Coś chyba skoncili bo na dwoch ip mam brak zasiegu gdy robie tryb samolotowy po chwili pojawia się zasięg i za 15 minut znowu znika..
iOS 10 beta - Dyskusja
Napisano 11 lipca 2016 - 19:28
Napisano 12 lipca 2016 - 07:43
Tak, jak piszesz - bateria przez pierwszy tydzień to był dramat. Leciała w oczach. Od wczoraj uspokoiło się u mnie do tego stopnia, że kiedy kładłem się spać miałem jeszcze 40% (nie do pomyślenia wcześniej).
U mnie zdjęć nie wysłało ponownie do iCloud, ale zapewne uruchomione zostały zaawansowane algorytmy skanujące wszystkie zdjęcia, bo w którymś momencie dostałem komunikat, ze muszę schłodzić iphona przed dalszym użyciem.
W statystykach zużycia baterii na pierwszym miejscu miałem wiadomości.
Co do jasności ekranu - dla mnie to plus. Ekran jest dużo ciemniejszy - zwłaszcza w nocy. Bardzo dobrze. Ale coś faktycznie kombinowali z ustawieniem "auto"- teraz na na najaśniejszym jest dużo ciemniejszy niż wcześniej. Myślę, że ktoś genialny wpadł u nich na pomysł, że najwięcej energii zjada podświetlanie ekranu i dzięki temu chcą wydłużyć czas pracy na baterii.
Wkurza mnie trochę czasowe rozregulowywanie poziomów dźwięku. Czasem wiadomości dochodzą z tak głośnym dźwiękiem, że aż się wystraszę, a innym razem cicho.
Do odblokowania ekranu już się przyzwyczaiłem, choć zdecydowanie stary sposób bardziej wydawał mi się przyjazny.
Napisano 12 lipca 2016 - 09:40
Jak czytam wasze wpisy, to widzę że trafiłem do grona tych, którym iOS 10 działa bardzo dobrze. Mam 5s, większość aplikacji (systemowych i obcych) i funkcji działa poprawnie. Szybkość dobra, bateria spokojnie wytrzymuje cały dzień i to zazwyczaj z zapasem jakichś 30%. Mam nonstop włączone dane w tle, lokalizację od apple, lokalizacje od Google, BT i nie widzę drenażu. Najbardziej boli mnie tylko uwalanie połączenia BT z Moto 360. Na 9 działało dobrze, na becie 1 też w drugiej coś się pogryzło i niestety zegarek nonstop rozłączony. Widzę że tutaj nikt nie pisze o tym problemie, pewnie dlatego że najprawdopodobniej to wina Google a nie Apple. Ogólnie duży +
Napisano 12 lipca 2016 - 10:10
zgłaszam, ze po instalacji 10 w Orange przestaly dzialac mms'y. Sprawdzone na 2 roznych kartach. W ustawieniach sieci w ogole nie pojawiaja sie opcje zwiazane z konfiguracja mms (suwak wlacznika jest). Apple twierdzi, ze to wina sieci bo nie udostepnili "czegos tam" dla tego oprogramowania. Czy ktos rowniez zauwazyl ten problem??
Napisano 12 lipca 2016 - 10:17
Bety często wiązały się z problemami z siecią. Operator udostępnia uaktualnienia ustawień dopiero po wydaniu wersji finalnej.
MacBook Pro (13-calowy, 2017 r.)
iPhone 14 Pro
Napisano 12 lipca 2016 - 10:25
Użytkownik kkwwm edytował ten post 12 lipca 2016 - 10:25
Napisano 12 lipca 2016 - 13:38
Tak, jak piszesz - bateria przez pierwszy tydzień to był dramat. Leciała w oczach. Od wczoraj uspokoiło się u mnie do tego stopnia, że kiedy kładłem się spać miałem jeszcze 40% (nie do pomyślenia wcześniej).
U mnie zdjęć nie wysłało ponownie do iCloud, ale zapewne uruchomione zostały zaawansowane algorytmy skanujące wszystkie zdjęcia, bo w którymś momencie dostałem komunikat, ze muszę schłodzić iphona przed dalszym użyciem.
W statystykach zużycia baterii na pierwszym miejscu miałem wiadomości.
Co do jasności ekranu - dla mnie to plus. Ekran jest dużo ciemniejszy - zwłaszcza w nocy. Bardzo dobrze. Ale coś faktycznie kombinowali z ustawieniem "auto"- teraz na na najaśniejszym jest dużo ciemniejszy niż wcześniej. Myślę, że ktoś genialny wpadł u nich na pomysł, że najwięcej energii zjada podświetlanie ekranu i dzięki temu chcą wydłużyć czas pracy na baterii.
Wkurza mnie trochę czasowe rozregulowywanie poziomów dźwięku. Czasem wiadomości dochodzą z tak głośnym dźwiękiem, że aż się wystraszę, a innym razem cicho.
Do odblokowania ekranu już się przyzwyczaiłem, choć zdecydowanie stary sposób bardziej wydawał mi się przyjazny.
Bateria już się z grubsza ustabilizowała, co oczywiście nie oznacza że jest już idealnie. Ogarnąłem już ekran, bo okazało się że aktualizacja namieszała dość mocno w ustawieniach . W moim przypadku włączona była opcja „obniż punkt biały” i oczywiście ustawiona na jakieś 80 % W pomieszczeniach było ok, ale w słońcu nie było opcji. Faktycznie, zapomniałem o dźwiękach, a mam dokładnie to samo, czyli raz są, raz są mega cicho, a raz nie ma w ogóle. Też wolę stary sposób odblokowywania
Co do BT, to żadnych problemów (Pebble i głośnik).
MMS w Play działają.
Z małych upierdliwości, to po zmianie tapety na niesystemową pojawiły się przycinki przy przejściu z ekranu głównego do widżetów. Może to akurat przypadek, ale tak jakoś wyszło Ogólnie co raz bardziej lubię dziesiątkę
Napisano 12 lipca 2016 - 13:53
Faktycznie - u mnie też jest włączony "obniż punkt biały". Ciekawe dlaczego Apple postanowiło nagle włączyć tę opcję...?
Napisano 12 lipca 2016 - 13:56
W nju mmsy dzialaja ok (6S+, beta 2 dev).
Napisano 12 lipca 2016 - 13:59
W nju mmsy dzialaja ok (6S+, beta 2 dev).
Dziwne. Mi na 2 kartach nie dzialaja. W ustawieniach - siec komorkowa - opcje danych masz widoczne mms i opcje edycji ustawień mms? U mnie w ogole nie ma tych pól, tylko "dane sieci komorkowej" i "hotspot osobisty".
Napisano 12 lipca 2016 - 15:11
iPhone 12 mini
Napisano 12 lipca 2016 - 15:25
Napisano 12 lipca 2016 - 15:30
iPhone 12 mini
Napisano 12 lipca 2016 - 16:01
GPS bez problemów, ale przestałem dostawać info o czasie dojazdu do domu.
Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, dość poważnie zwiększyła się objętość zdjęć. Nie chcę strzelać, bo nie pamiętam dokładnie ile miałem przed, ale szacuję że około 30% więcej miejsca mam zajęte.
Napisano 12 lipca 2016 - 17:42
AutoMapa śmiga elegancko.
Napisano 12 lipca 2016 - 17:47
U mnie Nawigacja Orange też bez problemów. Z innych na razie nie korzystam, póki mam stary abonament.
Telefon: iPhone XS 256 GB Space Grey
Napisano 12 lipca 2016 - 18:16
Usunąłem stare archiwum iCloud i... nagle iphone zaczął dłużej trzymać na baterii. nie wiem na ile ma to wspólnego ze sobą, ale dziwnym zbiegiem okoliczności tak się stało.
Druga kwestia - w archiwum iCloud pojawiło mi się "dane zdrowotne", które zajmują około 500 MB. Wcześniej tego nie miałem. U Was też to jest?
Użytkownik Mariusz Piaścik edytował ten post 12 lipca 2016 - 18:28
Napisano 12 lipca 2016 - 18:18
Napisano 12 lipca 2016 - 18:25
W becie jest problem z żyroskopem, co okazało się podczas... gry w pokemon go i użyciu trybu AR. Z tego co szukałem to nie tylko ja mam z tym problem. Co do postu o archiwum iCloud - potwierdzam, też to zrobiłem i działa jakby lepiej. Danych zdrowotnych nie mam.
Napisano 12 lipca 2016 - 18:31
Napisano 12 lipca 2016 - 19:46
Po odpaleniu aparatu pojawił mi się dzisiaj drugi raz zielony ekran (ip se) kwestia bety czy kolejny problem z aparatem (zawieszający się aparat w 6s)?
Kwestia bety, miałem taki sam problem kiedyś jak używałem bety 9.2 chyba i to samo było, ale na szczęście raz na ruski rok się to zdarzało (chyba z 2 razy podczas 2 tygodniowego pobytu we włoszech).
- Giallorosso lubi to
MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue
Nie pomagam na PW
Napisano 13 lipca 2016 - 20:37
Zauważyłem jednak bardzo denerwujący mnie błąd. Aplikacja Zdjęcia nie wysyła zdjęć do iCloud, pomimo połączenia z Wi-Fi. Mieli, mieli i nic.
Napisano 14 lipca 2016 - 05:32
Nie podoba mi się odblokowanie przez podniesienie. Brakuje opcji suwaka "do ekranu głównego". Po co mi to jaki i tak muszę dać odcisk palca lub wpisać kod.
Jak dla mnie zmiany są kosmetyczne żeby system szumnie nazwać 10.
Poza tym ta kosmetyka idzie w złą stronę. Beta 10 działa kiepsko ale to wiadomo, niczego więcej się nie spodziewałem.
iPhone 11
Napisano 14 lipca 2016 - 06:07
Ja na razie jestem zadowolony. Z baterią poprawiło się i jest w tej chwili bardzo dobrze
Jedyne co mnie wkurza - to problem z wyszukiwaniem w AppStore oraz problem z dodawaniem komentarzy przez Safari (w momencie wciśniecia back, przerzuca w dół strony)
Napisano 14 lipca 2016 - 07:17
Od wczoraj wisi mi aktualizacja pakietu Office - badge pokazuje ze sa dostepne trzy aktualizacje ale w App Store jest tylko 'Open' przy nich.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych