Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 9.3.2 beta

• Zamknięty Temat jest zamknięty
251 odpowiedzi w tym temacie

#126 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 24 kwietnia 2016 - 07:39

Dokladnie. Skoro i tak korzysci z pisania w Feedbacku sa praktycznie zadne.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#127 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 kwietnia 2016 - 11:12

Prawda boli.

Chodziło o to, że użytkownik topowego androida może już mówić, że "tnie jak ios"
  • meduza88 lubi to
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#128 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 postów

Napisano 24 kwietnia 2016 - 14:30

Chodziło o to, że użytkownik topowego androida może już mówić, że "tnie jak ios"

Tak bo wszyscy maja topowego androida za 3,5k zł. Opanuj sie.

#129 sIDD

sIDD
  • 178 postów
  • SkądUrsus, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 24 kwietnia 2016 - 15:00

U mnie na ip6s katastrofa tnie mi wszystko po animacje jak i gry.

#130 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 kwietnia 2016 - 15:32

Tak bo wszyscy maja topowego androida za 3,5k zł. Opanuj sie.

Rzeczywiście. Nie musi to być topowy android. Htc one m7 (stockowy rom) kolegi działa płynniej niż mój 6s...
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#131 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 24 kwietnia 2016 - 15:40

No to wgraj 9.3.1 i przestaj jeczec.

#132 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 kwietnia 2016 - 15:52

Ja jęczę?! Wkur... mnie porównania do tnącego androida!

#133 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 kwietnia 2016 - 15:55

Może porównują do tnącego lagwiza z samsungów :)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#134 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 postów

Napisano 24 kwietnia 2016 - 19:42

Ja jęczę?! Wkur... mnie porównania do tnącego androida!

To wgraj do tego htc kolegi najnowszego androida najlepiej betę N. To pogadamy. Możesz też pidzielić się swoimi rewelacjami z rzeszą użytkowników budżetowych wersji androida którzy wkurzeni wyszarpują ze swoich urządzeń baterie 2x dziennie bo sprzęt poległ.
W ogóle co za idiotyzm porównywać androida i iOS. W samsungach rdzenie mnożą się jak króliki i RAM też. Gdyby iphony miały taki hardware to frunęły by razem z tymi wszystkimi błędami bez zająknięcia.

#135 krzyssp

krzyssp
  • 58 postów

Napisano 24 kwietnia 2016 - 19:58

To wgraj do tego htc kolegi najnowszego androida najlepiej betę N. To pogadamy. Możesz też pidzielić się swoimi rewelacjami z rzeszą użytkowników budżetowych wersji androida którzy wkurzeni wyszarpują ze swoich urządzeń baterie 2x dziennie bo sprzęt poległ.
W ogóle co za idiotyzm porównywać androida i iOS. W samsungach rdzenie mnożą się jak króliki i RAM też. Gdyby iphony miały taki hardware to frunęły by razem z tymi wszystkimi błędami bez zająknięcia.

Twoje myślenie nie jest poprawne. Apple A9 to jeden z najwydajniejszych procesorów mobilnych (mimo tylko 2 rdzeni), więc nie można powiedzieć że IPhony mają słabszy hardware. Poza tym na IPadzie Pro (z tego co słyszałem, bo sam nie mam) animacje też potrafią przyciąć, więc nie jest to bynajmniej kwestia sprzętu tylko oprogramowania.

Żeby nie było, osobiście mnie drobne spowolnienia aż tak nie przeszkadzają. Tzn lepiej żeby ich nie było, bo jednak po coś się kupowało ten high end, jednak da się normalnie korzystać z telefonu, tak samo jak na 8.4.1 ;)  

#136 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 24 kwietnia 2016 - 20:07

Twoje myślenie nie jest poprawne. Apple A9 to jeden z najwydajniejszych procesorów mobilnych (mimo tylko 2 rdzeni), więc nie można powiedzieć że IPhony mają słabszy hardware. Poza tym na IPadzie Pro (z tego co słyszałem, bo sam nie mam) animacje też potrafią przyciąć, więc nie jest to bynajmniej kwestia sprzętu tylko oprogramowania.
Żeby nie było, osobiście mnie drobne spowolnienia aż tak nie przeszkadzają. Tzn lepiej żeby ich nie było, bo jednak po coś się kupowało ten high end, jednak da się normalnie korzystać z telefonu, tak samo jak na 8.4.1 ;)

Potwierdzam. Na obu iPadach pro, animacje tną :)

#137 MichalKielce

MichalKielce
  • 70 postów
  • SkądKielce

Napisano 24 kwietnia 2016 - 20:28

Włsnie skonczylem benchmarki antutu i 3dfx i powiem wam ze i5 na beta 2 mam lepsze wyniki niz wczesniej. Animacje byly plynnidjsze niz na innych ios. No ja nie mam do czego sie przyczepic. Aaa i wczesniej na antutu telefon byl mega goracy a teraz nie bo lekko cieply.

