Czy tylko mi się wydaje czy na iphone SE nie da się wykonać triku, który wyłącza całkowicie animacje? może ktoś sprawdzić i potwierdzić? próbowałem wykonać go na telefonie wystawowym i nici.
Działa az miło. Troche cierpliwości i zadziała.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 09 kwietnia 2016 - 19:23
Czy tylko mi się wydaje czy na iphone SE nie da się wykonać triku, który wyłącza całkowicie animacje? może ktoś sprawdzić i potwierdzić? próbowałem wykonać go na telefonie wystawowym i nici.
Napisano 09 kwietnia 2016 - 19:25
Działa az miło. Troche cierpliwości i zadziała.
Okk
iPhone 12 mini iPhone 5s iPad 8 th HomePod mini
Napisano 10 kwietnia 2016 - 07:20
Ja dzisiaj kupiłem w Media-Markt na Al. Krakowskiej w Warszawie, na raty 0%.
SE w Media-Markt są nawet o 50 zł tańsze od oficjalnej dystrybucji.
A jak chcesz na raty 0% to teraz mają w Euro i to na 20 rat.
Teraz chyba najlepiej kupić w iDreamie, nie dość, że w sieci bardzo łatwo znaleźć rabat 5 %, to jeszcze jest możliwy zakup na prawdziwe (a nie jak w MM z niby nieobowiązkowym ubezpieczeniem) raty 0 %.
Te na allegro po 2500 to najczęściej EU dystrybucja. Gwarancja jest ta sama, ale jak przyjdzie do skorzystania z rękojmi to ta stówka serio nie będzie tego warta.
Witajcie!
Czy istnieją jakieś niedogodności przy zakupie POZA Apple Store? Bezproblemowy zwrot w AS do 14 dni od otrzymania przesyłki to wiem. Czy w pozostałych sieciówkach wymienią jeśli rozpakuję w domu i coś jest nie tak? Zakładając, że był odbiór osobisty w sklepie. Pytam, bo nigdy nie załatwiałem rat z dostawą kurierem.
Nie interesuje mnie sektor prywatny z Allegro. Szukam iP SE na raty 0%. EuroRTV przewidują dostęność do 30 dni :-/ W iDreamie brak w magazynie. Ew. mógłbym do MM podjechać jeśli faktycznie to raty 0%. Apple Store niestety bez rat. Nie wiem jeszcze jak oficjalny sklep na Allegro i raty PayU.
Mój obecny iP4 co prawda jeszcze hula (7.1.2), i myślę, że dociągnie do swoich 6 latek w październiku :-D
Wybór był pomiędzy iP6 16GB refurb, a właśnie nowością SE w 64GB.
Napisano 10 kwietnia 2016 - 08:31
IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS
Napisano 10 kwietnia 2016 - 08:36
We wszystkich sieciówkach może być problem z wymianą wadliwego urządzenia, jeśli kupisz w sklepie stacjonarnym/z odbiorem w markecie. Tak naprawdę to tylko dobra wola sprzedawcy, że przyjmie wadliwy sprzęt i go wymieni, a nie zareklamuje/przyjmie w ramach rękojmi i standardowo rozpatrzy w ciągu 14 dni lub dłużej, np. w MM i Saturnie zazwyczaj nie robią problemu, aby wymienić w ciągu kilku dni (max. 7), w X-komie też większych problemów nie robią (ale nie mają fajnych rat - taniej jest już kupić u nich przez allegro i wziąć raty Payu), za to w Euro zazwyczaj nie ma takiej opcji i nie przegadasz obsługi. Dlatego zdecydowanie najlepiej kupować na odległość, lecz na ten moment nie ma go nigdzie na jakieś fajne raty.
Napisano 10 kwietnia 2016 - 08:42
Dodam tylko iż z baterii jestem bardzoooo zadowolony, wczoraj osiągnąłem ponad 7 godzin w użyciu przy 2-3 godzinach używania yanosika, troche sms, dzwonienie, facebook, instagram.
Napisano 10 kwietnia 2016 - 09:35
Nidgy nie męczył mnie temat baterii, ale czytając non-stop o krótkim trzymaniu większości z Was, jakoś tak zacząłem zwracać na to uwagę i muszę przyznać, że poprzedni mój wpis o nie był na poziomach 33,2h czuwania i 6,15h użycia i 48% pozostałej, tak wczoraj zrobiłem zrzut, gdzie na becie iOS 9.3.2 miałem 40h22min czuwania,8,52h użycia i 32% pozostałej energii, więc wydaje mi się, że z tą baterią przynajmniej w SE jest na prawdę rewelacyjnie, biorąc pod uwagę, że na stałe mam podłączony AW, kilka godzin spędziłem w aucie na LTE i w połączeniu z zestawem samochodu po BT. Rozmów w tym mam 10%, Safari 8%, ekran początkowy, sms na poziomie 4%, reszta to jakieś śmieci po 1-2% więc nie zwracam jakoś na to uwagi.
Słowem, jak dla mnie, to jakiś kosmiczny wynik, bo spokojnie na tych 32% dojechał bym do dwóch dni, korzystając normalnie z telefonu, robiąc zdjęcia, przeglądając sporo nawet stron dzwoniąc/odbierając połączenia tak na samym tel. jak i w samochodzie czy na AW przez BT. Fakt, iP jest nowy, zawsze przywiązuję uwagę do tego, że nie doładowuję go prawie nigdy krótko, nie włączam ładowania przypadkiem, na chwilę tylko jak już, to zawsze do pełna i z reguły jak jest mała wartość pozostałej energii. Chyba, że wiem, że mam np 40% i jadę daleko, na dłużej, np, w południe i do wieczora bez szans na doładowanie, wówczas przewiduję, ładuję do pełna nawet przy 60% ale nigdy inaczej. Tak korzystam od lat, wszystkie iP wstecz zawsze pracowały wystarczająco długo i dobrze na oryginalnej baterii i nigdy jej nie wymieniałem. Nawet kilka dni temu kiedy kupiłem SE, mojego 6S zabrał syn, który żongluje baterią kilka razy dziennie, doładowując co kilka godzin po pare/naście % i jego trzymała czasem 12h i miał rezerwę, czyli faktem jest, jak używasz, tak masz w większości jednak. Obecnie używa mojego byłego i pilnując się od kilku dni, działa mu po 30h, wniosek jest prosty i zależy oczywiście w dużej mierze od iOS, ale od jej używania i traktowania równie dużo jednak.
Jak mawia przysłowie "jak dbasz, tak masz" ... chyba bardzo ktoś miał rację, w tej materii
Napisano 10 kwietnia 2016 - 09:37
Ale są z dopiskiem "towar z ekspozycji"Ja dzisiaj kupiłem w Media-Markt na Al. Krakowskiej w Warszawie, na raty 0%.
SE w Media-Markt są nawet o 50 zł tańsze od oficjalnej dystrybucji.
Napisano 10 kwietnia 2016 - 11:58
Ale są z dopiskiem "towar z ekspozycji"
Ano właśnie...
Pewnie odpakowane, wymacane.
Napisano 10 kwietnia 2016 - 13:07
W Saturnie tez masz 50 zł taniej, raty 0%, sam kupiłem, nowki, nie z ekspozycjiAno właśnie...
Pewnie odpakowane, wymacane.
Napisano 10 kwietnia 2016 - 13:48
MBP 15" / i7 / 16GB / 512 / M370X + u2515 + iPhone 6s 64gB + iPad
Napisano 10 kwietnia 2016 - 16:15
Napisano 10 kwietnia 2016 - 16:56
Ale są z dopiskiem "towar z ekspozycji"
Napisano 11 kwietnia 2016 - 11:56
A masz na tę tezę jakiś dowód, czy tak sobie piszesz z palca i wprowadzasz innych w błąd? 2599 zł i 2099 zł to oficjalne ceny 64 GB i 16 GB SE w MM. W momencie gdy robiłem swoje zakupy modele SE nawet nie były jeszcze wyeksponowane, sprzedawca wyciągał zafoliowane opakowania z szafki.
Nie wprowadzam nikogo w błąd, po prostu umiem czytać https://mediamarkt.p...ebrny-mlm72lp-a
Napisano 11 kwietnia 2016 - 12:41
Dziwne, być może już tylko takie zostały.
