Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zaznaczanie obszaru gładzikiem bez fizycznego klikania.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 mekbat

mekbat
  • 3 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 16:21

Witam.

Szukam sposobu na zaznaczanie obszaru, tekstu, komórek w excelu itd. przy użyciu gładzika, ale bez fizycznego wciśnięcia gładzika. Mam ustawionia kliknięcia "tapnięciem". Przeszukałem google zdaje się że jest/była taka funkcja w innych odsłonach os x. Znalazłem np. wątek pozwalający na ustawienia gdzie można było np. ustawić 2 x tap bez puszczania palca po drugim opuszczeniu palca pozwalające na zaznaczanie obszaru, ale wskazówki tam zamieszczone wskazują na ustawienia których nie mam u siebie. 

używam MacBook Air.

#2 macholl

macholl
  • 57 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 16:33

w systemie nie wiem, ale na pewno BetterTouchTool (BTT) Ci pomoże :)

#3 Najwyzszy

Najwyzszy
  • 665 postów
  • SkądStrzegom

Napisano 20 stycznia 2016 - 16:35

Trzema palcami dziala przenoszenie i zaznaczanie, przykladowo tekstu. Najedz w miejsce, ktore chcesz zaznaczyc, potem 3 palce i przeciag w prawo czy tam w dol.

#4 mekbat

mekbat
  • 3 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 17:11

Dzięki za odp. 

sprawdzę btt, co do trzech palców to ich przeciągnięcie powoduje przejście na inne biurko.

#5 Najwyzszy

Najwyzszy
  • 665 postów
  • SkądStrzegom

Napisano 20 stycznia 2016 - 17:15

sprawdzę btt, co do trzech palców to ich przeciągnięcie powoduje przejście na inne biurko.

Cztery zmieniaja biurka, trzy przenosza/zaznaczaja.

Użytkownik Najwyzszy edytował ten post 20 stycznia 2016 - 17:24

#6 mekbat

mekbat
  • 3 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 21:14

Dam sobie te trzy palce uciąć ze w mojej wersji systemy trzy palce powodują przejście miedzy biurkami :)

Ok, znalazłem - szukałem w preferencje>opcje gładzika zamiast preferencje>dostępność>mysz i gładzik :)

Dzięki raz jeszcze.

#7 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 356 postów

Napisano 21 stycznia 2016 - 16:25

http://myapple.pl/fo...o-korzystać/

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych