Wszystko już bangla tak jak trzeba. Widzę jednak, że zdania co do przejścia z 8.4.1 na 9.2.1 są podzielone, ale póki co chyba jednak nic nie będę zmieniał.
Jeżeli Ci to jakoś pomoże to ja w "zapasowym" 5s dalej mam ios 7.1.2(resztę dopowiedz sobie sam).
Ja tez nie widzę problemu działania 9.2.1 na moim 5s. Wszystko działa szybko... ale dla mnie, czasami wydaje mi się ze ludzie widzą tylko liczby... bo jeśli cos jest wolniejsze o 0,4 sek to juz mega wolny system... odnoszę wrażenie ze właściciele ios popadli w jakaś manie szybkości ? Musze wyjaśnić, ze jestem nowy użytkownikiem iphona i ios jest dla mnie nowością, jak kupowałem swojego 5s w grudniu 2015 to juz miałem system 9,1 i tez szybko działał... dla mnie. O co chodzi z legendarnym systemem 8.x.x ? czy to jest naprawdę jakiś skok jakościowy ? przepaść szybkości ? Miałem androida 3 lata pozniej rok windows 10 mobile i powiem wam, że ios rządzi w jesli chodzi o stabilnośc i szybkość!
Jeżeli chodzi o działanie 5s na ios9.2.1 to nie jest źle, ale prędkością działania to 8.4.1 nigdy nie będzie o 7.1.2 nie wspominając. To troszkę tak jak z samochodami. Jeden zrobi 0-100 w 7sek. drugi w 5sek. Sam widzisz różnica prawie niewidoczna, ale i tak każdy by chciał tego drugiego.