Z tego co widzę, w tej chwili tylko Rose Gold 64 GB nie ma dopisku "towar z ekspozycji", a jego cena jest taka sama, jak pozostałych z ekspozycji (2599 zł).
https://mediamarkt.p...zloto-mlxq2lp-a
Napisano 11 kwietnia 2016 - 13:28
towar z ekspozycji oznacza często ostatnią sztukę, zafoliowaną, nową tylko że ostatnią. Taki dziwny system ma media i saturn
Napisano 11 kwietnia 2016 - 13:56
@up
Dokładnie tak, większości przypadków w MM/Saturn to są ostatnie sztuki. Najlepiej zadzwonić bezpośrednio do sklepu i zapytać o konkretną sztukę.
iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV
Napisano 12 kwietnia 2016 - 11:20
Podpowie ktoś o zakupie SE w USA.Czy bez problemu bedzie działal w Polsce?Co sadziecie o stacji dokującej.Uważam za przydatne urzadzenie zwłaszcza 2szt w domu.Pojawiły sie ostatnio wpisy o wadzie w SE przy połaczeniu Bluetootha z urzadzeniem http://www.appleworld.pl/problemy-z-dzwiekiem-podczas-rozmow-bluetooth-u-wielu-uzytkownikow-iphonea-se/
Napisano 12 kwietnia 2016 - 16:32
UWAGA! Firma Euro AGD wysyła iPhony zapakowane tylko w worek od DPD, czego skutkiem może być totalnie rozbity telefon (mimo iż worek firmy kurierskiej nie ma praktycznie żadnych śladów. Taki właśnie dzisiaj dostałem, Przestrzegam, nagrywajcie innym telefonem jak otwieracie paczki, bo możecie się mocno zdziwić, a EURO generalnie ma swoich klientów w d... i poleca - werbelki - oddać go na gwarancję!
Napisano 12 kwietnia 2016 - 16:42
Masakra...
Napisano 12 kwietnia 2016 - 16:43
to co oni go młotkiem nawalali, a jak wygląda kartonik?
iPhone 12 mini
Napisano 12 kwietnia 2016 - 16:48
Kartonik wyglądał w miarę ok. Miał delikatne wgniecenie. Po rozerwaniu foli zaczął się wysypywać pyłek, który okazał się szkłem. Banda debili, która nie potrafi nawet zapakować telefonu. Serio, ani grama folii, ani koperty, zewnętrznego pudełka, ba nawet nie ma naklejki "ostrożnie szkło"...
Napisano 12 kwietnia 2016 - 17:13
UWAGA! Firma Euro AGD wysyła iPhony zapakowane tylko w worek od DPD, czego skutkiem może być totalnie rozbity telefon (mimo iż worek firmy kurierskiej nie ma praktycznie żadnych śladów. Taki właśnie dzisiaj dostałem, Przestrzegam, nagrywajcie innym telefonem jak otwieracie paczki, bo możecie się mocno zdziwić, a EURO generalnie ma swoich klientów w d... i poleca - werbelki - oddać go na gwarancję!
współczuje
gdybym nie zobaczył to bym nie uwierzył
Użytkownik maciek5s edytował ten post 12 kwietnia 2016 - 17:14
iPhone 5s Mac mini Watch Series 1
Napisano 12 kwietnia 2016 - 17:26
Współczuję, mam nadzieję, że otwierałeś w obecności kuriera i masz na to dokumentację wideo i prawnika, bo na serwis raczej nie ma tu co liczyć.
Któryś z pracowników firmy przewozowej musi kosmicznie nienawidzieć tego marketu, wyładował się na Twojej paczce niestety. Swoją drogą, co powoduje decyzję zakupu, w tej czy innej sieciówce, jeśli cena jest taka sama i dostępność bezpośrednio w apple.pl? może taniej o 50zł? bo tego pojąć nie mogę, chronicznie nie cierpię tych firm, szczególnie Euro i Media Ex...
Napisano 12 kwietnia 2016 - 18:09
Bynajmniej w Krakowie nie ma nic na miejscu, w Saturnie 1 szt ale z ekspozycji. Zamówiłem w xkom, w następnym tygodniu spodziewają się większej dostawy
http://bynajmniej.pl...e-przynajmniej/
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych