Mam nadzieję, że jednak nie wymieniają.
Oby nie!
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 15 lutego 2016 - 17:24
IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS
Napisano 15 lutego 2016 - 17:34
Jestem tego samego zdania!
Komputer: MacBook Air z M2 / 8 CPU / 10 GPU / 16 Neural Engine / 16 GB Ram / Dysk SSD 256 GB / Kolor Północ / MacOS Sequoia 15 - Beta 2
Telefon: iPhone 15 Pro / 128 GB / Tytan Naturalny / iOS 18 - Beta 3
Napisano 15 lutego 2016 - 17:49
Napisano 15 lutego 2016 - 18:14
Oby nie!
Kupuje drogi niby niezawodny sprzęt i nie powinno tak być że ustawienie daty powoduje blokadę,ewidentna wina producenta a jako użytkownik mam prawo ustawić sobie co chcę i gadka typu,ustawił bo chce oszukać nie przemawia do mnie.
Użytkownik Giallorosso edytował ten post 15 lutego 2016 - 18:16
Napisano 15 lutego 2016 - 18:26
mam Newsa! prosto z Cupertino! Za ustawienie daty 1 styczeń 1970 roku zamiast domniemanych telefonów beda wymieniać mózgi ich użytkownikom
iPhone 5s Mac mini Watch Series 1
Napisano 15 lutego 2016 - 18:30
jeżeli by ktos przypadkowo ustawił taką datę to ok, ale jeżeli ktoś po przeczytaniu posta o niemożności używania ajfona przez tę datę, ustawia ją specjalnie z myślą, że może dostanie za to nowy sprzęt (co nie jest prawdą) za samą próbę oszustwa (wyłudzenia) powinien zostać ukarany jakkolwiek to brzmi
Napisano 15 lutego 2016 - 18:40
Napisano 15 lutego 2016 - 18:42
szkoda? to nie o to chodzi. jestem uczciwym człowiekiem i tyle
a jak tak bardzo przeszkadza Ci firma Apple to nie kupuj ich sprzętu
iPhone 5s Mac mini Watch Series 1
Napisano 15 lutego 2016 - 18:55
Napisano 15 lutego 2016 - 19:08
Napisano 15 lutego 2016 - 19:12
Napisano 15 lutego 2016 - 19:18
Nie wymieniaja telefonow, wiec nici z waszych niecnych planow - sprawdzone info, wg serwisu najwiekszy problem to naprawienie 6S, poza tym za naprawe zazyczyli sobie 99zl - postawienie systemu na nowy, dlaczego ? Nie wiem ale placilem za naprawe telefonu dziewczyny. Ich usprawiedliwienie bylo takie ,ze to celowe dzialanie uzytkownika, a po moim komentarzu ,ze to ograniczenie funkcjonalnosci nabrali wody w usta.
Napisano 15 lutego 2016 - 19:26
A co powiecie na to, że w tapatalku i na iPhone i na Androidzie w niektórych tematach mam datę utworzenia właśnie 1 stycznia 1970? Rzadko i nie zawsze, ale jednak.
Napisano 15 lutego 2016 - 19:34
Ja wynika z tego powinienem brać z was przykład
I proszę, nie oceniajcie mnie od razu, bo jeszcze nic nie zrobiłem. Uważam, że wiele osób robi gorsze rzeczy niż to coś. Mówimy o telefonie, martwym przedmiocie.
Napisano 15 lutego 2016 - 19:43
Napisano 15 lutego 2016 - 23:32
... , wtedy wyciągającą i wkładają spowrotem baterię.
Nawet nie trzeba wyjmować - wystarczy odłączyć.
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 16 lutego 2016 - 10:02
A jak już niektórym osobom wymienili telefony w Apple Storach czy innych serwisach, to należałoby je teraz odnaleźć i ukarać finansowo ?Mam nadzieję, że jednak nie wymieniają.
Napisano 16 lutego 2016 - 15:56
Ale ustawienie daty na rok 1970 kiedy mamy rok 2016 nie jest błędem gdzie użytkownikowi przez przypadek wybierze się rok 2015. Trzeba chwilę bawić się w ustawieniach by wybrać tę datę. Krytyka, że sprzęt nie będzie wymieniony z tego tytułu jest po prostu cwaniactwem. Zresztą po co ustawiać ręcznie skoro data ustawia się automatycznie?
Mało tego. Trzeba to zrobić conajmniej dwa razy, bo za pierwszym razem nie zjedziesz do 1970.
Napisano 16 lutego 2016 - 16:38
A jak już niektórym osobom wymienili telefony w Apple Storach czy innych serwisach, to należałoby je teraz odnaleźć i ukarać finansowo ?
Nie pogrążaj się, cwaniaku.
Napisano 17 lutego 2016 - 00:22
Jest już rozwiązanie jak samemu to naprawić, na stronie głównej myapple. Trzeba telefon w dfu wprowadzić i tak ma poleżeć kilka godzin. @MacKozer pisał http://myapple.pl/po...wrocic-do-zycia
Napisano 04 marca 2016 - 21:35
A komuś się udała ta sztuczka z DFU? Zostawiłem iPada na cztery, albo i więcej, dni włączonego w trybie DFU i podłączonego do zasilania - potem podpiąłem do iTunesa i zainstalowałem iOS na świeżo. No i dalej nic, nie chce się włączyć, czarne jabłko na białym tle, ewentualnie szary pasek loadingu bez widocznych oznak postępu.
To teraz chyba go zostawię, niech się tak świeci bez ładowania - będę się starał rozładować do 0, bo już nie mam pomysłów.
Ktoś, coś, komuś się udało? Artykuł MacKozzera artykułem, ktoś się może pochwalić sukcesem w tym temacie ?
Napisano 04 marca 2016 - 21:39
A jak to się stało, że "zrobiła Ci się data 1970" ?
Sam zrobiłeś? Czy jakaś awaria?
Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11
Napisano 04 marca 2016 - 22:17
Awaria mózgu...
Napisano 04 marca 2016 - 22:23
No tak zapomniałem dopisać, chociaż czułem że będziecie pytać
Tak się składa, że w naszym pięknym kraju (chociaż to oczywiście nie ma nic wspólnego z Polską) sprzęt z nadgryzionym jabłkiem można kupić, hmmm chyba już w kilkuset jak nie w tysiącach sklepów. Na forum pewnie udziela się wielu sprzedawców promujących swoje miejsca handlu, jak też szukających pomocy w razie czego - załóżmy na potrzeby dyskusji że jestem takim właśnie przypadkiem.
Informacja o błędzie 1970 roku poszła w eter jakoś tak w okresie ferii zimowych - więc dość liczne tabuny znudzonych dzieciaków, tych fizycznie będących dzieckiem jak też i umysłowo, dorosłych śmieszków, łaziły po sklepach i z nudów ustawiały rzeczoną datę. Nie zawsze się udało wszystkiego dopilnować, nie zawsze się udało wszystko na czas zablokować PINem, i tak, w demo contentach też można datę zmieniać Takie wyjaśnienie wystarczy?
Powiedzmy że ambicjonalnie nie wysłałem jeszcze niedopilnowanego iPada na serwis (Apple przyjmuje bez problemu), bo chciałem spróbować go samemu przywrócić - tym bardziej po lekturze artykułu Kozera. Ale widzę, że zabawa z DFU w moim przypadku nie zadziała, więc chyba ostatecznie go poślę na ten serwis.
No ale chciałem przedtem podjąć jeszcze ostatnią próbę i Was zapytać...
Awaria mózgu...
Rozumiem że macie dość cwaniaków na siłę chcących wymienić sprzęt na nowy, ale czasem naprawdę "milczenie jest złotem" kolego
Napisano 04 marca 2016 - 22:28
Oddaje do serwisu jeśli jest jak mówisz.
I po sprawie... 15 minut.
Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych