Witam. Korzystając z wyszukiwarki nie znalazłem tematu z problemem podobnym do mojego.
Dwa tygodnie temu, we wtorkowy dzień zauważyłem nienormalny spadek baterii i wysoką temperaturę urządzenia.
Zacząłem kombinacje polegającą na przywróceniu ustawień fabrycznych bez przywracania oraz z przywracaniem z backupu.
Bez poprawy. Tzn, urządzenie nadal nagrzewało się i bateria wariowała. Rozumiem przez to spadek np. z 60% do 52% jednorazowo, jakby status baterii przy nagrzaniu się po prostu zawieszał. Oddałem telefon do gwarancji. Mój operator zmienił serwis na jakiś niemiecki i po ocenie na FB teraz mogę stwierdzić, że poziom satysfakcji ich klientów jest bardzo niski. Po 3 dniach dostałem wiadomość, że nie znaleziono żadnej z wymienionych wad. Zadzwoniłem tam i raz jeszcze wyjaśniłem swój problem. Obiecano, że zostanie przetestowany manualnie. Za dwa dni dostałem wiadomość, że nie znaleziono problemu i mam zapłacić część kosztów. Zapłaciłem. Oczywiście dostałem rady by zamykać nieużywane aplikacje w tle, raz w tygodniu całkowicie wyłączać telefon i podobne temu "rady specjalistów". W sobotę pojechałem odebrać telefon. Zacząłem jak doradzono, instalację jako nowe urządzenie, nie instalowałem żadnych aplikacji poza komunikatorami takimi jak Viber, WhatsApp, FB Messanger, Skype oraz aplikację YT. Oczywiście zainstalowałem je po uprzednich 4 godzinnych testach. Bateria znikała w kieszeni, podczas przeglądania stron w Safari, telefon nagrzewał się już po 10 minutach. Po zainstalowaniu w/w aplikacji korzystając z YT przez WiFi 12 minut kosztowało 19% baterii. Telefon po 5 minutach miał temperaturę 41,7 stopni (mierząc termometrem do czoła ), najbardziej gorący był z tyły w górnej lewej części, mniej nieznacznie z prawej i coraz chłodniejszy w dolnych partiach.
Wariacje baterii występują nadal, przy zauważalnie nagrzanym telefonie. Potrafi skoczyć z 31% do 26%, następnie do np 17%! A gdy jest nagrzany ciężko trzymać go w kieszeni.. choć może bardziej dyskomfort.
Moje pytanie, czy jest możliwość osobistego przetestowania tego urządzenia by przybliżyć serwisowi gdzie leży problem?? Co uważacie powinienem zrobić (oczywiście do serwisu dzwonię we wtorek wraz z otwarciem)? Jakieś rady?? Porady?
Z góry dziękuję za każdą pomoc i radę.
J.J.