Tim_bo85, dnia 22 Cze 2016 - 14:03, napisał: 
Witam, szukałem takiego tematu i nie znalazłem.
Obecnie używam 5.7 calowego Andka - chętnie bym wrócił do iOs i czegoś mniejszego.
Wybór jest między 6s a SE.
1. Czy warto dopłacać do 6s głównie dla 3D Touch ?
2. Czy to prawda że bateria w 6s jest fatalna - podobno w SE z baterią jest lepiej?
3. Jak idzie w codziennym używaniu (głównie przeglądaniu internetu) na 4 calach ?
Telefon chcę kupić na około rok czasu.
Kolega effe pisałostatnio, że udało mu się nówkę 6S 64GB kupić za 2600, więc tak na prawdę ceną to się praktycznie nie różni (około z 200 zł w takim przypadku będzie).
1. Co do tego to ci nie odpowiem, bo sam mam 5S i być może zmienię jak coś ciekawego pokarzą w nadchodzącym iPhonie 7, a jeśli nie, to poczekam jeszcze, bo jako telefon i podręczny aparat 5S wystarcza.
2. Jak wyżej.
3. Mam porównanie pomiędzy 7,9" i 4". Powiem tak, nie ma aż takiej wielkiej różnicy, oczywiście lepiej się przegląda internet na większym ekranie, ale na 4" nie jest aż tak źle - na pewno nawet na 6S nie będziesz czytał książek, więc w ostatecznym rozrachunku wychodzi na to, że jeśli zależy Ci na 3D Touch lub jednak większym telefonie od SE to na twoim miejscu wybrałbym 6S, a jeśli nie i wolisz mniejszy telefon to SE powinien być idealny.