Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 4 głosy

iPhone i konkurencja - jak zwykle powrót na stare śmieci!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
301 odpowiedzi w tym temacie

#176 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 02 sierpnia 2016 - 09:35

Wychodzą te ścinki, zapchany ram i ciągłe go czyszczenie, strasznie to wkurza. Słaba jakość tworzywa i pojawiające się ryski. iPhone bez zabezpieczeń i zero rysek, nawet pod światło. Aparat oczywiście SGS7 ma delikatnie lepszy (te twoje niszczenie można między bajki włożyć ) :) mam wiele zdjęć zrobionych w podobnych warunkach i wychodzą podobnie. Zdecydowanym plusem SGS to kąty widzenia. 

Aplikacje pisane pod SGS długo jeszcze będą mniej dopracowane niż te w Apple. TiD iPhone zdecydowanie lepszy od SGS. 

Miałem do nie dawna oba w domu i zdecydowanie jednak dalej wolę iP. 

Wieczorem, nocą, ogólnie w słabym oświetleniu iphone 6 nie potrafił zrobić wyraźnego zdjęcia. W s7 edge takiego problemu nie ma. W ciągu dnia przy dobrym świetle też robi zauważalnie lepsze. Nie jest to może "niszczenie", ale zauważalnie lepsza jakość. 

Do robienia zdjęć to lustrzanka.

Aparat w telefonie używam sporadycznie jako narzędzia do dokumentowania notatek/zapisków.

Tak, oczywiście. Idąc na spacer z psem czy z rodziną zawsze mam ze sobą zabierać aparat, bo ten w telefonie to tylko do podręcznych notatek na szybko. Litości. 

#177 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 02 sierpnia 2016 - 09:44

Niby co w późniejszym czasie wychodzi?
Jakiś miesiąc temu zmieniłem iphona 6 na s7 edge właśnie. Jak do tej pory zmiana jedynie na plus.
Dodatkowo mimo, że nie robię jakoś dużo zdjęć to samsung niszczy iphona pod względem aparatu.

To poczekaj jeszcze trochę. U mnie nadal jest s7e i nie tak dawno zrobiłem wipe i działa znów bardzo dobrze. Przed tym czułem że coś dziwnie go czasem "zapycha" używałem tak 2,5 miesiąca. Na pewno nie niszczy pod względem aparatu jak to dramatycznie ująłeś, jest trochę lepszy . Jednak już w s7e nie ma mowy u mnie o jakichkolwiek restartach, czy zawieszeniu się systemu.

#178 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 02 sierpnia 2016 - 17:33

Serio w porównaniu do iPhone, czuć w SGS7Edge po dłuższym czasie zamulanie?

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#179 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 sierpnia 2016 - 17:54

Nie jest to takie zamulanie jak we wcześniejszych modelach ale jednak ociężałość po czasie czuć.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#180 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 02 sierpnia 2016 - 20:43

Nie jest to takie zamulanie jak we wcześniejszych modelach ale jednak ociężałość po czasie czuć.

O właśnie tak bym to ujął.

#181 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 sierpnia 2016 - 10:19

Ciekaw już jestem. Nowego Note'a 7. Jak tylko się pojawi w sklepach to chyba przetestuje do momentu pojawienia się nowego iphone'a.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#182 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 09 sierpnia 2016 - 11:26

Ciekaw już jestem. Nowego Note'a 7. Jak tylko się pojawi w sklepach to chyba przetestuje do momentu pojawienia się nowego iphone'a.

Tylko ciekawe jak cena,  kiedy będzie bardziej przystępna minie trochę czasu, teraz widzę jeden sklep na allegro koło 4100 najmniej.

Za mało chyba czasu po premierze S7E, żeby aż tak bardzo się różnił działaniem.

Użytkownik tomk925 edytował ten post 09 sierpnia 2016 - 11:29

#183 douglas

douglas
  • 613 postów

Napisano 09 sierpnia 2016 - 11:47

Tylko ciekawe jak cena,  kiedy będzie bardziej przystępna minie trochę czasu, teraz widzę jeden sklep na allegro koło 4100 najmniej.

Za mało chyba czasu po premierze S7E, żeby aż tak bardzo się różnił działaniem.

