To nie jest normalne.
Korzystasz bądź korzystałeś z AM? Może tutaj się coś "przywiesiło"?
Nie korzystam
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 26 lipca 2016 - 07:53
To nie jest normalne.
Korzystasz bądź korzystałeś z AM? Może tutaj się coś "przywiesiło"?
Nie korzystam
Napisano 26 lipca 2016 - 07:57
Jaki masz czas w użyciu - jeśli bez muzyki jest to 5-6h to lepiej nie było i nie będzie.
Co do 2 przycięć to 5s to już dziadek powoli z resztą 6s czy SE też potrafi się przywiesić.
Napisano 26 lipca 2016 - 08:10
Jaki masz czas w użyciu - jeśli bez muzyki jest to 5-6h to lepiej nie było i nie będzie.
Co do 2 przycięć to 5s to już dziadek powoli z resztą 6s czy SE też potrafi się przywiesić.
5-6 godz, a muzyka to 1,5-2 godz dziennie. Jednak mnie zastanawia czy czas gotowości jest adekwatny do czasu aktywności. Biorąc pod uwagę, że aplikacja muzyka zawsze ma najwięcej %.
Użytkownik ASOT edytował ten post 26 lipca 2016 - 08:13
Napisano 26 lipca 2016 - 10:43
iPad Air 2 z softem 8.1.2 - warto przejść na 9.3.3 ?
W tej chwili wszystko ładnie chodzi, tylko jest problem z notatkami, które nie synchronizują się z innymi iUrządzeniami.
Dlatego zastanawiam się nad zmianą.
Napisano 26 lipca 2016 - 10:56
9.3.3 na Air 2 chodzi doskonale - według mnie warto.
MBP M1; iPhone 13 Pro; AirPods Pro
Napisano 26 lipca 2016 - 11:01
A jak z baterią ? tragedii nie ma ?
Napisano 26 lipca 2016 - 11:07
Nie ma, mniej więcej to samo co w iOS 8.
MBP M1; iPhone 13 Pro; AirPods Pro
Napisano 26 lipca 2016 - 14:01
Wg mnie nie warto. Moze nie chodzi źle ale z pewnością to juz nie iOS 8 tj. chodzi wolniej i zdarzają sie przycięcia.iPad Air 2 z softem 8.1.2 - warto przejść na 9.3.3 ?
W tej chwili wszystko ładnie chodzi, tylko jest problem z notatkami, które nie synchronizują się z innymi iUrządzeniami.
Użytkownik tzk edytował ten post 26 lipca 2016 - 14:03
Napisano 26 lipca 2016 - 14:08
No raczej dla Split View i PiP'a warto nawet jeśli wydajność na tym trochę ucierpi.iPad Air 2 z softem 8.1.2 - warto przejść na 9.3.3 ?
Komputer: iMac 21,5 Late 2013, Intel Iris Pro, Intel Core i5 2,7ghz, 8gb ram Sprzęt Mobilny: iPhone 6s Plus 64gb Gwiezdna Szarość, Macbook 12 Early 2015 Gwiezdna Szarość
Napisano 26 lipca 2016 - 15:00
Zauważyłem dzisiaj, że po włączeniu Siri czas użycia baterii jest praktycznie taki sam jak czas gotowości. Włączyłem Siri wczoraj wieczorem, tel podłączyłem do ładowania na noc. Nad ranem go odłączyłem i około 7% zleciało mi w 2h. Spojrzałem w użycie baterii, a tam czasy były praktycznie takie same. Wam Siri też tak pożera baterię, czy to tylko ma tak na początku a później się unormuje?
Napisano 26 lipca 2016 - 16:45
Tak masz zawsze? Na swoim 5S uzyskam taki wynik raz na jakiś czas. I co najciekawsze, wtedy jak aplikacja muzyka nabije więcej %. Może to smieszne ale tak jest.Bateria na moim 5s
http://i.imgur.com/tBHwTCw.jpg
Napisano 27 lipca 2016 - 14:10
Tak masz zawsze? Na swoim 5S uzyskam taki wynik raz na jakiś czas. I co najciekawsze, wtedy jak aplikacja muzyka nabije więcej %. Może to smieszne ale tak jest.
Nie zawsze, czasami mam nawet 7h w użyciu, a czasami 5h. U mnie najwięcej ma fb, safari, ekran podświetlony mniej niż połowa, w słoneczne dni na więcej oczywiście
Napisano 27 lipca 2016 - 14:21
Ja 7h nie wyciągam na 6S+ co jedynie pokazuje jak skopany jest iOS od wersji 9.x.x. Na 8.x.x wyniki w granicach 11h były standardem.
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 27 lipca 2016 - 15:10
Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, AirPods 2, Apple Watch Series 3
Napisano 27 lipca 2016 - 15:34
Oczywiście, że nie mam bo w momencie jak kupowałem IP6s+ to od razu na starcie był iOS 9.x.x. Mam porównanie, bo starego IP6+ zostawiłem małżonce, która od momentu wyjścia iOS 9.x.x również zauawżyła zdecydowanie krótsze czasy pracy baterii. Na swoim starym Plusie, tak jak pisałem, dobijałem spokojnie do 11h, a teraz 8h to jest max co można tam wyciągnąć. U mnie mimo lepszej kondycyjnie baterii (wiem, że pojemność ma delikatnie mniejszą) czasy i tak są słabsze, więc coś tu nie gra. Z dnia na dzień po przejściu z 8.4.1 na 9.x.x nagle bateria magicznie nie straciła 30% swojej pojemności.
Optymalizacja tego systemu leży i kwiczy i tu nawet nie ma co próbować podejmować dyskusji. Pomijam już fakt, że nie działa tak płynnie jak poprzednik.
Użytkownik Geble edytował ten post 27 lipca 2016 - 15:36
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 27 lipca 2016 - 20:07
panowie mam dylemat. mam iPhone 5s, chciałbym pozostać na iOS 8.3 ale już na dzisiejszy dzień nie mogę zainstalować niektórych aplikacji bo są pisane pod iOS 8, a niektóre aplikacje które na iOS 8 mają jakieś bugi i problemy działają ponoć bezproblemowo na iOS 9, może to ma jakiś związek z rzekomą lepszą ich optymalizacją pod iOS 9?
na chwilę obecną nie mam zamiaru zmieniać telefonu, dlatego nie chcę żeby sprawiał mi jakieś przykrości podczas użytkowania go. co czynić? zostać na iOS 8 i narażać się na to że coraz więcej aplikacji będzie niestabilna, lub w ogóle nie będzie aktualizacji na iOS 8? czy też przejść na iOS 9.3.3, bo wcale nie jest taki straszny i nie odczuje wielkich zmian w wydajności na 5s?
Użytkownik luffa edytował ten post 27 lipca 2016 - 21:34
Napisano 27 lipca 2016 - 20:15
iPhone SE (2016) + iPad Air M1 + Watch SE
Napisano 27 lipca 2016 - 20:16
namieszałeś
iPhone 5s Mac mini Watch Series 1
Napisano 27 lipca 2016 - 21:32
Gdyby u mnie tak było z aplikacjami to nawet 1 dnia bym pewnie nie wyciągnął.Nie zawsze, czasami mam nawet 7h w użyciu, a czasami 5h. U mnie najwięcej ma fb, safari, ekran podświetlony mniej niż połowa, w słoneczne dni na więcej oczywiście
Napisano 27 lipca 2016 - 21:37
panowie mam dylemat. mam iPhone 5s, chciałbym pozostać na iOS 8.1.3, ale już na dzisiejszy dzień nie mogę zainstalować niektórych aplikacji bo są pisane pod iOS 8, a niektóre aplikacje które na iOS 8 mają jakieś bugi i problemy działają ponoć bezproblemowo na iOS 9, może to ma jakiś związek z rzekomą lepszą ich optymalizacją pod iOS 9?
na chwilę obecną nie mam zamiaru zmieniać telefonu, dlatego nie chcę żeby sprawiał mi jakieś przykrości podczas użytkowania go. co czynić? zostać na iOS 8 i narażać się na to że coraz więcej aplikacji będzie niestabilna, lub w ogóle nie będzie aktualizacji na iOS 8? czy też przejść na iOS 9.3.3, bo wcale nie jest taki straszny i nie odczuje wielkich zmian w wydajności na 5s?
Napisano 27 lipca 2016 - 22:06
Nie wiem jak będzie na iPhone 5s , ale zapewniam , że mój 5 letni iPad 3 na iOS 9.3.3. działa znakomicie. Lepiej niż na siódemkach i ósemkach
dzięki za info!
czekam na opinie kogoś z 5s
Napisano 27 lipca 2016 - 22:21
Nie wiem jak działa 5S na 8.x ale na 9.3.3 działa bardzo dobrze. Z resztą, pisałem o tym w tym temacie. Na co najbardziej narzekam? Bateria która w moim przypadku i zapewne kilku jak nie więcej osób nie jest rewelacyjna. Jeśli nie zależy Ci na baterii to nie widzę podstaw aby zwlekać z aktualizacją.panowie mam dylemat. mam iPhone 5s, chciałbym pozostać na iOS 8.3 ale już na dzisiejszy dzień nie mogę zainstalować niektórych aplikacji bo są pisane pod iOS 8, a niektóre aplikacje które na iOS 8 mają jakieś bugi i problemy działają ponoć bezproblemowo na iOS 9, może to ma jakiś związek z rzekomą lepszą ich optymalizacją pod iOS 9?
Napisano 28 lipca 2016 - 07:42
Wrażenie subiektywne jest takie, że na iP6 iOS 9.3.3 po kilku dniach zaczął działać naprawdę płynnie, zdarzają się momentami lekkie przycinki no ale... to już nigdy nie będzie iOS 6. Na iP 5s mam ios 8.1.3 i płynność jest w każdym momencie. Porównując oba telefony w zasadzie nie widać większych różnic, oczywiście jest nieco inne wrażenie wynikające z różnych rozmiarów ekranów. Tak czy czy inaczej uważam, że iOS 9.3.3 jest systemem najlepszym z serii iOS 9. Zdarzają się jednak wciąż niedopracowania tzn. mam ustawioną jasną tapetę i napisy są czarne. Czasami zdarza się, że na zablokowanym ekranie godzina i data jest koloru czarnego a zasięg, stan baterii jest na biało.
Napisano 28 lipca 2016 - 13:32
Tak czy czy inaczej uważam, że iOS 9.3.3 jest systemem najlepszym z serii iOS 9.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych