Posted 14 December 2012 - 16:46
Po częściowej lekturze tego postu, nie jestem w stanie przebić się przez 180 stron postanowiłem (z braku pieniędzy, albo zbyt dużej ceny nowego imaca 27, muszę ze 2 lata wytrzymać) wymienić w leciwym moim sprzęcie imac 7,1 dysk na ssd i wymontować napęd dvd (obecny dysk w to miejsce).
na ssd 256gb zainstalował bym system i oprogramowanie ( jest tam 10.6 i chyba od razu się przesiądę na 10.8 ) dane na dysku HD.
I mam pytania:
1. czy Time Machine może robić kopię z dwóch dysków - ewentualnie jaki soft do kopii zapasowych danych z dysku HD
2. czy da się zmusić 10.8 przy instalacji na czysto i wskazaniu mu Time Machine z 10.6 (kopia całego dotychczasowego HD) żeby skopiował z niej część tylko danych, konta pocztowe, mejle, hasła do skype-pów i innych softów? Czy muszę zrobić przed tym kopię time machine tylko plików systemowych.
3. Ja jest z bibliotekami iTunes, iPhoto, iMovie - czy da się z automatu wszystko przenieś - czy tylko i wyłącznie robótki ręczne - typu wskazać drugi dysk a potem wczytywać dane.
4. Jak się zachowuje Pakiet Adobe z pracą na plikach na dysku HD (czy w trakcie pracy tworzy pliki tymczasowe na ssd czy tam gdzie jest plik oryginalny na HD) - ma ktoś doświadczenie w tym temacie.
5. Pracuje ktoś tak w Final Cut Pro 7.??????
Pozdrawiam
Klaus
P.S. wybaczcie pytania ale nigdy tak nie pracowałem z dwoma różnymi dyskami mini na system i duży na dane (z reguły kupowałem nowe jabco)