Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 6s - przegrzewa się i bateria wariuje

• Please log in to reply
38 replies to this topic

#26 JJ79

JJ79
  • 116 posts
  • SkądDania

Posted 03 April 2016 - 08:10

Tak więc 99% pewności. iCloud Drive włączony z wyłączonym trybem pobierania po sieci komórkowej. Na sieci WiFi gdy tylko używam telefonu, temperatura skacze od razu a bateria znika w oczach. W tej chwili pobiera jakieś 4,17 GB danych choć wartość ta ciągle rośnie :))) w 20 minut bateria spadła do 83% i leci co 1,5 minuty o procent.
Teraz muszę się dowiedzieć czy istnieje możliwość synchronizacji jedynie z wybranymi folderami. Przecież nie potrzeba mi tych wszystkich katalogów ze 120 GB danych. Już 80% baterii a danych 160 000 pobranych i nadal rośnie i status 4,30 GB Co za porażka z tą chmurą, chyba trzeba przejść na Dropbox

#27 JJ79

JJ79
  • 116 posts
  • SkądDania

Posted 04 April 2016 - 18:40

@kristof461 tak jak napisałeś. Ewidentne problem chmury. Przy włączonym iCloud Drive konsumpcja baterii jest wyższa 5 krotnie jakieś 14% na 10 minut - oczywiście zależnie od tego co robię na urządzeniu. W moim wypadku, wyłączenie iCloud Drive skutkuje użyciem baterii w granicach 1% na 5 min przy przeglądaniu stron www na marnym 3G. Wyłączenie go, to także brak np ustawionych skrótów klawiaturowych,  a to cholernie irytuje. 

Wszystko zaczęło się około 15 marca, jeden z użytkowników pisał o tym, że dowiedział się o przeprowadzanych pracach na serwerach iCloud jakiś czas temu. Czyżby nie do końca przeprowadzonych poprawnie? 

Edited by JJ79, 04 April 2016 - 18:54.

• kristof461 likes this

#28 jacob31

jacob31
  • 365 posts

Posted 22 April 2016 - 18:19

Tak więc 99% pewności. iCloud Drive włączony z wyłączonym trybem pobierania po sieci komórkowej. Na sieci WiFi gdy tylko używam telefonu, temperatura skacze od razu a bateria znika w oczach. W tej chwili pobiera jakieś 4,17 GB danych choć wartość ta ciągle rośnie :))) w 20 minut bateria spadła do 83% i leci co 1,5 minuty o procent.
Teraz muszę się dowiedzieć czy istnieje możliwość synchronizacji jedynie z wybranymi folderami. Przecież nie potrzeba mi tych wszystkich katalogów ze 120 GB danych. Już 80% baterii a danych 160 000 pobranych i nadal rośnie i status 4,30 GB Co za porażka z tą chmurą, chyba trzeba przejść na Dropbox

Po dłuższej przerwie wróciłem do wątku.

Ja z iCloud Drive nie korzystam więc wypowiedzieć się nie mogę, natomiast nagrzewanie i podobnie szybki spadek zauważam przy korzystaniu z YT (ok.1% na min) - czyli pobieranie dużych plików po wifi. 

YT to jedyna aplikacja, która tak działa na baterię. Przy reszcie aplikacji: safari, telefon itp. przy LTE i automatycznym podświetleniu bateria zachowuje się optymalnie.

Nie ma na to rady?

#29 JJ79

JJ79
  • 116 posts
  • SkądDania

Posted 22 April 2016 - 19:22

U mnie taki problem zniknął wraz z usunięciem 120 GB z chmury. YT szalał okropnie. Oczywiście aplikacje usunąłem i zainstalowałem ponownie. Teraz 1 godzina YT to jakieś 20 procent baterii. Przy dobrym zasięgu sieci komórkowej.

#30 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 posts

Posted 22 April 2016 - 20:52

Po dłuższej przerwie wróciłem do wątku.

Ja z iCloud Drive nie korzystam więc wypowiedzieć się nie mogę, natomiast nagrzewanie i podobnie szybki spadek zauważam przy korzystaniu z YT (ok.1% na min) - czyli pobieranie dużych plików po wifi. 

YT to jedyna aplikacja, która tak działa na baterię. Przy reszcie aplikacji: safari, telefon itp. przy LTE i automatycznym podświetleniu bateria zachowuje się optymalnie.

Nie ma na to rady?

poczytaj komentarze aplikacji youtube w appstore :)

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#31 Aastelix

Aastelix
  • 1528 posts
  • SkądPodbeskidzie

Posted 04 July 2016 - 11:49

Panowie, jestem nowy i mam nowego pierwszego 6s 16GB.

Chciałem się zapytać czy zużycie baterii na takim poziomie; 6 rano 100% baterii a 14 tego samego dnia po pracy 27% baterii.

mam skonfigurowane 4 konta pocztowe w tym jedno MS Exchange i z tego dwa pracują w trybie Push.