#138 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 postów

Napisano 25 kwietnia 2016 - 07:18

Twierdzisz że 2 rdzenie są porównywalne wydajnościowo do 8 rdzeni w samsungach? Nie wydaje mi się! Musiały by być 4 razy lepsze, wydajniejsze, nie sądzę żeby inżynierowie Apple dokonali takiego cudu, a samsung wkładał do swoich telefonów procesorowy złom.
Oczywiście zdaje sobie sprawę że te rdzenie nie pracują cały czas pełną parą ale różnica jest i to na naszą niekorzyść. Moim zdaniem pora aby Apple się trochę ogarnęło. Ile czasu im zajęło dodanie tego gigabajta pamięci za kilka dolców?! Prawda jest taka, że jak się chce "żydzić" na częściach to trzeba robić super zoptymalizowany soft z czym mają wyraźne kłopoty... Z drugiej strony nie da się tego łatwo zrobić bo chcąc nadążyć za konkurencją dopisują coraz to nowe fragmenty kodu (nowe funkcje itd), które nie są tak dobrze zoptymalizowane jak te stare i przetestowane. W efekcie stale dostajemy niestabilny kod który przycina w miejscach gdzie było dobrze, bo nowe jest źle dotarte ze starym.
Lekarstwem na to jest podrasowane sprzętu i w tym kierunku poszedł android.

#139 bf7a1f7821

bf7a1f7821

Trancex

• 597 postów

Napisano 25 kwietnia 2016 - 07:26

Niestety Beta 2 doprowadziła do tego, ze mój ip5s został odświeżony i cofnięty do 9.3.1. Powodzenia dla Apple w celu optymalizacji softu. Może 11.4.1 będzie wkoncu taki na jaki czekamy.

Wczoraj bawiąc się IP SE widziałem lekkie zacinki. Może w takim razie nie ma co się bać tego androida i samemu przetestować, żeby mieć obiektywne porównanie, a nie tylko bazować na opiniach użytkowników, które często nie są chyba obiektywne.
  • Mariusz Piaścik lubi to

IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS

#140 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 25 kwietnia 2016 - 10:51

Czasem jak czytam tu posty to zaczynam się gubić -  czy to jest temat o wersji BETA czy o oficjalnej wersji oprogramowania...?

Jak można porównywać działanie bety iOS do oficjalnego Andka? W ogóle bety do oficjalnej wersji oprogramowania?

Tnie wam, laguje, wywala - ma prawo, to jest BETA i jest to normalne. Jak się nie podoba wrócić do 9.3.1 i czekać na oficjalną wersję.

"To jest tak proste jak to"

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#141 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 25 kwietnia 2016 - 11:08

Temat dotyczy wersji BETA, a więc każdy post odnoszący się do subiektywnych wrażeń odnośnie zainstalowanych wersji BETA jest zgodny w tym temacie.

Skoro ludzie tu zaglądają i piszą o wrażeniach (łącznie z tym, że tnie jak cholera) to jest to najbardziej odpowiedni do tego wątek! Swoją drogą kto każe Ci tu zaglądać, jeśli opinie te są dla Ciebie nie do zaakceptowania - zajrzyj w takim razie do wątku o wersji stabilnej i proszę nie mów ludziom, którzy tu piszą że mają przywrócić system. Temat powstał po to, by dzielić się opiniami o TEJ KONKRETNEJ wersji BETA! A ta tnie się jak diabli i też się pod tym podpisuję i zgadzam z opiniami tu innych.

Użytkownik Mariusz Piaścik edytował ten post 25 kwietnia 2016 - 11:10

#142 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 25 kwietnia 2016 - 11:27

Temat dotyczy wersji BETA, a więc każdy post odnoszący się do subiektywnych wrażeń odnośnie zainstalowanych wersji BETA jest zgodny w tym temacie.

Skoro ludzie tu zaglądają i piszą o wrażeniach (łącznie z tym, że tnie jak cholera) to jest to najbardziej odpowiedni do tego wątek! Swoją drogą kto każe Ci tu zaglądać, jeśli opinie te są dla Ciebie nie do zaakceptowania - zajrzyj w takim razie do wątku o wersji stabilnej i proszę nie mów ludziom, którzy tu piszą że mają przywrócić system. Temat powstał po to, by dzielić się opiniami o TEJ KONKRETNEJ wersji BETA! A ta tnie się jak diabli i też się pod tym podpisuję i zgadzam z opiniami tu innych.

Może wyraziłem się niejasno - nie neguję tego, że tnie, owszem, u mnie również. Zarówno na 6 jak i na Air2. Tną animacje systemowe oraz apki jak np. twitter podczas przewijania.

Natomiast uważam, że lamentowanie przez kilka stron, że wersja Beta jest gorsza od oficjalnego Andka moim zdaniem nic nie wnosi do dyskusji. Porównanie z dupy.
Trzeba czekać na kolejny update i tyle.
Ale może masz rację, że może powinienem po prostu tu nie wchodzić i nie czytać...

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#143 krzyssp

krzyssp
  • 58 postów

Napisano 26 kwietnia 2016 - 17:04

Twierdzisz że 2 rdzenie są porównywalne wydajnościowo do 8 rdzeni w samsungach? Nie wydaje mi się! Musiały by być 4 razy lepsze, wydajniejsze, nie sądzę żeby inżynierowie Apple dokonali takiego cudu, a samsung wkładał do swoich telefonów procesorowy złom.
Oczywiście zdaje sobie sprawę że te rdzenie nie pracują cały czas pełną parą ale różnica jest i to na naszą niekorzyść. Moim zdaniem pora aby Apple się trochę ogarnęło. Ile czasu im zajęło dodanie tego gigabajta pamięci za kilka dolców?! Prawda jest taka, że jak się chce "żydzić" na częściach to trzeba robić super zoptymalizowany soft z czym mają wyraźne kłopoty... Z drugiej strony nie da się tego łatwo zrobić bo chcąc nadążyć za konkurencją dopisują coraz to nowe fragmenty kodu (nowe funkcje itd), które nie są tak dobrze zoptymalizowane jak te stare i przetestowane. W efekcie stale dostajemy niestabilny kod który przycina w miejscach gdzie było dobrze, bo nowe jest źle dotarte ze starym.
Lekarstwem na to jest podrasowane sprzętu i w tym kierunku poszedł android.

http://www.pcadvisor.co.uk/test-centre/mobile-phone/whats-fastest-phone-2016-uk-3515533/

http://myapple.pl/posts/11144-antutu-publikuje-ranking-najwydajniejszych-smartfonow-spadek-iphone-a-6s

Nie wiem skąd w ludziach taka opinia że jak podwoimy liczbę rdzeni to o tyle zwiększy się wydajność, jak to zasugerowałeś pisząc że rdzenie musiałby by być 4 razy wydajniejsze. To tak nie działa. Software może to wykorzystywać lepiej lub gorzej, jednak w przypadku Androida jest to raczej gorzej. 

Apple mogło by włożyć cztery rdzenie do telefonu. Pytanie jednak po co? Czy IP6S wymaga większej mocy? Czy Applowi opłaca się przepisywać cały soft (a potem devom aplikacje) na cztery rdzenie? Kiedyś pewnie nastąpi ten moment, ale póki co 2 rdzenie spokojnie wystarczają.

#144 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 26 kwietnia 2016 - 18:00

iPad Air 2, ma 3 rdzenie, a animacje tną. IPady pro ( oba ) są duzo wydajniejsze, a tez iOS 9 ssie. Kwestia software, nie hardware :) czekajmy na jakiegoś 9.4.1, który bedzie błogosławieństwem. Przypomnę, ze za miesiąc z hakiem mamy czerwiec i iOS 10 beta. Także mało czasu ma Apple na perfekcję w kwestii iOS 9.x.x.

#145 Hubert Dykiel

Hubert Dykiel
  • 93 postów

Napisano 26 kwietnia 2016 - 18:01

Wjechała nowa Beta dla developerów

#146 bapko

bapko
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 26 kwietnia 2016 - 20:24

10min uzywania i jest ZAJEBISCIE pod względem płynności. Animacje nie laguja. Jest tak jak powinno być i jak było na 9.3.2b1. Oby bateria tylko nie rozczarowala...

Użytkownik bapko edytował ten post 26 kwietnia 2016 - 20:39

#147 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 27 kwietnia 2016 - 07:00

O płynniejszych animacjach czytałem dokładnie tydzień temu, zaraz po tym jak wypuścili beta 2 - ktoś napisał "jest mega płynnie"... 

#148 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 27 kwietnia 2016 - 07:07

Jak już pisałem wcześniej - po zainstalowaniu pb1 zrobiłem wymazanie zawartości i ustawień, więc profil pb się skasował. 

Dodatkowo zmieniłem na 3G, bo zasięg LTE mam dosyć słaby przez większość dnia. 

Efekt jest taki, że telefon działa bardzo płynnie, a po półtora roku używania i ponad 300 cyklach baterii (pojemność pokazuje ok. 1600/1750) wytrzymuje ok. 7 godzin w użyciu. 

Jest dobrze, bo bywało i 4,5 w użyciu na wcześniejszym sofcie.

Dlatego nie będę się już bawił w bety, bo i tak Apple mało co sobie robi ze zgłaszania błędów, a obecny soft jest wystarczająco stabilny.

#149 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 27 kwietnia 2016 - 07:14

i zaktualizowało Ci do nowszej wersji po usunięciu profilu?

#150 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 27 kwietnia 2016 - 08:03

Nie, nic się nie aktualizowało. Pokazuje mi soft 9.3.2 jako aktualne, nie mam żadnych wiadomości o dostępności aktualizacji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych