Z amazona masz 0%? Jak?
@zavader, już nie dpd/ups. Niestety. Poczta odwala taką fuszerkę, że nawet nie chcę opisywać jak kupiłem coś na amazonie.
Normalnie, dodajesz do konta VAT-EU, czekasz na akcpetację przez amazon (u mnie godzinkę to trwało) i potem kupujesz z VAT 0%
---------- Wpis dodano o 03:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 03:24 ----------
Już nie mogę wytrzymać z powolnością dostępu, niby i7 ...szybki komputer, a dysk jest beznadziejny. Muszę podziękować, że jest to forum, bo bardzo mało brakowało i bym kupił ocz agility 3, był tani i bardzo dużo osób kupowało, to czemu nie sobie pomyślałem? Miałem klikać i na chwilę się zatrzymałem... czy aby nie jest zbyt tani, pamiętając ostatnie ceny. Przeczytałem ostatnie strony i się wstrzymałem. Później byłem wytrwały, przeczytałem wszystkie strony, ładnie potaniały już dyski (porównując ceny rok temu). Zamówiłem 2 samsungi 830 do 2 laptopów z pewnego miejsca (za co lekko dopłaciłem) + zestaw na drugi dysk i sd. Pozostało czekać na przesyłki.
W porównaniu do poprzedniego roku kości 1x8gb też taniocha, można brać. Czekałem na premierę nowych mbp, brak wymiennych kości ram, wywalenie obsługi apple remote i konieczność dość dużej dopłaty, spowodowała, że zostaję przy starym. Mały update i będzie lepiej śmigał niż najnowsze
Co do postu wyżej odnośnie awaryjności, wystarczy wykorzystać drugi dysk na kopię Time Machine, można spać spokojnie i korzystać do woli aż się go popsuje Nie ma się co martwić i zawsze trzeba mieć kopię - nawet przy talerzowym hdd.
+VAT 23% i już się tak nie opłaca na amazonie
opłaca się max, ceny tam widoczne podane są z VATem, jak nabywasz na firmę to jak za 128 gb.