W pracy też dość dużo rozmawiam przez telefon. W ciągu tych 8h jest to może ponad 1h.

Czy zachowanie baterii w moim telefonie jest normalne? Słyszałem opinie, że ludziom ta bateria starcza nawet na dwa dni. Natomiast ja, jeśli nie doładuję w ciągu dnia, to nie mam szans wytrzymać do wczesnego wieczora.

Użyłem już sporo ustawień żeby ten czas wydłużyć ale w końcu to telefon ma służyć mi a nie ja jemu.

Jak to wygląda u Was?

iPhone 11

#32 Geble

Geble

• 1183 posts

Posted 04 July 2016 - 12:12

Z baterią sprawa wygląda tak, że wszystko zależy od tego jak kto używa telefonu. Padały tu już wyniki oscylujące w granicach 4 dni na jednym ładowaniu. Pytanie brzmi, czy takie używanie można w ogóle nazywać używaniem skoro telefon większość czasu leżakuje? 

Wklej jakiś zrzut przy samej końcówce. Jeśli masz czas w użyciu 5-6 godzin (+/- 1 godzina) to znaczy, że wszystko jest w porządku. Jeśli mniej to wtedy warto by się zainteresować zasięgiem w okolicy. Może sieć co chwilę się przełącza jeśli masz Play. Może co chwile następuje zmiana 3G <-> 4G?

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#33 Aastelix

Aastelix
  • 1528 posts
  • SkądPodbeskidzie

Posted 04 July 2016 - 12:47

Jeśli chodzi o sieć to mam T-M i ustawione 3G.

Jeśli chodzi o czas użycia to był on jeszcze dzisiaj widoczny ale jak wyłączyłem usługi lokalizacji w "usługi systemowe" to w miejscu obu czasów pojawiły się kreski i już nic nie widać. I nie wiem o co tu chodzi?

iPhone 11

#34 andegawen

andegawen
  • 40 posts

Posted 04 July 2016 - 21:53

Ja posiadam iPhone 6s, i pamietam czasy jak mój telefon spokojnie w użyciu robił czas 8-10h, po aktualizacji iOS na 9.3, ten czas spadł do 5-6h. Co mnie irytuje.

#35 Aastelix

Aastelix
  • 1528 posts
  • SkądPodbeskidzie

Posted 05 July 2016 - 07:01

Czyli wychodzi na to, że czas pracy na baterii to w dużej mierze kwestia optymalizacji softu.

Domniemam, że Apple o tym wie ale nie wiem, dlaczego nie wypuściło żadnej łatki czy aktualizacji softu żeby ten problem wyeliminować. Z doświadczenia wiem, że inni producenci sprzętu czy oprogramowania tak robią.

Czy Apple ma to w 4 literach?

iPhone 11

#36 mehmeh

mehmeh
  • 63 posts
  • SkądKosina

Posted 05 July 2016 - 07:25

Czyli wychodzi na to, że czas pracy na baterii to w dużej mierze kwestia optymalizacji softu.
Domniemam, że Apple o tym wie ale nie wiem, dlaczego nie wypuściło żadnej łatki czy aktualizacji softu żeby ten problem wyeliminować. Z doświadczenia wiem, że inni producenci sprzętu czy oprogramowania tak robią.

Czy Apple ma to w 4 literach?

Spróbuj tricków z tej strony:

http://www.gsmmaniak...e-energii-ios8/

#37 Arekko

Arekko
  • 292 posts

Posted 05 July 2016 - 07:40

Spróbuj tricków z tej strony:

http://www.gsmmaniak...e-energii-ios8/

Telefon powinien służyć do używania a nie do ciągłego optymalizowania..

#38 andegawen

andegawen
  • 40 posts

Posted 05 July 2016 - 21:57

Wymieniał ktoś może baterie? Bo miałem skłonności, ale martwię się, ze to nic nie da.

#39 Arekko

Arekko
  • 292 posts

Posted 06 July 2016 - 07:33

Wymieniał ktoś może baterie? Bo miałem skłonności, ale martwię się, ze to nic nie da.

Może pomóc ale nie musi, może być tak, że bateria jest już słaba i nie trzyma - wtedy pomoże wymiana. A może być tak, że jakiś układ na płycie głównej nie działa tak jak powinien i pobiera energię - wtedy naprawa będzie Cie kosztować o wiele więcej. Jeżeli chcesz wymieniać samą baterię - nie ma problemu. Kupujesz w dobrym sklepie, Googlujesz jak wymienić - jednak uważaj na baterie w dużej promocji i te z Allegro - wymiana na taką baterię nic Ci nie da, a jedynie może pogorszyć - nie warto oszczędzać.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Bing (1)