Wolne pobieranie z serwerów apple.
Napisano 16 września 2016 - 14:46
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 16 września 2016 - 14:59
Potwierdzam, od ~czerwca wszystko wróciło do normy.
Cenzurowanie wulgarnych części wyrazów jest żałosne, abstra***ąc od czytelności.
GameCenter: lordvejder666
Napisano 16 września 2016 - 16:23
Nie, nie wróciło nic do normy, przynajmniej u mnie na Neostradzie. Fakt jest troszkę lepiej bo w porywach idzie szybko tak jak powinno, ale są momenty (dość częste), że idzie jak krew z nosa z app store, a wszysko inne śmiga jak powinno, wiec nie jest to wina łącza samego w sobie, a cały czas problem jest gdzieś między orange->apple. Natomiast na mobilnym orange bardzo ładnie wszystko działa.
Użytkownik czesiekwiesiek edytował ten post 16 września 2016 - 16:24
Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, AirPods 2, Apple Watch Series 3
Napisano 16 września 2016 - 16:46
To inaczej:
Potwierdzam, u mnie od ~czerwca wszystko wróciło do normy.
Cenzurowanie wulgarnych części wyrazów jest żałosne, abstra***ąc od czytelności.
Napisano 16 września 2016 - 20:04
Problem wrócił po kilku miesiącach idealnych prędkości I znowu we wrześniu.
Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro
Napisano 08 listopada 2016 - 23:44
Co za "szajs" ten Apple Music żeby utwór się załadował to 5-10 minut. Nie da się niczego odsłuchać. Nie wspomnę o własnej muzyce w iCloud - po jednym utworze, albo wcale pokręci się kółeczko "wysyłam do..." i to by było na tyle.
A po chwili czekam na wysyłanie utworów, gromadzę informację.
Przy odtwarzaniu 5 utworów z Apple music cały film z netflixa obejrzałem. Żeby nie było że mam modem od Tpsa.
Da się używać tę chmurę w jakikolwiek sposób. Boję się pobrać jakiś utwór żeby mi całej baterii nie rozładowało, albo 10 Gb nie połknęło
jest na to jakiś sposób?.
Classic Mac
Gdyby obecne były trwałe jak PowerMac G5 i piękne jak iMac G4 to nikt by nie składał Hacintosha
Napisano 29 listopada 2016 - 06:53
Jak tam wasza sytuacja z Orange?
Jestem nowym klientem Orange. Wziąłem 2 iphony i światłowód a pobieranie aplikacji trwa wieczność. Jak to rozwiązywaliście? :>
Napisano 29 listopada 2016 - 07:10
Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro
Napisano 29 listopada 2016 - 07:52
Napisano 06 grudnia 2016 - 20:46
Nie wiem jak u Was. Ja mam Neostradę 300Mbit od końca września i praktycznie nie da się używać Apple (2xiPhone, iPad, MacBook) - App Store, aktualizacje...ledwo chodzi Apple Music.
Najpierw myślałem, że coś u mnie. Ale dzisiaj 60MB program ściągałem chyba z 15 minut (inny duży plik z serwera niezwiązanego z Apple ściągałem ok. 20MB/s) i to ostatecznie wyprowadziło mnie z równowagi. Widzę, że problem znany i szeroko dyskutowany.
Napisałem do Orange - zobaczymy. Macie jakieś "świeże" rady?
Komputer: MBP 13" || Telefon/odtwarzacz: iPhone 7 || Odtwarzacz: iPod 8GB (czarny) 2G
Napisano 07 grudnia 2016 - 14:54
W moim domu rodzinnym jest neostrada 80mb. Oczywiście idzie jak krew z nosa. Jak przyjeżdżam do domu to instaluje VPN na Iphonie ustawiam USA i leci jak szalony.
Napisano 07 grudnia 2016 - 15:15
Znów nic z tego... Pare miesiecy było dobrze i kolejny raz nie da się nic pobierać bo aplikacja 90mb potrafi pobierac się godzinę...
Napisano 07 grudnia 2016 - 18:39
Niestety potwierdzam - było dobrze, już zapomniałem o tych problemach a od jakiegoś czasu znowu lipa. Przed chwilą aplikacja 11 MB pobierała się ponad minutę na światłowodzie 300Mbps, kilka dni temu większą apkę pobierałem przez firmowy VPN żeby mnie krew nie zalała
Napisano 08 grudnia 2016 - 17:41
Zasypuje Orange Tweetami, ciekawe czy coś odpiszą i czy wiedzą o problemie...
Tutaj macie czat orange : http://www.orange.pl...przezczat.phtml
Zaś tweety można kierować na @Orange_Polska @RzecznikOrange
orange napisało mi na Twitterze, że "@Orlowskii w ostatnich miesiącach prawie w ogóle nie dostajemy takich zgłoszeń. Prosimy o kontakt na 510100100, a sprawdzimy Twoją sytuację."
Więc zasypcie ich informacją na Twitterze to może się coś w końcu ruszy
18:18
Na tweety nie dostaje już odpowiedz, a na inoflinii a dokladnie numer ktory dostałem od Orange na twitterze dowiaduje się, ze problem nie istnieje i, że jestem pierwszym przpadkiem...
Po chwili dowieduje się, że jednak problem istnieje, ale to nie ich wina i umywają ręce. Pan bardzo zdenerwowany przez telefon powtarzał mi 6 razy to samo i nie potrafił odpowiedzieć kiedy zajmą się problemem
Użytkownik Casper. edytował ten post 08 grudnia 2016 - 18:19
Napisano 08 grudnia 2016 - 17:55
Na pewno problemy Orange są przejściowe, zapewne pracują intensywnie nad rozwiązaniem problemu, myślę, że cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość bez nerwów to nie" koniec świata" jak coś się chwilowo wolniej pobiera....
Napisano 08 grudnia 2016 - 18:02
Napisano 08 grudnia 2016 - 18:40
Ostatnio ta ich chwila trwała ponad pół roku...
Zapraszam na twittera, bo na razie z tego co mi mówią to jestem #pierwszypolak z tym problemem i co ja w ogóle wymyślam...
Na pewno problemy Orange są przejściowe, zapewne pracują intensywnie nad rozwiązaniem problemu, myślę, że cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość bez nerwów to nie" koniec świata" jak coś się chwilowo wolniej pobiera....
Po Ponad roku cierpliwość się kończy tym bardziej, żę starają udowodnić mi, że problem nie istnieje i, że o tym nie slyszeli, a jeśli jednak jest to nie z ich winy i proszę kontaktować się z Apple...
Napisano 11 grudnia 2016 - 13:40
Oni sobie kpią? W zeszłym roku zgłaszałem im chyba z 10 razy, z początku tego roku także.
Ale widzę, że historia lubi się powtarzać, bo znowu jest szaleństwo z prędkościami. Ile może ściągać się appka 29,6MB przy neostradzie 80Mb/s? Tak, zgadliście! 12 minut.
Użytkownik zubel edytował ten post 11 grudnia 2016 - 13:41
Napisano 12 stycznia 2017 - 19:02
U mnie pobieranie się poprawiło. Jest szybko ale mam inny problem. Co jakiś czas mnie rozłącza na parę sekund lub parę minut. Denerwujące jak grasz sobie w jakieś gry( w moim przypadku Clash Royale ) - masz walkę online a za chwilę nie ma neta mimo że jest połączenie z WIFI. Przy przeglądniu facebooku też to można odczuć ponieważ komentarze lub aktualności nie ładują się.
Zgłaszałem tym ch*jom miesiąc temu. Parę dni temu też zgłaszałem. Mieli dać odpowiedź w ciągu 48h i gówno.
Umowy nie możemy zerwać ponieważ Iphony wzięliśmy ale jak mamy mieć taki internet przez 2 lata to chyba będzie największy test mojej cierpliwości
Macie jakieś rozwiązanie?
Napisano 18 stycznia 2017 - 20:35
Ja od ponad pół roku walczę z Orange. Tłumaczą się limitami u ich dostawcy "telia" i problemami z łączem szkieletowym które jest poza nimi. Sprawę będę kierował jednak do sądu gdyż w zawartej umowie nie było żadnej informacji o tym że zawodowo czy też prywatnie nie będę mógł korzystać z urządzeń apple.Wyobraźcie sobie sytuację w której muszę powiedzieć klientowi że zaktualizuję mu telefon za 17 godzin jak ściągnie mi się paczka uaktualnienia... Rzecznik praw konsumenta potwierdził iż sprawa jest jak najbardziej wygrana gdyż konsument kupuje i płaci za gotową usługę a tego typu odstępstwa od prędkości "gwarantowanych" są zbyt duże. Jeżeli ktoś z Was chciałby zawalczyć w tej sprawie, zrobić z tego precedens to na początek możemy spróbować pisząc petycję i informując o nadchodzącym pozwie zbiorowym. Zawsze Orange odpiera argumenty tłumacząc "jest Pan pojedynczym przypadkiem"... Pokażmy że jest inaczej.
pozeworange@gmail.com
Zapraszam do zgłaszania się wszystkich poszkodowanych, sam jestem bezsilny ale jeżeli znajdzie się nas więcej mamy duże szanse czy to razem z rzecznikiem praw konsumenta czy to poprzez pozew zbiorowy.
Pozdrawiam
Napisano 19 stycznia 2017 - 16:01
Napisano 19 stycznia 2017 - 17:59
Pokaż mi, gdzie orange gwarantuje jakąkolwiek prędkość. Masz napisane "do" czyli np do 80Mbps ale i tak to dotyczy tylko i wyłącznie dostępu do ich sieci szkieletowej. Odpuść sobie sąd bo Cię wyśmieją. Orange nie odpowiada za problemy po stronie osób trzecich a już na pewno nie odpowiada, że wolno Ci działa Apple, a innemu Google a innemu będzie źle działa FB... Jak Ci nie pasuje Orange, zmień na innego dostawcę. Mamy wolny rynek. Zagłosuj pieniędzmi, ale nie ładuj się w coś czego nie masz szans wygrać, bo nie masz w umowie napisane, że do wszystkich na świecie gwarantują prędkość...
Na 99% w regulaminie jest zapis przy 80 Mb/s, że prędkość jest nie mniejsza niż 10 Mb/s. Co do pozwu... szkoda zdrowia... Lepiej walić po PR gdzie się da.
Napisano 19 stycznia 2017 - 19:34
Na 99% w regulaminie jest zapis przy 80 Mb/s, że prędkość jest nie mniejsza niż 10 Mb/s. Co do pozwu... szkoda zdrowia... Lepiej walić po PR gdzie się da.
Ale nie jest napisane że do serwerów Apple, nikt nigdzie na świecie nie zagwarantuje, że wszędzie będziesz miał szybko. Przecież wystarczy dowolnego speedtesta otworzyć, żeby pokazać, że internet działa. Wolne działanie do serwerów Apple nie jest w żadnym wypadku podstawą do jakiegokolwiek pozwu. To tak samo jakby pozywać Orange, że nie można się dodzwonić do Cioci w Ameryce, bo jej koparka na ulicy kable przecieła a przecież się płaci Orange i obiecali, że będzie się można dodzwonić...
Wszędzie jest potrzebny rozsądek...
Napisano 21 stycznia 2017 - 08:48
Mi się pobieranie poprawiło.
Jak dzwoniłem ostatnio z problemem, że zrywa mi połączenie co jakiś czas na 1-2s to rozmawiałem ze wsparciem. Ponoć po moim zgłoszeniu z wolnym pobieraniem coś tam zmienili i rzeczywiście od tamtego czasu nie pamiętam, żeby mi się wolno pobierało ( zobaczymy na jak długo ). Tylko denerwuje mnie to, że zrywa tak 1-2s. Na iphonach i ipadzie to samo Wkurza to bo jak grasz w jakąś grę online i przerwie ci na sek to jesteś już dead :/ Albo oglądanie live streaming - jak przerwie to trzeba ponownie załadować :/
Nie ma edycji więc dodam: na 4g nie ma takiego problemu.
P.S proszę moderatora, żeby dodał ten post do poprzedniego
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych