewijamy góra-dół to też przesuwa sie takim drżącym obrazem,ale jak już coś wybierzemy np.list do edycji czy raport nowoczesny to już przewijanie jest płynne.
Posted 08 July 2016 - 15:51
Zrobiłem wszystko co mogłem aby to sprawdzić, kontakt z infolinią,wgrałem od nowa oprogramowanie,kombinowałem z innymi przeglądarkami i nic dalej to samo,czyli sprawa jest prosta-oprogramowanie.Tylko jestem ciekawy jak to działa w innych kompach np.air,czy stacjonarnych.Napisze ktoś coś jak u was to chodzi przeglądanie internetu przewijanie stron,irytuje mnie to strasznie.
Posted 09 July 2016 - 14:13
rMBP 2015 13" korzystam tylko z safari i wszystko działa mi płynnie. Może strony na których siedzisz mają dużo JS i zaciągają dużo danych i to jest problemem sprawdź na innym komputerze może innym systemie.
Posted 11 July 2016 - 08:18
Strony jakie zazwyczaj przeglądam są takimi raczej informacyjnymi m.in WP Onet,interia ,sportowe itp.najbardziej się tak dzieje gdy strone otwieram pierwszy raz i przewijam ją z góry na dół,prawda jest taka że sporo na nich reklam ale czy jest adblock czy nie to sytuacja ta sama,tylko zapytam nie łapie ci absolutnie żadnych przycinek,przeskoków ?
Posted 11 July 2016 - 08:32
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Posted 11 July 2016 - 08:35
Jaka masz rozdzielczosc ustawiona?
W ustawieniach monitora mam domyslną
Posted 11 July 2016 - 08:36
Posted 11 July 2016 - 08:44
No to u mnie na tej rozdzielczosci wszystko plynne.
W takim razie zróbmy tak wejdz na strone np.gazeta.pl i tak zaraz po otworzeniu przewiń ja z góry na dół tak średnio nie za szybko nie za wolno,na tej stronie kiedy ją tak przewijam są lekie sciecia przeskoki,oczywiście z gładzika.
Posted 11 July 2016 - 09:14
Chodzi płynnie, nawet w większej rozdzielczości.
Posted 11 July 2016 - 09:46
Chodzi płynnie, nawet w większej rozdzielczości.
To już nie wiem o co w tym chodzi mam zainstalowany czysty system,żadnych programów,od czego to zależy? A jak strona choćby ta gazeta się już wczyta to juz jest OK czyli swiadczy to o tym że laptop jest sprawny Ale kolega wyżej też napisał że zdarzaja mu się scinki,czy tam przeskoki,wszystko jedno,szkoda że nie mam jak wrócić do Yosemite bo mam wrażenie że tak zaczęło się dziać po ostatniej aktualizacji,może w tygodniu bede w ISpot to sprawdze jak strony wczytują sie na ich sklepowym.
Posted 11 July 2016 - 09:53
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 11 July 2016 - 10:04
A skąd w ogóle pomysł umieszczenia tego w 'Systemy operacyjne'?
http://myapple.pl/forums/forum-21/announcement-6-dział-programy-istnieje-i-należy-z-niego-korzystać/
A stad że trudno określić czy to praca systemu czy samej przegladarki,gdybym wiedział bardziej precyzyjnie czego to moze dotyczyc to poruszyłbym temat w innym dziale.a systemu też to dotyczy bo chocby nawet jeszcze inaczej sie zachowuje kiedy korzystamy z automatycznej regulacji jasności (objaw się pogłębia)
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users