Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zaznaczanie obszaru gładzikiem bez fizycznego klikania.

• This topic is locked This topic is locked
6 replies to this topic

#1 mekbat

mekbat
  • 3 posts

Posted 20 January 2016 - 16:21

Witam.

Szukam sposobu na zaznaczanie obszaru, tekstu, komórek w excelu itd. przy użyciu gładzika, ale bez fizycznego wciśnięcia gładzika. Mam ustawionia kliknięcia "tapnięciem". Przeszukałem google zdaje się że jest/była taka funkcja w innych odsłonach os x. Znalazłem np. wątek pozwalający na ustawienia gdzie można było np. ustawić 2 x tap bez puszczania palca po drugim opuszczeniu palca pozwalające na zaznaczanie obszaru, ale wskazówki tam zamieszczone wskazują na ustawienia których nie mam u siebie. 

używam MacBook Air.

#2 macholl

macholl
  • 57 posts

Posted 20 January 2016 - 16:33

w systemie nie wiem, ale na pewno BetterTouchTool (BTT) Ci pomoże :)

#3 Najwyzszy

Najwyzszy
  • 665 posts
  • SkądStrzegom

Posted 20 January 2016 - 16:35

Trzema palcami dziala przenoszenie i zaznaczanie, przykladowo tekstu. Najedz w miejsce, ktore chcesz zaznaczyc, potem 3 palce i przeciag w prawo czy tam w dol.

#4 mekbat

mekbat
  • 3 posts

Posted 20 January 2016 - 17:11

Dzięki za odp. 

sprawdzę btt, co do trzech palców to ich przeciągnięcie powoduje przejście na inne biurko.

#5 Najwyzszy

Najwyzszy
  • 665 posts
  • SkądStrzegom

Posted 20 January 2016 - 17:15

sprawdzę btt, co do trzech palców to ich przeciągnięcie powoduje przejście na inne biurko.

Cztery zmieniaja biurka, trzy przenosza/zaznaczaja.

Edited by Najwyzszy, 20 January 2016 - 17:24.

#6 mekbat

mekbat
  • 3 posts

Posted 20 January 2016 - 21:14

Dam sobie te trzy palce uciąć ze w mojej wersji systemy trzy palce powodują przejście miedzy biurkami :)

Ok, znalazłem - szukałem w preferencje>opcje gładzika zamiast preferencje>dostępność>mysz i gładzik :)

Dzięki raz jeszcze.

#7 ftpd

ftpd

Nie.

• 24356 posts

Posted 21 January 2016 - 16:25

http://myapple.pl/fo...o-korzystać/

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users