Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie można zainstalować nowszego systemu

• This topic is locked This topic is locked
5 replies to this topic

#1 dyytka

dyytka
  • 2 posts

Posted 25 October 2015 - 19:34

Cześć, jestem nowa na forum oraz nowa z produktem Apple - Macbook'iem A1181.
Nie mam pojęcia czy takie pytanie już padło na tym forum - z góry przepraszam.

Problem jest taki,mam zainstalowany na moim mac'u system OS X 10.6.8, a że ta wersja systemu jest już troszke przestarzała delikatnie mowiac to chciałam zainstalować wiadomo - nowszą, najlepiej od razu zaktualizować do OS X El Capitan. 
Po wejściu w App Store, kliknięciu w wybrane oprogramowanie czytam ze OS X El Capitan jest kompatybilny z moją wersją, myśle sobie - super. Klikam Pobierz, a wtedy mi wyskakuje u góry ekranu powiadomienie " Tej wersji systemu OS X 10.11 nie można zainstalowac na tym komputerze" . 
Mówie sobie okej, zainstaluje Mavericksa pobranego z internetu bo w AS już go nie ma. Błąd - "Uruchom program Instalacja OS X Mavericks.app pobrany z App Store" .... 
Szlak może człowieka trafić. 
To samo gdy podłączam mojego IP pod komputer w. iTunes nie wykrywa telefonu, za to pokazuje komunikat o wymaganej najnowszej wersji iTunes'a . Zaznacze, że wszystkie aktualizacje są na bieżąco.
Żadnej aplikacji z AS nie można zainstalować, ponieważ "potrzebna jest nowa wersja systemu".

Podpowiedzcie kochani, co moge zrobić? 

http://i61.tinypic.com/xpa8le.png
http://i61.tinypic.com/e5ia03.png

Attached Files

Edited by dyytka, 25 October 2015 - 19:37.

#2 wopa12

wopa12
  • 52 posts

Posted 25 October 2015 - 19:42

Na twoim sprzęcie maksymalnie można zainstalowac OS X 10.7 - Lion. Na Lionie dalej spora część aplikacji działa i/lub da się znaleźć starsze wersje aplikacji.

#3 dyytka

dyytka
  • 2 posts

Posted 25 October 2015 - 19:43

Na twoim sprzęcie maksymalnie można zainstalowac OS X 10.7 - Lion. Na Lionie dalej spora część aplikacji działa i/lub da się znaleźć starsze wersje aplikacji.

Jak to zrobić ? 

#4 pedros

pedros
  • 1392 posts
  • SkądWAW, PL

Posted 25 October 2015 - 20:08   Best Answer

http://www.apple.com...6ZM/A/os-x-lion

#5 Andrzej Pieczyrak

Andrzej Pieczyrak
  • 1 posts

Posted 13 April 2016 - 19:30

Witajcie, też mam taki sam problem jak koleżanka wyżej, teraz mam zainstalowany mountain Lion, a chciałbym właśnie coś wyżej, gdzieś wyczytałem, że El Capitan potrzebuje minimum 2GB pamięci ( ja mam 4 GB) także pod tym względem wszystko ok, jakie inne wymagania sprzętowe ma El Capitan, jest to mój pierwszy produkt z apple i nie chciałbym aby to był ostatni, jeśli okaże się że nie ma możliwości bo nie… :P

Z góry dziękuje za odpowiedzi :) 

P.S. tak wiem odgrzewanie kotleta ale nie ma sensu zakładać nowego tematu :) 

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24308 posts

Posted 14 April 2016 - 13:56

To nie jest dział o El Capitan.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users