Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Safari nie odtwarza płynnie filmów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 madamebunia

madamebunia
  • 2 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 17:14

Witam, korzystam z przeglądarki safari od jakichś 3 tygodni. Na samym początku wszystko działało świetnie, po włączeniu jakiegokolwiek filmu np na cda nie było żadnych problemów, filmy działały płynnie i bez zarzutu. Po kilku dniach znowu odpaliłam film na cda i zaczęło dziać się coś dziwnego, zaczął co jakiś czas się podwajać i migać. Stwierdziłam, że ściągnę inną przeglądarkę (google chrome) i sprawdzę czy problem leży w przeglądarce czy w komputerze. Problem leżał w przeglądarce. Poczytałam trochę w internecie i postanowiłam ściągnąć Adobe Flash Player, problem się rozwiązał i już wszystko ładnie chodziło. 

Niestety dzisiaj po włączeniu filmu ponownie na cda tym razem pojawił się kolejny problem, mianowicie obraz co jakiś czas się zacina. Nie mam już pomysłów jak to wszystko ogarnąć i naprawić. Proszę o pomoc :)

#2 Najwyzszy

Najwyzszy
  • 665 postów
  • SkądStrzegom

Napisano 20 stycznia 2016 - 17:17

Niestety dzisiaj po włączeniu filmu ponownie na cda tym razem pojawił się kolejny problem, mianowicie obraz co jakiś czas się zacina. Nie mam już pomysłów jak to wszystko ogarnąć i naprawić. Proszę o pomoc :)

Zacina na stale czy zacina na chwile i odtwarza dalej? Bo jesli to drugie, to moze masz po prostu zawalonego neta i film sie buforuje :)

#3 madamebunia

madamebunia
  • 2 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 17:21

Zacina na stale czy zacina na chwile i odtwarza dalej? Bo jesli to drugie, to moze masz po prostu zawalonego neta i film sie buforuje :)

zacina na chwile i odtwarza dalej, obraz się na chwilę zawiesza, to nie problem z wolnym netem, wiedziałabym gdyby się buforował :P

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 350 postów

Napisano 21 stycznia 2016 - 16:31

Co to ma wspólnego z działem 'Internet i sieci'?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych