Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

NIechciane przekierowanie w safari

• This topic is locked This topic is locked
28 replies to this topic

#26 iNdeed

iNdeed
  • 164 posts

Posted 05 December 2015 - 14:02

Mój zmysł przedszkolaka doprowadził mnie do aplikacji 1 block ad, ponieważ żaden z pomysłów które tutaj padły nie rozwiązał problemu. 1 block ad z App Store załatwił sprawę. Dodam, że jest niemało tego typu aplikacji, część z nich jest też za free lecz niestety żadna bezpłatna się nie sprawdziła u mnie.

Twoj zmysł przedszkolaka doprowadził cię do kolejnej głupoty. Jak sie zrobi kupę, to sie spuszcza wode, a nie rozpyla perfumy...

mialem podobna sytuacje. Nowka iPhone 6 z tmobile. Kilka telefonów do operatora i do dostawcy premiom (Mobiltek). Wzajemnie się obarczali. A safari samo przerzucało na jakieś strony z konkursami itp. Działo się to tylko przy korzystaniu z danych mobilnych. Na wifi już nie. Dodam ze zaczęło się to niewinnie prawdopodobnie po instalacji aplikacji typu "stickers for whatsapp" z AppStore. Czyszczenie cookies danych itp nic nie dawało. Pomogło dopiero wyzerowanie iPhone. Postawienie jako "nowy" i ściągnięcie kontaktów z iCloud po zalogowaniu się na konto. Reszta czyli np smsy poszły w p...du ale problem zniknął. Od tamtej pory ani razu safari nigdzie nie przekierowało

Dokładnie mu to piszmy od początku.

Edited by iNdeed, 05 December 2015 - 14:02.

#27 awakeman

awakeman
  • 508 posts

Posted 06 December 2015 - 02:18

Gościu, a może warto byłoby się domyśleć, że są ludzie dla których NAJWAŻNIEJSZĄ rzeczą w ich telefonach są ich dane, zbierane przez kilkanaście lat i nie mogą sobie oni pozwolić na nawet najmniejszy procent ich utraty?

Z uwagi na wykonywaną pracę, kilkanaście razy dziennie używają spotlight w celu odnalezienia słowa-klucza, bo ten im bardzo ułatwi szybki dostęp do potrzebnych informacji, a telefon traktują jako narzędzie pracy, a nie zabawkę. Priorytetem dla mnie jest mieć 100% tego co miałem/mam w swoim telefonie do tej pory i aplikacja o której pisałem mi na to pozwala. Nie interesują mnie rozwiązania, które z mojego telefonu usuną nawet najmniejszy procent moich danych, bo nie dlatego wybrałem iOS.

#28 kubalon1

kubalon1
  • 641 posts

Posted 06 December 2015 - 05:29

Skoro to takie ważne to powinno się kopie tych danych mieć w paru miejscach dodatkowo,to tylko elektronika nie papier,nie unoś się pytasz odpowiadają jest wiele sposobów przechowania i odtworzenia samych danych a takie przykrywanie problemu może skończyć się problemem, czego nie życzę bo na własnej głupocie się o tym przekonałem.

#29 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 06 December 2015 - 08:45

Gościu, a może warto byłoby się domyśleć, że są ludzie dla których NAJWAŻNIEJSZĄ rzeczą w ich telefonach są ich dane, zbierane przez kilkanaście lat i nie mogą sobie oni pozwolić na nawet najmniejszy procent ich utraty?

Chciałbym zobaczyć w takim razie co zrobisz, jak CI się telefon popsuje i wszystkie dane pójdą sie kochać...

Z uwagi na wykonywaną pracę, kilkanaście razy dziennie używają spotlight w celu odnalezienia słowa-klucza, bo ten im bardzo ułatwi szybki dostęp do potrzebnych informacji, a telefon traktują jako narzędzie pracy, a nie zabawkę. Priorytetem dla mnie jest mieć 100% tego co miałem/mam w swoim telefonie do tej pory i aplikacja o której pisałem mi na to pozwala. Nie interesują mnie rozwiązania, które z mojego telefonu usuną nawet najmniejszy procent moich danych, bo nie dlatego wybrałem iOS.

Z Uwagi na to, że nie chcesz skorzystać z jedynych rozwiązań usuwających problem dalsza kontynuacja wątku nie ma sensu, bo dyskusja zeszła na OT w związku z tym zamykam.
  • villovsky likes this
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users