I taka pewnie będzie cena tuż po premierze, S7E miał 3600 to Note musi być droższy. W sumie jak komuś na piórku nie zależy to obecnie S7E będzie znacznie bardziej opłacalny, poza tym piórkiem jakiś znaczących różnic nie ma.

#184 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 sierpnia 2016 - 14:05

W sumie racja. Różnice jedynie to zakrzywienie ekranu, jest ponoć mniejsze i wygodniejsze w użytkowaniu. Rysik i funkcje z nim związane. Podoba mi się robienie szybkich notatek na zablokowanym ekranie po wyjęciu rysika. Często coś zapisuje. Niektóre źródła na YT mówią, że aparat ponoć jest trochę lepszy od tego w S7. 

Zawiodłem się, że plotki się nie sprawdziły odnośnie dodania pamięci Ram do 6gb, posiada tyle samo i ten sam procesor ponoć co S7. Czyli wychodzi na to, że system w dalszym ciągu będzie pracował tak ciężko jak w s7. No nic trzeba poczekać aż telefon wejdzie do sklepów i przekonać się osobiście. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#185 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1 089 postów

Napisano 09 sierpnia 2016 - 15:16

Tyle ze kto lustrzanke bierze ze soba zawsze. Nikt.

To bylo do kogos z poprzedniej strony.

Użytkownik czesiekwiesiek edytował ten post 09 sierpnia 2016 - 15:17

Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, ​AirPods 2, Apple Watch Series 3

#186 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 sierpnia 2016 - 16:55

W sumie racja. Różnice jedynie to zakrzywienie ekranu, jest ponoć mniejsze i wygodniejsze w użytkowaniu. Rysik i funkcje z nim związane. Podoba mi się robienie szybkich notatek na zablokowanym ekranie po wyjęciu rysika. Często coś zapisuje. Niektóre źródła na YT mówią, że aparat ponoć jest trochę lepszy od tego w S7. 
Zawiodłem się, że plotki się nie sprawdziły odnośnie dodania pamięci Ram do 6gb, posiada tyle samo i ten sam procesor ponoć co S7. Czyli wychodzi na to, że system w dalszym ciągu będzie pracował tak ciężko jak w s7. No nic trzeba poczekać aż telefon wejdzie do sklepów i przekonać się osobiście.

skoro zawiodłeś się na s7edge, zapewne w przypadku note'a będzie tak samo, ale jak wiemy, przygarniesz go chociaż na chwilę. :)
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#187 yelram

yelram
  • 108 postów

Napisano 09 sierpnia 2016 - 18:40

Może też coś od siebie dodam :) Używałem iPhone od 2G do 4S, niestety Android jak dla mnie znacznie wyprzedził wtedy apple pod względem technologii i możliwości, denerwowały mnie ograniczenia iOS i to, że nie ma widget internetu na pasku, Android ogólnie ma wiele możliwości które dawały mi swobodę. Jednak ostatnio naszła mnie ochota na iOS, sentyment pozostaje :) Zobaczę co się zmieniło w iOS i może zostanę na dłużej...

#188 douglas

douglas
  • 613 postów

Napisano 10 sierpnia 2016 - 12:33

Jeszcze: Gorilla Glass 5, trochę większy ekran, trochę mniejsza bateria, 64 GB w standardzie. Aparat - podejrzewam, że sprzętowo jest to samo, za to mogli bardziej soft dopracować w międzyczasie. Pewnie wkrótce się dowiemy szczegółów. Generalnie poza tym piórkiem nie są to jakieś znaczące różnice, choć jak ktoś chce absolutnie topowy model to sprawa jasna  :)

#189 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 sierpnia 2016 - 12:55

Ciekawość jest za duża i kupię na 100% tego Note'a 7 tylko poczekam aż pojawią się preordery w sieci rtv euro agd. Jednak tym razem zostawiam sobie również iPhone'a 6s. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#190 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 10 sierpnia 2016 - 20:28

Ciekawość jest za duża i kupię na 100% tego Note'a 7 tylko poczekam aż pojawią się preordery w sieci rtv euro agd. Jednak tym razem zostawiam sobie również iPhone'a 6s. 

Po co 6s zostawiać, po Note pewnie iPhone 7 w kolejności... ;)

#191 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 sierpnia 2016 - 20:35

Fakt :) przez to czytanie w sieci o Note 7 zupełnie zapomniałem o zbliżającej się również premierze iP7 :)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#192 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 12 sierpnia 2016 - 11:55

Ta ociezalosc po dluzszym czasie tyczy tylko samsunga, czy kazdego androida? Czysty nexus tez tak ma?

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#193 tweetykrk

tweetykrk
  • 168 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 sierpnia 2016 - 11:57

Nie wiem jak nexus ale ja miałem htc i był tak samo płynny jak po zakupie model e8 (bliźniak m8) teraz sam zmieniam iPhone 5s na Samsunga a5 2016 to sie wypowiem co i jak :o

Iphone 12 pro 256 Grafit, był X 256, Mackbook pro 2012 

#194 iSEe

iSEe
  • 249 postów
Napisano 12 sierpnia 2016 - 15:37

htc one i nexusy to jedyne fony z andkiem które dają radę nawet po kilku latach używania i nie mulą pomimo kolejnych aktualizacji. Nastepne nexusy bedą właśnie od htc. Może być ciekawie.

iPhone SE (2016) + iPad Air M1 + Watch SE

#195 Stadivarius

Stadivarius
  • 216 postów

Napisano 12 sierpnia 2016 - 16:47

htc one i nexusy to jedyne fony z andkiem które dają radę nawet po kilku latach używania i nie mulą pomimo kolejnych aktualizacji. Nastepne nexusy bedą właśnie od htc. Może być ciekawie.

Czy tylko? Tego bym nie powiedział. Masz jeszcze serie G od moto/lenovo, która też ma czystego androida. Jeżeli chodzi o resztę rynku to konkurencja nie śpi. Ostatnio skończyłem testować Oneplus3 i Zte axon7. Oba telefony ogień w swojej klasie cenowej. Słowa uznania dla oneplus za czytnik linii papilarnych w op3. Dał bym go na równi z ip6s. Teraz czekam na idol 4s, nota 7 i nowego iphona (tego większego, bo mniejszy znowu będzie "wykastrowany"). Bardzo się cieszę, że mniejsi gracze zaczynają robić tak dobre i cenowo przystępne telefony, bo dzięki temu Ci więksi będą musieli postarać się bardziej. Zyskają na tym klienci i cały rynek mobilnej technologii.

P.S.
effe daj znać jak kupisz note szybciej niż ja. Jestem ciekaw co Wać Pan powiesz :-P

• iSEe lubi to

#196 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 sierpnia 2016 - 19:07

OK,

Dzisiaj niestety pojawiło się info, że nowy Note wyjdzie po 16 września, a więc po premierze iP7. Jeśli Apple mnie czymś zaskoczy to zapewne jego właśnie kupię. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#197 marioosh666

marioosh666
  • 229 postów

Napisano 13 sierpnia 2016 - 12:21

W kwestii ociężałości po dłuższym czasie użytkowania to problem dotyczy głównie starszych modeli Samsunga. Na moim HTC One M7 katowanym przez kilka godzin dziennie i zapełnionym aplikacjami po brzegi problem mógł się pojawić po 10 miesiącach użytkowania, ale też nie mam pewności czy się pojawił, bo wszystko wskazuje na to, że to aplikacja FB zamula. Gdybym się uparł to raz na rok można zrobić porządek w telefonie.

#198 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 sierpnia 2016 - 13:09

Chodzi o kiepskie zarządzanie ramem, które ma niby zostać oprawione w nowym androidzie. Już w sieci jest filmik który obrazuje jak iPhone 6s który mamy już rok na rynku jest szybszy od Note7. :)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#199 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 13 sierpnia 2016 - 13:19

O to tez. Mam porownanie z Moto X Style. Plynnosc w przegladarce i aplikacjach gorsza niz iP6, ktory na papierze jest kiepski.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#200 tweetykrk

tweetykrk
  • 168 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 sierpnia 2016 - 13:46

Htc one m7 chodzi super. Do tego htc e8 którego miałem przed 5s tez chodził swietnie , htc to chyba najpłynniejsze telefony wraz z nexusami. Może spróbuj htc 10 effe :D ja chce zmienić iPhone 5s na jakiegoś średniaka i sie zastanawiam czy huawei p9 lite czy galaxy a5 2016? Miał ktoś do czynienia z w/w modelami? Głownie boje sie o wydajność w samsungu..

Iphone 12 pro 256 Grafit, był X 256, Mackbook pro 2012 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych