Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Commander Pro roblem z dostępem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 bartula

bartula
  • 81 postów
  • SkądBędzin, Poland, Poland

Napisano 29 maja 2016 - 15:07

Witam, 

Nie wiem czy dobrze sformułowałem  temat ale mam  mega zagwozdkę z aplikacją Commander One Pro. Jako wieloletni użytkownik Windows, a wcześniej DOS'a jestem przyzwyczajony do dwupanelowego menadżera plików,  pierwszym był Norton potem Total Commander,  od jakiegoś czasu jestem  użytkownikiem OS X ale siła przyzwyczajenia robi swoje.

Zazwyczaj używam ForkLifta ale że zaczął robić fochy przy korzystaniu z ftp postanowiłem przesiąść się na Commander One Pro. I teraz do sedna, kiedy uruchamiam apkę zawsze jestem proszony o wybranie dysku do którego będę miał dostęp: "Please select a folder to grant Commander One Pro full permission"

jak wybiorę dysk "systemowy" to nie mam dostępu do dysku dodatkowego w moim MacBooku, albo odwrotnie.

Jak żyć?

#2 ciotka_paszczaka

ciotka_paszczaka
  • 1 052 postów

Napisano 29 maja 2016 - 18:09

Nie znam tego programu, może ma takie dziwne ograniczenie???

Ja czasem używam terminalowego Midnight Commander. Jak lubisz klimaty Norton Commandera to się nada :)

Odpalasz w terminalu komendą mc.

http://louise.hu/poet/tag/mc/

Nie czytam prywatnych wiadomości.

#3 bartula

bartula
  • 81 postów
  • SkądBędzin, Poland, Poland

Napisano 30 maja 2016 - 10:02

No gdyby faktycznie było takie ograniczenie to lipa totalna. Dzięki za link, szukam dalej menadżera plików. 

#4 Jackpe

Jackpe
  • 187 postów

Napisano 30 maja 2016 - 10:06

Nie ma ograniczenia. Używam Commander One Pro od czasu do czasu i tylko raz przy instalacji pytał jaki folder ma być ustawiony jako nadrzędy po uruchomieniu. Pamietam, że tak samo było z wersją nie pro. Nigdy nie miałem pytania o dyski. 

#5 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 30 maja 2016 - 11:25

No gdyby faktycznie było takie ograniczenie to lipa totalna. Dzięki za link, szukam dalej menadżera plików. 

Może zamiast podawać cały dysk podaj tylko dostęp do katalogu użytkownika. Jak chcesz coś windows podobnego to sprawdź Crax (mam z MAS, ale nie przypadł mi do gustu, używam tylko Forklift'a). Objaw jaki masz może być (zakładam że masz najnowszy system) związany z ochroną plików systemowych.

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 343 postów

Napisano 31 maja 2016 - 14:47

http://myapple.pl/fo...o-treści/

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#7 Aleksandra Michalak

Aleksandra Michalak
  • 1 postów

Napisano 10 września 2016 - 16:26

Witam

Podepne sie pod temat - ja mam problem z zapisaniem swoich ustawien - przy kazdym uruchomieniu mam rozjechane okienka w prawa strone i musze je ustawiac. pls help me :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych